Vælg en side

Coverbillede venstre: Kunstneren Kristian Von Hornsleth og DNA-forskeren Eske Willerslev ylder forskning og ny viden med denne skulptur
Coverbillede højre: Projektet finansieres via salg af denne mini-skulptur samt investeringer fra lokale borgere 

Af Peter Linder

Et vedvarende irritationsmoment for mig er tv-programmer hvor dumhed, manglende begavelse og viden bliver gjort til en dyd for især unge mennesker.

Derfor er ethvert initiativ, der retter unges opmærksomhed væk fra denne idolisering af realitystjerner m.m, meget kærkomment. For mig var det et wake-up-call, da jeg hørte om projektet FORSKEREN af Kristian Von Hornsleth og Eske Willerslev. Kunstprojektet klargører at forskere og videnskabsfolk burde være nutidens helte, da disse i høj grad qua deres viden og pasion for udvikling, er fundamentet for ændringer her på kloden.

Forskerne har løsningerne

Det er FORSKEREN, som har løsningerne på bekæmpelse af forurening, CO2 og klimaændringer, hvorfor vi alle bør gøre en indsats for, at unge mennesker fokuserer på indhold, viden og facts og ikke kun TV’s og YouTube’s tomme kalorier.
Eske Willerslev er verdensberømt DNA-forsker, pelsjæger, professor og eventyrer. Hans forskning har omskrevet historiebøgerne, og Willerslev er blandt den ene procent af forskere som oftest bliver omtalt i videnskabelige tidsskrifter. Hans passion som eventyrer er i dag afløst af en enorm begejstring og glæde ved at forske – ikke mindst ift. resultaterne omkring DNA’ets historie og betydning.

Skulptur skal minde ungdommen om ægte helte og idoler

Kristian Von Hornsleth og Eske Willerslev vil, som en hyldest til forskning, viden-skaben og de frie tanker, konstruere en 5 tons stor bronzeskulputur tæt ved Hørsholm gymnasium, hvor flere tusinde unge mennesker hver dag passerer og bliver mindet om nutidens ægte helte og idoler. Projektet finaniseres ved salg af miniversioner af skulpturen samt via investeringer fra lokale borgere. Man kan således erhverve sig et kunstværk, som både påpeger værdien ved videnskaben og støtter opførelsen af en skulptur, som inspirerer ungdommen.

FAKTA OM Peter Linder:

• Stifter og ejer af rådgivnings-huset Causa Consulting på Ehlersvej 7 i Hellerup, som også danner rammen for flere kunsttiltag.
• Kunstsamler med udgangspunkt i lejligheder i Paris og Nice.
• Tidl. bestyrelses-medlem i Bruun Rasmussen.
• Sparringspartner og coach for flere kunstnere.
• Ejer af Asger Jorns atelier på Læsø samt arrangør af kunst-festival.
• Stifter af forlaget og foreningen Asger J’s Venner sammen med kunstner Lars Morell.

Besøg NORD's Kultur butikker her:

Rundt i kommunen med borgmesteren – nordisk samarbejde, kunst, kultur og viden

Rundt i kommunen med borgmesteren – nordisk samarbejde, kunst, kultur og viden

Mange af os tænker måske konference, hotel eller restaurant, når vi hører Schæffergården nævnt. Men stedet er meget mere end det. Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde er ejer, og her er historie, møbelarkitektur, kunst og gratis nordiske kulturarrangementer åbne for alle. Og så er her også på andet år en stor inspirerende køkkenhave, hvor du kan købe grønt i sæsonen.

læs mere
error: Content is protected !!
X