Vælg en side

Mogens Lindahl-Jessen, der har stået for en vellykket relancering af ikon-bilen Aston Martin i Danmark, er indbegrebet af ordentlighed tilsat en god portion livsoptimisme. Mød ham til en ærlig snak om biler, livsværdier, skilsmisse og karriere.

På Strandvejen 6 findes den danske repræsentation for verdens nok mest legendariske bil: Aston Martin Copenhagen. Og selvom det er en bil forbeholdt de få, er der ingen fine fornemmelser her. Det har Mogens nemlig sørget for.

– Vi gør enormt meget ud af, at stedet er for alle, og ikke kun de særligt udvalgte. Skoledrengen med rygsækken på ryggen er også velkommen, siger Mogens Lindahl-Jessen, direktør for Aston Martin i Danmark. Han sætter sig ind i en af de smukke biler. En Aston Martin Vantage. Den samme type som Daniel Craig kørte i som James Bond i filmen Spectre.

– Lyt lige til det her, siger Mogens og giver ’koncert’ bag rattet, da han sætter den sølvgrå sportsvogn i 3 forskellige motorstyringsprogrammer. Det er lyden af klasse og eksklusivitet, selvom Mogens kalder køberne for mennesker, der lever under radaren. De har ikke behov for blær, men de vil gerne have fingre i noget unikt. Ligesom når man investerer i kunst.

Bilglad dreng i musisk familie

Direktørens interesse for biler stammer helt tilbage fra barndommen. Helt klassisk på gulvet med ”wrooom” og alle legetøjsbilerne.

– Men jeg slægter slet ikke min familie på med bilerne. Min far, der fx kunne have kørt et fint tysk premium mærke, valgte en Mazda, griner Mogens, og fortæller om opvæksten i Blovstrød sammen med to storesøstre. Faren var ingeniør og direktør i Rambøll, og moren arbejdede i mange år for Dansk Flygtningehjælp. I fritiden spillede og sang de. Faren i Tivoligarden og i symfoniorkestre og moren i kor. Med Mogens’ ord en virkelig tryg barndom med masser af fodbold i fritiden.

– Mine forældre, der i dag er langt oppe i 80’erne, synger og spiller stadig, er aktive i lokalsamfundet, samtidig med, at de passer mit barndomshjem, som er et ret stort hus. Indimellem siger jeg, at de skal tage den lidt med ro, men jeg synes også det er imponerende.

Rundet af de store koncerner

Vejen til en flot karriere er også gået snorlige. Næsten. Mogens lagde ud med at blive ansat som Cand. merc. jur. fra CBS i de store koncerner. Først IBM og A. P. Møller-Mærsk. Dernæst Fiat-koncernen i 10 år, hvor flere af årene foregik i Torino på hovedkontoret. Perfekt fordi han elsker biler og Italien.

– Virksomheden Fiat er for italienerne, hvad Mærsk er for danskerne, siger Mogens og fortæller om at arbejde for ’de store’:

– Jeg har altid været fascineret af, at der er højt til loftet i de store organisationer. Det handler ikke om albuer, men om din indsats kombineret med at være en holdspiller. Min egen erfaring er, at hvis man har evnerne og viljen, og lægger en indsats, så bliver det set, uden at man behøver være en opportunist på bekostning af sine kollegaer.

En lykkelig skilsmisse

Rettidig omhu, ansvar og kvalitet er altafgørende for Mogens. Professionelt såvel som privat. Sidstnævnte står især stærkt, da han for ni år siden blev skilt fra sin tidligere hustru igennem 17 år, Sofie. Mogens kalder det for en lykkelig skilsmisse. Han og Sofie taler om børnenes trivsel flere gange om ugen. De holder også jul, fødselsdage og konfirmationer sammen. Ordningen er 7-7. Mogens er far med stort F, for børnene Valdemar og Emilie skal have det godt. 

– Det er noget, som ligger mig meget på sinde, for jeg synes det er enormt egoistisk, hvis man lader sig styre af bitterhed, når man bliver skilt. Hensynet til børnene kommer ubetinget først, og det var, og er, vi som forældre helt enige om.

Fyret på en onsdag

Det var også børnene, der kom til at spille en særlig rolle, da Mogens’ ellers så velsmurte karriere tog en drejning i 2012.

