Vælg en side

Det er ikke altid nemt at være kvinde, når æggene slipper op, og vi ikke længere producerer østrogen. Vi giver dig den korte version af kvindens overgangsalder.

 

Menstruation er et skærings-punkt i alle kvinders liv. Den første og den sidste. Begge indvarsler en periode med mange forskellige symptomer, som kan minde om hinanden. På nær hedeture og søvnløshed, som nok må siges at høre til overgangs-alderens klassiske – og værste – symptomer. Helt konkret sker det, at æggene slipper op. Det påvirker ægløsningen og dannelsen af de kvindelige kønshormoner progesteron og østrogen, som i pe rioder kan være helt ude af takt. Når østrogen-niveauet falder, oplever mange hedeture.

 

Et plaster med østrogen

Efter hormontilskud i en årrække har været udskammet som kræftfremkaldende, udskriver læger og gynækologer dem igen. I Danmark kan du fx få østrogenplastre og gels. Det hjælper på hedeturene, smører slimhinderne og skaber balance. De fleste får dem i kombination med det kunstigt fremstillede progesteron, gestagen, som er vigtig for at beskytte livmoderslimhinden mod kræft. I udlandet og på det ’grå marked’ kan man også få bioidentiske hormoner. Gels og cremer udvundet af planter, som ligner kroppens hormoner østrogen, progesteron og testosteron. Rådfør dig altid med lægen eller en gynækolog.

Æggebanken
Hver gang et pigebarn fødes, har hun omkring 200.000 anlæg til æg. Kun omkring 450 af disse får chancen for at blive til et barn. Kvinder får i gennemsnit deres sidste menstruation omkring 52-årsalderen.

Rødkløver, vitaminer, mineraler og olier
På apoteket, Matas og helsekostbutikker findes produkter designet til at afhjælpe overgangsaldergener og booste energien. Fx rødkløverekstrakt med planteøstrogen og Femarelle Recharge 50+.

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Charlotte Theibel

Charlotte Theibel

Vidste du, at både stofskifte og autoimmune reaktioner, søvnproblemer og angst kan være på grund af hormonel ubalance? Og selv kvinder i 30’erne og 40’erne kan opleve disse svære udfordringer. Men det er ikke noget, du behøver leve med. Charlotte Theibel arbejder med bioidentiske hormoner – NHT Naturlig Hormonterapi®.

læs mere
Vidste du dette om hormoner?

Vidste du dette om hormoner?

Er du fuldt opdateret på hvad mangel af hormoner gør ved din krop? Find ud af det her. Hormoner skal der til men de skal være i perfekt balance. For lidt eller for meget af et hormon kan føre til sygdomme eller skavanker. Vi sætter fokus på de livsnødvendige hormoner.

læs mere
error: Content is protected !!
X