Vælg en side

Testosteron er det hormon, der gør drenge til mænd, og dens produktion topper allerede omkring 30-års-alderen, og derfra går det stille og rolig ned ad bakke. Andro-pause der hvor dine testikler går på pension sker omkring 60-årsalderen.

Så hvis du er 50+, har du sikkert lagt mærke til, at din mave vokser, og dine muskler er blevet mindre, på trods af, at du ikke har ændret på din kost og/eller træning. Begge er symptomer på dvælende testosteron.

Disse symptomer er tegn på at testosteron er begyndt at dvæle

Fedtsamling øges, især omkring taljen
Tendens til mandebryster
Muskeldefinition og styrke forsvinder
Mindre beslutsom
Tendens til rejsnings-dysfunktion
Tendens til at være mindre risikovillig
Lavere motivation

7 tips til at løfte dit testosteronniveau

1. Testosterontilskud som gel – er ikke det samme som at tage anabolske steroider. Det er den mandlige version af østrogentilskud.
2. Nedsæt stress – stress øger dit behov for cortisol som ofte ender med en større østrogenproduktion og østrogen gør dig mere feminin.
3. Få 7-8 timers søvn – det er under REM-søvnen at testosteron-produktionen øges.
4. Træning – Styrketræning med tunge vægte øger testosteron.
5. Tab kropsfedt. Fedtceller producerer et enzym kaldet aromatase som omdanner testosteron til østrogen. Mangel på zink øger aromatase-aktivitet. Græskarkerner er en god kilde til zink – rist dem, mal dem, bag dem, bare sørg for at øge dit indtag.
6. Pas på østrogen i maden, plastikflasker, cremer, pesticider.
7. Forøg at afskifte leverens indhold af østrogen – spis godt med broccoli og de andre korsblomstrede grøntsager – spis/drik mindst 100g grønne grøntsager pr. måltid.

Sally Walker

Fysioterapeut, ernærings–ekspert, Akupunktør, og Certificeret Hormoncoach med over 30 års erfaring og er specialist i ’Everything you need to know to feel (and look) good’

sally-walker.com

Besøg NORD's Sundhedsbutikker her:

Skønnere og sundere sammen i Matas

Skønnere og sundere sammen i Matas

Der er fokus på sundhed i den nyrenoverede Matas i Waterfront. Få personlig og uforpligtende vejledning om vitaminer, mineraler og urter. Solaray er et verdensnavn inden for kost-tilskud og et af danskernes foretrukne, når det gælder kvalitetsprodukter med den rette...

læs mere
Restitution er hemmeligheden  bag succes

Restitution er hemmeligheden bag succes

Træningens intensitet / Restitution i timer.  • Lav (fx hurtig gang, let løb, yoga) 90-95 pct. Frisk: Få timer • Moderat (fx almindeligt løb, stram op)90-95 pct. Frisk: 9-12 timer • Høj (fx hurtigt løb, stepfit, aerobic) 90-95 pct. Frisk: 15-18 timer • Meget høj...

læs mere
Bevar styrken efter 50 år

Bevar styrken efter 50 år

At opretholde muskel- og knoglestyrke er i toppen på sundhedslisten, efter man er fyldt 50 år, da manglende styrke kan føre til en trist, smertefuld, og endda ensom alderdom. Styrken, som alt andet i kroppen, er et resultat af de hormoner, der er på arbejde. Knogler...

læs mere
error: Content is protected !!
X