Fantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos.
Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min.
Du skal bruge:
3 økologiske appelsiner, 400 g mandler, blendet til mel, 60 g kokosmel, 200 g flormelis, 2 tsk. bagepulver, 3 æg, Appelsinsirup, 2 hele appelsiner, 80 g sukker, Pynt Ristede kokosflager.
• Skyl og kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Afkøl helt.
• Flæk dem og fjern kerner, blend dem til en fin pure.
• Tænd ovnen på 180 grader.
• Bland mandelmel med kokosmel, flormelis og bagepulver og vend det i appelsinpuréen. Rør æggene i et af gangen.
• Hæld dejen i en smurt randspringform (24 cm).
• Bag kagen ca. i 45 minutter.
• Tilbered appelsinsirup mens kagen bager: Pres de to appelsiner og kog saften med sukker, til en tyk sirup (ca. 3 minutter).
• Rist kokosflagerne på en tør varm pande
• Når kagen er færdig, prikkes den med en gaffel og overhældes med appelsinsirup.
• Drys med kokosflager.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Kage med vaniljesyltede pærer og kokus
En skøn sensommerkage, der både er lækker lun og kold af Camilla Lawes.
Islagkage med jordbær
1-2-3 så er der en lækker islagkage, den hurtigste kage der smager himmelsk.
Sprøde cookies med lime, havregryn og hasselnødder
Lækre sprøde cookies, der pyntes med hvid chokolade, spis dem, som de er – eller til en portion is.