Vælg en side

Coverbillede venstre: Kunstneren Kristian Von Hornsleth og DNA-forskeren Eske Willerslev ylder forskning og ny viden med denne skulptur
Coverbillede højre: Projektet finansieres via salg af denne mini-skulptur samt investeringer fra lokale borgere 

Af Peter Linder

Et vedvarende irritationsmoment for mig er tv-programmer hvor dumhed, manglende begavelse og viden bliver gjort til en dyd for især unge mennesker.

Derfor er ethvert initiativ, der retter unges opmærksomhed væk fra denne idolisering af realitystjerner m.m, meget kærkomment. For mig var det et wake-up-call, da jeg hørte om projektet FORSKEREN af Kristian Von Hornsleth og Eske Willerslev. Kunstprojektet klargører at forskere og videnskabsfolk burde være nutidens helte, da disse i høj grad qua deres viden og pasion for udvikling, er fundamentet for ændringer her på kloden.

Forskerne har løsningerne

Det er FORSKEREN, som har løsningerne på bekæmpelse af forurening, CO2 og klimaændringer, hvorfor vi alle bør gøre en indsats for, at unge mennesker fokuserer på indhold, viden og facts og ikke kun TV’s og YouTube’s tomme kalorier.
Eske Willerslev er verdensberømt DNA-forsker, pelsjæger, professor og eventyrer. Hans forskning har omskrevet historiebøgerne, og Willerslev er blandt den ene procent af forskere som oftest bliver omtalt i videnskabelige tidsskrifter. Hans passion som eventyrer er i dag afløst af en enorm begejstring og glæde ved at forske – ikke mindst ift. resultaterne omkring DNA’ets historie og betydning.

Skulptur skal minde ungdommen om ægte helte og idoler

Kristian Von Hornsleth og Eske Willerslev vil, som en hyldest til forskning, viden-skaben og de frie tanker, konstruere en 5 tons stor bronzeskulputur tæt ved Hørsholm gymnasium, hvor flere tusinde unge mennesker hver dag passerer og bliver mindet om nutidens ægte helte og idoler. Projektet finaniseres ved salg af miniversioner af skulpturen samt via investeringer fra lokale borgere. Man kan således erhverve sig et kunstværk, som både påpeger værdien ved videnskaben og støtter opførelsen af en skulptur, som inspirerer ungdommen.

FAKTA OM Peter Linder:

• Stifter og ejer af rådgivnings-huset Causa Consulting på Ehlersvej 7 i Hellerup, som også danner rammen for flere kunsttiltag.
• Kunstsamler med udgangspunkt i lejligheder i Paris og Nice.
• Tidl. bestyrelses-medlem i Bruun Rasmussen.
• Sparringspartner og coach for flere kunstnere.
• Ejer af Asger Jorns atelier på Læsø samt arrangør af kunst-festival.
• Stifter af forlaget og foreningen Asger J’s Venner sammen med kunstner Lars Morell.

Besøg NORD's Kultur butikker her:

Hop i vandet

Badesæsonen er i gang, og NORD-området byder på masser af steder, hvor du kan hoppe i Øresund – hvad enten du vil på en hvid strand, tage i en hyggelig havn eller spring i fra en af de mange moler. NORD viser dig her, hvilke steder du kan få en frisk dukkert.

læs mere

Cape Town – Design Destination

Cape Town er ikke alene en smuk by, men den spirende kreative produktion, anderledes tænkning og inspirerende naturskønhed betyder, at byen i disse år etablerer sig som en af verdens førende designdestinationer. Sidste år blev den udnævnt til en UNESCO City of Design. Vi har udvalgt et par eksempler fra den spændende by.

læs mere

Miniportræt – Martin Spang Olsen

Hvad er dit forhold til området NORD? Jeg bor selv i Hørsholm, ned til Brådebæk Sø. Min far boede i Høsterkøb, min mors familie bor på slottet Frydenlund, og min lillebror bor i min fars gamle hus på Høsterkøbvej, så der er en stærk tilknytning.

læs mere

Den smukke ælling

For seks år siden blev Jaguar F-type sendt på markedet, med tydelige aner til fabrikkens hedengangne sportsvogne. Flere så den som et midlertidigt marketingstunt, men den smukke tosæders sportsvogn havde andre planer.

læs mere
error: Content is protected !!
X