Vælg en side

Frem til 29. marts spiller Morten Hemmingsen hovedrollen i musicalen Den Evige Ild på Bellevue Teatret.

 

Hvis du er en af de mange danskere, som ser Badehotellet, genkender du garanteret Morten Hemmingsen, som er en af de faste figurer i den populære serie, og som hele marts spiller hovedrollen og fortælleren i succesmusicalen Den Evige Ild på Bellevue. NORD har mødt den sympatiske skuespiller.

 

Morten Hemmingsen kan godt lide at fortælle historier. Både når han selv spiller teater, tv og film. For ham er historier ufatteligt vigtige, fordi de giver os fælles referencepunkter, skaber gode samtaler og får os til at se tingene fra nye vinkler.

Det er måske især dem, der driver ham som skuespiller, mener han, ikke så meget en konkret rolle.

 

Ny i hovedrolle

– Jeg går naturligvis efter gode karakterer, men det er helheden, sammenhængen, historien som skal fange, og min passion er at være med til at fortælle gode historier om mennesker, og få lidt andre sider med end når man bare kigger udefra, uddyber den 39-årige skuespiller, som hele marts i høj grad har muligheden for at formidle en god historie på Bellevue Teateret.

Her er han i år ny i hovedrollen som spionen Ned Willard i den vildt anmelderroste musical Den Evige Ild, som er historien om katolikkers og protestanters indædte magtkampe og om forbudt kærlighed på tværs af religion og overbevisning.

 

Ingen backup-plan

Morten Hemmingsen er vokset op på landet uden for Bogense, hvor hans far har en planteskole. I gymnasiet kom han med i en teatergruppe, og det gav ham nyt fokus. Han syntes, det var rigtig sjovt både at være på scenen og at være en del af det virkelit gode sammenhold og fællesskab, der var mellem de mange forskellige typer, som var med.

Efter studentereksamen tog han på teaterlinien på en højskole og blev overbevist om, at det var skuespiller, han skulle være. Han kom ind anden gang, han søgte ind på skuespilskolen i Odense og har aldrig haft en backup-plan for at lave noget andet.

 

Musik er nødvendighed

Sideløbende har han altid spillet musik og gør det også i mange af sine projekter. Han spiller klaver og guitar, men hans stemme er det primære instrument – hvad man naturligvis også hører i de iørefaldende melodier på Bellevue.

– Jeg bruger også musikken som mit eget kreative afløb. Jeg kan ikke helt lade være med at lave musik, fortæller han.

 

Badehotellet er enstor fornøjelse

Morten Hemmingsen trives rigtig godt med sit freelanceliv, hvor han både arbejder med teater, tv, film, sit eget band Hjertekur og undervisning. De sidste seks år også med den tilbagevendende rolle som nordjyske Morten i Badehotellet.

– Det er en stor fornøjelse og meget specielt at få lov at dykke dybere ned i en figur og en historie, som strækker sig over så mange år. Og hvert år er det spændende at se, hvad forfatterne nu har fundet på.

Morten Hemmingsen er omringet af stærke kvinder i forestillingen. Her fra venstre Pernille Petersson, bagest Camille-Cathrine Rommedahl og til højre Silke Biranell.

 

3 vendepunkter i Morten Hemmingsens liv

1. At blive skuespiller. Det gav en retning.

2. At blive far. Mine drenge er 12 og 14 år nu. Det er en helt utrolig verden, der åbner sig, og der kommer hele tiden nye ting på banen. Det er sjovt at følge, hvordan de udvikler sig og bliver mere og mere sig selv og byder ind med nyt.

3. At blive kæreste med min hustru, Gaia Rosberg, som jeg mødte allerede på uddannelsen. Det er en fantastisk gave at være gift og partner og have det parløb med et andet menneske gennem mange år. Hun er også skuespiller og har uddannet sig som manuskriptforfatter. Der er virkelig mange fordele ved, at vi kender hinandens metier og kan snakke om det og give støtte og forståelse, når der er syrede arbejdssituationer.

Frihedstrang og stædighed bærer mig igennem de hårde tider

Frihedstrang og stædighed bærer mig igennem de hårde tider

Sygeplejerske og direktør Johanne Sand står bag en af tidens stærkeste tendenser: Privat sygepleje. Mød hende til en ærlig snak om at komme i mål med sine drømme.
Hundehvalpen Luna grynter tilfreds på stuegulvet, og Johanne Sands yngste barn, Isolde på 8, hilser velopdragent med hånd­tryk. NORD er på besøg hos kvinden bag JS PrivateNurse. Et sygeplejerskebureau bestående af 25 privatsygeplejersker med hoved­kontor på det smukke Næsseslottet, hvor billederne er taget. Den 40-årige sygeplejerske og direktør begyndte også sit liv i smukke omgivelser: På et stort landsted med heste og vand, og altid gang i den:

læs mere
Portræt / Martin Brachér

Portræt / Martin Brachér

Den 24 år gamle selvlærde kunstmaler Martin Brachér er ikke i tvivl om, hvor han vil nå hen: Han vil være sin tids Asger Jorn og slå igennem internationalt. Allerede nu lever han af sin kunst og bliver fulgt af tusinder på de sociale medier. Alt det har han nået, siden han for fire år siden sagde op som konstabel i militæret. NORD møder ham på Garderhøjfortet og taler med ham om hans vej fra cykelfreak, til bodybuilder, soldat og frem til, han valgte maleriet.

læs mere
error: Content is protected !!
X