Jeg var salgs- og marketingdirektør for Peugeot i Danmark, og det gik rigtig godt. Men for første gang i mit liv oplevede jeg, at der kom en ny topchef, som ryddede hele ledelsesgangen. Det var en onsdag. Jeg husker det tydeligt.

Mogens aftalte med sin ekskone, at han også i de uger, hvor han ikke havde børnene, skulle følge dem i skole, indtil han fik et nyt job.

– Det gav mig struktur på hverdagen, fordi jeg jo lige pludselig ikke skulle noget bestemt, siger Mogens, der målrettet gik i gang med at bruge af sit netværk og søge jobs. Der gik seks uger, og en ny jobkontrakt var underskrevet.

Fra bileventyr til Aston Martin

– Det var et drømmejob, siger Mogens om det hypede bileventyr Fisker Automotive, hvor han skulle lede medarbejderteamet i Nordeuropa. En i bilsammenhænge legendarisk tid, hvor en danskdesignet bil kunne have være blevet den første luksus-hybridbil i et super eksklusivt og bæredygtigt design. Men pengene slap op hos producenten. Mogens forblev dog i Nellemann. Importør og forhandler af blandt andet Kia, Volvo – og Aston Martin.

– En ny CEO i Storbritannien ville forvandle Aston fra at være en lille producent af ikoniske biler til noget meget større.

Og det blev Mogens bedt om at gøre i Danmark. Og i al beskedenhed er det gået godt, siger han også. Salget er firdoblet på de fire år, Mogens har stået for relanceringen af Aston Martin i hele Danmark.

Cykling, ski, fodbold, squash …

Selv har han præference for den nye Aston Martin Vantage, men når er vejret til det, er det ingen sag at cykle de 25 kilometer fra Hørsholm og ind på arbejde.

– Det er helt essentielt for mit velvære, mit humør og min trivsel, at jeg får motioneret.

Mogens har gennem tiden dyrket kræv-ende discipliner som maraton, triatlon og adventure-race. I dag står den mest på højpulssportsgrene som squash, fodbold, mountainbike og ski med familien. For sporten fylder, om ikke dagligt, så flere gange om ugen.

Ja til kærligheden igen

Noget andet der også fylder, er en kvinde. Men det er ikke helt officielt, så ikke noget navn, men seriøst? Ja. Og det er ret stort, for Mogens, der foretrækker at lære sine børn at sige mere ja end nej til livets muligheder, har faktisk selv haft svært ved at efterleve sin livsfilosofi lige på dét område.

– Igennem årene som alenefar har jeg nok fået overbevist mig selv om, at det er bedre at fokusere 100 procent på børnene end at få en partner. Selvfølgelig har der været kærester, men jeg har været god til at sige, at pakken ikke passede til mit liv. Men nu har jeg besluttet mig til at tage ja-hatten på og satse på kærligheden igen.

Besøg NORDs kultur butikker her:

Bodenhoff – Den store bager

Bodenhoff – Den store bager

Christian Bodenhoff er bager og har bl.a. butik i Rotunden i Hellerup. Han er iværksætter og anden generation i et familiefirma, og han har altid knoklet syv dage om ugen. Efter hans og hans families voksende forretning har fået en professionel bestyrelsesformand og en butiksdirektør, er han langsomt ved at lære, hvor han skal bruge sine kræfter.

læs mere
Frihedstrang og stædighed bærer mig igennem de hårde tider

Frihedstrang og stædighed bærer mig igennem de hårde tider

Sygeplejerske og direktør Johanne Sand står bag en af tidens stærkeste tendenser: Privat sygepleje. Mød hende til en ærlig snak om at komme i mål med sine drømme.
Hundehvalpen Luna grynter tilfreds på stuegulvet, og Johanne Sands yngste barn, Isolde på 8, hilser velopdragent med hånd­tryk. NORD er på besøg hos kvinden bag JS PrivateNurse. Et sygeplejerskebureau bestående af 25 privatsygeplejersker med hoved­kontor på det smukke Næsseslottet, hvor billederne er taget. Den 40-årige sygeplejerske og direktør begyndte også sit liv i smukke omgivelser: På et stort landsted med heste og vand, og altid gang i den:

læs mere
error: Content is protected !!
X