NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Kunstneren Kristian Von Hornsleth og DNA-forskeren Eske Willerslev hylder forskning og ny viden med en 5 tons stor bronzeskulptur.
Projektet finansieres via salg af denne mini-skulptur samt investeringer fra lokale borgere.

 

Et vedvarende irritationsmoment for mig er tv-programmer, hvor dumhed, manglende begavelse og viden bliver gjort til en dyd for især unge mennesker.

Derfor er ethvert initiativ, der retter unges opmærksomhed væk fra denne idolisering af realitystjerner meget kærkomment. For mig var det et wake-up-call, da jeg hørte om projektet FORSKEREN af Kristian von Hornsleth og Eske Willerslev. Kunstprojektet klargører, at forskere og videnskabsfolk bør være nutidens helte, da disse i høj grad qua deres viden og passion for udvikling er fundamentet for ændringer her på kloden.

Forskerne har løsningerne

Det er FORSKERNE, som har løsningerne på bekæmpelse af forurening, CO2 og klimaændringer. Derfor bør vi alle gøre en indsats for, at unge mennesker fokuserer på indhold, viden og facts og ikke kun TV og YouTube tomme kalorier.
Eske Willerslev er verdensberømt DNA-forsker, professor, pelsjæger og eventyrer. Willerslevs  forskning har omskrevet historiebøgerne, og han er blandt den ene procent af forskere, som oftest bliver omtalt i videnskabelige tidsskrifter. Hans passion som eventyrer er i dag afløst af en enorm begejstring og glæde ved at forske – ikke mindst i fohold til resultaterne omkring DNA’ets historie og betydning.

Skulptur skal minde ungdommen om ægte helte og idoler

Kristian von Hornsleth og Eske Willerslev vil som en hyldest til forskningen, videnskaben og de frie tanker, konstruere en 5 tons stor bronzeskulptur tæt ved Hørsholm gymnasium – et sted hvor flere tusinde unge mennesker hver dag passerer og derfor vil blive mindet om nutidens ægte helte og idoler. Projektet finansieres ved salg af miniversioner af skulpturen, samt via investeringer fra lokale borgere. Man kan således erhverve sig et kunstværk, som både påpeger værdien ved videnskaben og støtter opførelsen af en skulptur, som inspirerer ungdommen.

FAKTA OM Peter Linder:

• Stifter og ejer af rådgivningshuset Causa Consulting på Ehlersvej 7 i Hellerup, som også danner rammen for flere kunsttiltag.
• Kunstsamler med udgangspunkt i lejligheder i Paris og Nice.
• Tidl. bestyrelsesmedlem i Bruun Rasmussen.
• Sparringspartner og coach for flere kunstnere.
• Ejer af Asger Jorns atelier på Læsø, samt arrangør af kunstfestivaler.
• Stifter af forlaget og foreningen Asger J’s Venner sammen med kunstner Lars Morell. asger-js-venner.dk


error: Indhold er beskyttet.
X