NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

I butikken MySevenoaks forenes Judith Jørgensens to verdener: Passion for boligindretning med dansk og engelsk design udspringende af et mangeårigt forretningseventyr i England. Vi besøgte butikken, der åbnede sidste år på Jægersborg Allé, og mødte den erfarne forretningskvinde bag.

Er den smuk eller kikset? Judith Jørgensen peger op på en fin vægdekoration formet som store blomster i et guldlignende materiale. Hun svarer selv, at det kommer an på, hvordan man ellers bor. Har man i forvejen en masse nips, så vil vægblomsterne nok være for kitsch, men i et hjem med en enkel nordisk stil, kunne den være lige dét, der skal til for at bryde den nordiske monotoni med farve og varme. MySevenoaks på Jægersborg Allé 27A åbnede august sidste år, og er en interiørbutik primært dedikeret til dansk og engelsk design. Og før vi får historien, om dengang Judith sadlede om for at satse alt på sin passion – dansk design til britiske hjem under navnet Danish Collection, og som er grunden til, at vi har MySevenoaks i Charlottenlund – går vi en tur rundt i butikken.

Sanselig og stemningsfyldt butik

MySevenoaks taler til sanserne med dufte og farver, som spænder fra douche tone-i-tone til gyldne og varme nuancer. I loftet hænger highend danske designlamper, og på hylderne findes mindst lige så skønne lamper i et mere jordisk prislag, samt fine bakker, anderledes designlysestager, masser af lækre puder, møbler og alt, hvad hjertet kan begære til personlige hjem. Udvalgt blandt overvejende danske og engelske brands. For efter 22 år i byen Sevenoaks i England, som er placeret i grevskabet Kent, er Judith vendt hjem.
– Vi har fået sådan en varm velkomst her i Charlottenlund. Jeg er meget taknemmelig, siger Judith og sætter sig med NORDs udsendte et roligt sted. Der er ellers nok at se til med husbyggeprojekt i Rungsted og den nye forretning. Et væksteventyr, som begyndte med en voldsom begivenhed for over tyve år siden.

Passion for boligindretning

Judith fortæller om, hvordan hun og hendes mand Leo fik knust drømmen om at blive forældre, da de mistede deres tvillinger midtvejs i graviditeten. En stor sorg, som endvidere havde den virkning, at Judith begyndte at overveje, hvad hun nu ville med sit liv. Som uddannet eksporttekniker og med en baggrund inden for humanitært arbejde i en dansk eksport-virksomhed, hvor hun også havde mødt sin Leo, stod den ellers på nyt livskapitel i forbindelse med Leos udstationering i England.
– Jeg har altid haft en passion for boligindretning, interiør og farver, og jeg fik mere og mere lyst til at bruge passionen til noget seriøst, som så skulle være til B2B-markedet, siger Judith, der sammen med Leo også besluttede sig til at forsøge en gang mere med at blive forældre. En sidste gang:
Når man får at vide, at man ikke nemt kan få børn, så bliver det en gave og ikke en ret, når det lykkes, siger Judith.

Pandora, barn og business

Judith blev gravid med sønnen Thomas samtidig med, at hun søsatte Danish Collection: Dansk design til britiske hjem i skikkelse af først engrossalg og siden fysiske butikker. Nordisk luksusdesign, som var til at betale med masser af stearinlys og lækkert design. Det gik som varmt brød. Briterne elskede den nedtonede, hyggelige nordiske stil. Danish Collection gjorde også, at Judith kom i forbindelse med smykkefirmaet Pandora og blev franchisetager. Da det gik hedest for sig, stod Judith og Leo i spidsen for 16 Pandorabutikker og 200 medarbejdere, sideløbende med hendes egen Danish Collection, som også var blevet til en fysisk butik i hjembyen Sevenoaks. Da Leos treårige udstationering udløb, gik han nemlig også ind i firmaet, og siden har de drevet det sammen.

Dansk comeback

22 år senere valgte Judith og Leos søn at vende tilbage til Danmark efter et skoleophold på Herlufsholm og en international studentereksamen. Det fik Judith og Leo til at tænke sig om endnu en gang.
– Leo og jeg besluttede os til, at i stedet for at vente ville vi hellere gøre det, mens vi stadig havde et aktivt arbejdsliv, og mens de gamle venner kan huske os.
Judith og Leo tager dog stadig til England. De har beholdt butikken Danish Collection i Sevenoaks, engrossalget, smykkebutikken Juleo samt fem Pandorabutikker.

Dedikeret personale

Det hele kunne selvfølgelig ikke lykkes uden et godt personale. Flere af de ansatte i England har været med helt fra begyndelsen, og det nye team i Charlottenlund skaber både god stemning og giver en plads til at snuse rundt i overflødighedshornet af engelsk design i selskab med det nordiske.
– Vi laver vores egen fortolkning af begge designretninger ved at vise, at engelsk design i dag er meget mere end Mulberry og Sanderson, og nordisk design kan mere end at være enkelt og let. Man kan sige, at vi har taget lidt af tyngden ud af det engelske og lidt af letheden ud af det nordiske.
Judith og hendes medarbejder Anna Hansen, har i alle årene også taget ud til private og til virksomheder for at give deres bud på boligindretning, og det er også i fuld gang i Charlottenlund. Her er det vigtigt for Judith at tage højde for funktionalitet. Som Judith udtrykker det, så er det ikke glansbilleder, de sælger og skaber, men hjem. Personlige, levende og sanselige hjem.

Besøg NORDs bolig butikker her


error: Indhold er beskyttet.
X