NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Tommy Ulse fortæller her om sin ultimative bjergløbeudfordring: At løbe til toppen i Alpernes næsthøjeste bjergpas, Stelvio-bjergpasset. 48 hårnålesving fra byen Prato allo Stelvio og op til toppen af det 2.757 meter høje bjerg Stelvio på under tre timer.

Løbsdagen 28. august 2021

Starten gik fint. Kroppen skulle lige vænne sig til stigningen, og pga. dårlig hals var jeg udfordret med vejrtrækningen, men ellers veludhvilet og vel­hydreret. Vejret var fint med ca.18 grader i bunden af bjerget. Pulsen lå noget højere end ved min træning på løbebåndet, så tempoet blev sat lidt ned.
Efterhånden som jeg kom længere op, og i takt med at stigningsprocenterne steg, blev det hårdere.
Jeg både overhalede og fulgtes med flere cykelryttere, og som eneste løber på bjerget, tiltrækker man sig også lidt opmærksomhed. Fik mange søde kommentarer og tilkendegivelser fra cykelryttere og motorcyklister, og den slags giver jo dejlig energi.

Vi lider og nyder synet

Jeg havde to væskepåfyldninger ved 9,5 km og 17 km. Jeg løb med væskebælte og indtog ca. 1 dl energidrik hvert 10 min. Lige i underkanten for en 70 kilos løber. Men det var, hvad jeg havde plads til, og havde testet mig frem til, at kunne nøjes med. Fra 15-19 km stiger Stelvio med gennemsnitligt 9 procent.
Rytterne på bjerget og jeg led, men vi nød også det spektakulære scenarium sammen. Ved 21 km begyndte det at gøre rigtig ondt, og pga. halsen, kunne jeg ikke trække vejret uden at hoste. Led og muskler kunne mærkes, og temperaturen var faldet til 4 grader. Men nu kunne jeg da se toppen og vejen derop – vejen til målet! Og så viste Stelvio tænder med nogle voldsomme stigninger, særligt i de indadgående hårnålesving med 14 procent stigning.

Løb i sneglefart

Nogle gange var jeg i tvivl om jeg egentlig bevægede mig fremad. Jeg er normalt en løber, der løber 15 km/t på en 10 km distance, så når man i timevis løber små 9 km/t og visse steder ned til 6-8 km/t, så føles det meget langsomt. Om end hårdt. Men heldigvis var der jo hårnålesving, så man kunne tælle ned og se det gik fremad. Sidste kraft­anstrengelse inden toppen. Jeg stoppede dog 100 meter for tidligt, så en af mine venner fra det cykelhold, jeg var på tur med, måtte dirigere mig videre. Der var virkelig mange mennesker på toppen, så det var lidt svært at se topskiltet. Men der var det!

 

Målet er nået

Tiden blev 2 timer og 51 min. Yes! Fik en klapsalve af cykelholdet, inden jeg klædte om og selv hoppede på en cykel og cyklede en meget kold tur ned ad bjerget sammen med cykelholdet. Fantastisk oplevelse og ikke sidste gang jeg løber Stelvio, men der er jo også andre bjerge …. Fx Mont Ventoux og Mortirolo!

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:

Top 10 sejler-gadgets

Top 10 sejler-gadgets

Nu bliver sejlersæsonen skudt i gang. Derfor er det på høje tid at få de rigtige 2022 gadgets med ombord på båden. NORD har her 10 bud på de bedste sejler-gadgets. Ship ohøj!

Gale geniale gadgets

Gale geniale gadgets

Vinter-OL står for døren, men har du ikke indløst billet til Beijing kan du købe både guld, sølv og bronze i gadgets. For en sportsnørd er der nemlig ikke noget som at kunne måle og veje enhver præstation ned i mindste detalje. Her er nogle af de mest gale og geniale gadgets til sport i 2022. Klogt Sjippetov: Tangram sjippetovet er et fremtids-makeover af det traditionelle sjippetov. Hele 23 LED’er og et væld af magnetiske sensorer kan overvåge træningsdetaljer, kalorieforbrænding og endda logge dataene.
Klogt sjippetov! Set hos Apple.com til 699 kr.


error: Indhold er beskyttet.
X