Vælg en side

Bentley Continental GT er englændernes magtdemonstration, når det drejer sig om elegance og komfort. Det er mere end 2 tons luksus, som takket været en 6-liters V-12 motor bevæger sig med en ro, der står i skærende kontrast til de præstationer, den er fundamentet for. 

At trykke på startknappen er en ambivalent følelse. På den ene side er der forventningen i at vække godt 600 hk og 900 nm i trækket. Omvendt er netop lydløsheden initialiserende for den oplevelse, dette køretøj giver. At sidde i kabinen er i sig selv en oplevelse. Hver en millimeter er en detalje. I den forbindelse skal Bentley have ros for at holde sig til sit DNA, og holde interiøret i den klassiske stil. Ure med visere, tydelige syninger, poleret træ. Kort fortalt, er det som at føle sig hensat til en første klasses kahyt på en gammel luksusliner. En enorm elegance.

Overskud med mening

Præstationerne er imponerende. 100 km/t under fire sekunder, og topfart over 300 kilometer i timen. Allerede ved 1350 omdrejninger er de 900 nm til stede. Det komplimenterer i den grad evnen til overdådig komfortabel transport, hvor motoren ikke høres. Den leverer blot omdrejninger med et overskud, som metaforisk kan sidestilles med en eliteatlet, der går tur med sin 4-årige nevø. Men effekten er konstant til stede, og kommer øjeblikkeligt. Det hele underbygges af en gearkasse så blid, at det kræver opmærksomhed for at kunne mærke skiftene.

Kategori: Coupe,
Motor: 5950 ccm, V-12, dobbelt turbo. 626 hk, 900 nm. 8 trins automatgear, 4 hjulstræk. 0-100 km/t: 3,7 sekunder.
Topfart: 333 km/t.
Pris: fra 3.962.000 kr. inkl. moms og afgifter.
Plus: Komfort af en anden verden.
Minus: Vægten.

Den ultimative tourer

Hvis vi tager et holistisk perspektiv, så bremser den ikke, eller styrer som en centermotorsportsvogn. Vægten på over 2200 kilo mærkes. Men isolerer vi perspektivet til luksuscoupeer, så er der svært at kunne pege fingre af noget her. Det er gennem-ført i Bentley’s DNA, der med Continental GT cementerer, at det er englænderne, der sætter standarden inden for denne klasse – og efterlader sig konkurrenter, der skal tage sig meget sammen for blot at komme i nærheden af englænderne.

Rasmus Thomsen, f. 1978, er testkører af sportsvogne og motorcykler. Betragtes i branchen, som en af landets mest erfarne inden for dette felt. Han er uddannet journalist og cand.merc.

Besøg NORD's Kultur butikker her:

Charlottenlund Slot slår dørene op

Charlottenlund Slot slår dørene op

‘Kom med indenfor på Charlottenlund Slot!’ Sådan lyder opfordringen fra direktør Mads Hedegaard. Efter årtier, hvor slottet har været lukket om sig selv som forskningsinstitution, og århundreder, hvor slottet har været utilgængeligt som kongeslot, åbner slottet endelig op.

læs mere
Stor kunst med internationalt format

Stor kunst med internationalt format

Rasmus Urwald’s håndværk er i en liga for sig, når vi taler om kunst. Han arbejder sammen med de største internationale og danske kunstnere. Værkstedets litografier er at finde i samlinger på bl.a MoMA, Metropolitan og National Gallery i London. Rasmus er én blandt tre partnere, som driver Edition Copenhagen – et af verdens førende litografiske værksteder.

læs mere
error: Content is protected !!
X