Vælg en side

For mange i vores område er det en hyggelig juletradition at købe juletræer ved Charlottenlund Station eller Femvejen. Lotte og Gunnar Stephansen har i mere end 50 år solgt alt i gran fra Fjordgaarden, deres fantastiske ejendom lige ned til Roskilde Fjord.

 E n stor granskov med juletræer i Nordmanns- og rødgran, pottetræer, mistelten, pyntegran, kristtjørn, enebær, troldhasselgrene, julebukke, nisser, gran–guirlander i op til ti meters længde  og meget mere. Alt hvad du har brug for af juletræer og smuk, frisk gran finder du både ved DSB’s godsbane ved siden af Charlottenlund Station samt på Femvejen fra midt i november lige til juleaften. De første – ofte meget høje træer – leverer Fjordgaarden dog allerede først i november.

Masser af tradition

– Vi har i år solgt træer her i 74 år. Jeg har selv været med i 54 år og min kone Lotte i 47. Igennem alle årene har vi haft nogle utrolig søde kunder, som vi glæder os til at møde hvert år, fortæller Gunnar Stephansen. Parrets to børn har altid hjulpet i sæsonen, og forrige år, da både Lotte og Gunnar blev ramt af alvorlig sygdom, tog medarbejdere og deres voksne børn over og reddede sæsonen. – Men nu er vi klar igen til en ny sæson, fortæller Gunnar glad. Måske synger det på sidste vers med pladsen ved stationen, fordi DSB har solgt arealet til bebyggelse, og der kun mangler godkendelse fra Miljøministeriet.– Det er vemodigt at tænke på, men vi fortsætter i hvert fald på Femvejen, siger han.

Dyrket ved Roskilde Ford

Ægteparret dyrker deres træer på jordene ved Fjordgaarden med en kilometer kyststrækning lige ned til Roskilde Fjord, hvor fjorden beskytter mod frostskader i træerne. På Fjordgaarden har de også en lille besætning på ti Hereford kvæg.– Vi dyrker vores juletræer meget miljøvenligt, da vi i de sidste fem år ikke har ukrudtssprøjtet dem, men har to mand igennem hele sommeren til at slå græs mellem træerne. Det tager 8-12 år, før en Nordmannsgran bliver to meter og salgsklar, og vi har kun de 10% bedste træer med til Charlottenlund. Når ægteparret har solgt deres sidste træ den 24. om eftermiddagen – og der er altid nogen, som kommer i sidste øjeblik – og har ryddet pladsen, er det tradition, at de henter den færdiglavede  ande- og flæskesteg hos Slagter Lund, før turen går hjem til Fjordgaarden.

Lotte og Gunnar Stephansen er en traditionsrig del af julen i vores lokalområde, hvor de hvert år sælger juletræer de selv dyrker, fra Charlottenlund Station og Femvejen. 

Fjordgaarden

Stader ved Femvejen / Charlottenlund Station  / 20 13 74 01 /  fjordgaarden.com. Åbningstider: Alle ugens dage kl. 10 fra den 15. november til den 24. december

 

Besøg NORDs mode butikker her:

Besøg NORDs bolig butikker her:

Lej en robot til din have

Lej en robot til din have

Tænk, hvis du havde din helt egen gartner, der holdt græsplænen perfekt slået, uden at du skulle røre en finger. Ordrup Værktøjsmagasin tilbyder nu en all inclusive ordning på en smart iMOW robotplæneklipper. Den bliver leveret og installeret i din have, og slår...

læs mere
error: Content is protected !!
X