Vælg en side

Har du lovet dig selv, at 2021 er året, hvor du skal komme i form, er det store spørgsmål, hvad du skal vælge!

Er du til indendørs eller udendørs? Til glad dans eller seriøs styrketræning? Lige meget hvad du vælger – og det kan jo også være en blanding – bør du som begynder generelt træne to-tre gange om ugen i tre kvarter til en time. Du skal være så meget i gang, at du bliver forpustet og sveder en smule, men du skal trods alt stadig kunne snakke uden at få åndenød. Efter tre-fire uger skal du ændre din måde at træne på, så den bliver hårdere. Du skal træne 20 til 60 minutter, og du skal gøre det to til fire gange om ugen. NORD har samlet input til dig, så du snart kan være klar til at skifte til det rette træningstøj og snøre skoene – medmindre du vælger svømning.

UDENDØRS

Rulleski
Måske den eneste måde du kan komme på ski i år! Rulleski aktiverer hele kroppen, samtidig med at det er skånsomt og meget sjældent giver skader. Du kan lave et program, hvor du træner både udholdenhed, kondition, styrke, balance og teknik.

Mountainbike
Vildt populær actionsport, hvor du får fart, spænding, frisk luft og ofte fællesskab. Du kører på stigninger, som kræver tårnhøj puls, og har forløb hvor du kan hyggesnakke. Sporten kræver investering i en let mountainbike med luftaffjedret forgaffel og hydrauliske skivebremser.

Ridning
Når du rider, aktiverer og styrker du både små og store muskelgrupper. Primært bruger du ben, balder, ryg, mave og især korsetmuskulaturen for at holde balancen og holde dig oprejst. Måden, du sidder på hesten, er med til at tone din krop. 

INDENDØRS

Styrketræning
Når du styrketræner, udsætter du dine muskler i ben, arme, bryst, mave og ryg for belastninger på forskellig måde for at blive stærkere – og måske også for at tone din krop. Nogle af øvelserne styrker en enkelt muskel, andre hele muskelgrupper. Du kan både træne i et center og hjemme hos dig selv.

Zumba
Bevæg dig til lækker latinamerikansk musik og træn ben, balder, mave og arme, mens du har det sjovt og forbrænder en masse kalorier. Du får sved på panden, mens du bevæger dig i højt tempo. I mange fitnesscentre kan du vælge zumba som træningsform.

TRX
Total Body Resistance Exercise er et stroppesystem, du bruger til at lave en række øvelser, hvor du udnytter din kropsvægt til at træne smidighed, styrke, balance og kondition. TRX er meget effektiv træning på kort tid – og velegnet til at dyrke hjemme.

Svømning
Svømning er skånsom for kroppen, og du kan få pulsen i vejret. Du får trænet hele kroppen, hvis du skifter mellem de forskellige svømmearter. Crawl er specifikt for overkroppen, brystsvømning især for benene, mens butterfly faktisk er godt for hele kroppen.

 

Besøg NORD’s Sundheds butikker her:

Energi skaber DU selv!

Energi skaber DU selv!

Ønsker du mere energi? Du er allerede udstyret med et unikt kraftværk. Ved at give kroppen de bedste omstændigheder vil vi kunne udvinde den energi, vi ønsker hver dag.

læs mere
Spis dig  sund i chokolade

Spis dig sund i chokolade

Få din daglige dosis Omega-3-olie i den nye og revolutionerende veganske chokolade fra ecoltr®. Nu med to nye smagsvarianter; Hazelnuts Piedmonte og Sea Salt.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X