Vælg en side

Heidi Lunds store passion er kosmetiske tandbehandlinger, for ifølge Hørsholms kendte tandlæge bliver man gladest af at gøre det, man er bedst til.

Der er noget supermoderne ved Heidi Lund. Hørsholm-tandlægen med klinik i Hovedgaden. Dels bor hun i et stort moderne hus i Rungsted Kyst med sin familie, der består af manden Krester, sønnen William og den brune labrador Charlie, og hvor billederne også er taget. Og set fra et tandlægeperspektiv er hun ekspert i noget, ikke alle tandlæger er optaget af på samme måde: Tidens nyeste kosmetiske behandlinger til tænderne.

Hvorfor?

– Det kosmetiske handler om at gøre noget godt for sig selv. Og som både menneske og tandlæge, så elsker jeg simpelthen, når mine klienter får det smil, de altid har drømt om, lyder det engageret fra tandlægen.


Heidi Lund har næsten altid boet i Nordsjælland, og det er også her hun lever og arbejder i dag.

Ekspertviden bag drømmesmilet

Heidi, som også står ved at være lidt af en perfektionist, er ekspert i Invisalign. Kosmetisk tandretning kaldet ”den usynlige bøjle”, fordi den nænsomt retter tænderne og er næsten usynlig i den periode, man har de specialdesignede plastskinner på. Hun har en diplomuddannelse fra London i Invisalig og er den første herhjemme, der er ved at tage en mastergrad i Clear Aligners, som betyder, at hun kan behandle med alle typer af usynlige bøjler, herunder Invisalign. Man behøver bare se på klinikkens fascinerende før- og efter-billeder på Instagram. Det er tydeligt, at det handler om at være stolt over sit smil hos alle de mennesker, som Heidi har hjulpet.

Andre kosmetiske behandlinger

Inden for det kosmetiske tilbyder Heidi Lund-klinikken bl.a. også tandblegning, kroner og facader i porcelæn og FIT-behandling. Sidstnævnte er plastfacader: Hvis man synes, ens tænder er grimme, så kan man få lavet nye facader i plast. Det foregår med et digitalt design, hvor man først ser sig selv på skærmen, eller der laves en lille model, så man også kan afprøve sit kommende nye smil. Takker man ja, så har man nye flotte tænder efter kun et par timer i stolen. Heidi taler begejstret om alt det, der i dag er muligt, så man ikke behøver leve med komplekser over sine tænder. Klinikken tilbyder selvfølgelig alle slags tandlægebehandlinger, men det er helt bevidst, at Heidi har delt klinikken op i ekspertiser.


Heidi Lund kastede sig ud som selvstændig som nyuddannet tandlæge. Det er 17 år siden nu og stadig spændende.

Dyrker sin niche

– Som tandlæge skal man jo ofte være god til mange ting, men for mig har det bare ikke fungeret. Det er langt mere tilfredsstillende at kunne fordybe sig i noget og blive rigtig god til dette.
De er 12 ansatte i klinikken. Udover Heidis interesseområde har hun også en specialtandlæge, der varetager kirurgiske behandlinger. For som Heidi siger det, så skal patienterne kunne få det hele samlet ét sted. Og så har hun også indset, at ledelse og fagnørderi ikke altid er to sider af samme sag.
– Det at lede kan være en svær opgave som tandlæge, fordi man mest sidder med hovedet nede hos patienterne. Jeg er ikke rundt og tale med folk hver dag, siger Heidi, der som konsekvens har ansat en klinikmanager. For at tage sig af alt det, hun ikke når i en klinik, der kun er vokset siden hun overtog den i 2005. Kun tre år efter sin uddannelse.

Impulsiv og handlekraftig

– Jeg havde absolut ingen erfaring med at være selvstændig og lede andre, så selvfølgelig fik jeg nogle knubs, fortæller Heidi, der overtog en eksisterende klinik og efter nogle år flyttede den lidt ned ad gaden til større lokaler.
– Som selvstændig finder man jo hurtigt ud af, det ikke er et 8-16 job. Det tager meget tid, også når man har ferie. Jeg har aldrig 100 procent fri. Behandlingsplaner og det administrative laver jeg fx, når jeg har ’fri’.
Ledelse og økonomi var just ikke en del af pensum på tandlægeskolen. Men Heidi har ikke fortrudt. For som hun siger, så er hun så tilpas impulsiv, positiv og løsningsorienteret, at hun bare er sprunget ud i det. Krester har været med undervejs. En god støtte og måske Heidis diametrale modsætning?
– Han er klart den praktiske og diplomatiske. Jeg er ikke så god til at pakke tingene ind. Jeg er meget ærlig og nogle gange kan det komme lidt skarpt ud, og så siger Krester, at jeg skal prøve at være lidt diplomatisk!

Kærlighed og lidenskab for tænder

Heidi fortæller om deres lange forhold. Hvordan de købte lejlighed sammen efter kun at have kendt hinanden i tre måneder. Meget atypisk for Krester, indskyder hun. Og at de er blevet gift to gange.
– Da jeg blev gravid, mente min mand, som kan være lidt gammeldags, at vi skulle giftes med det samme.
Det blev på rådhuset i Aarhus, fordi de begge er født der, og så det store bryllup året efter. For Heidis skyld.
– Det var så prinsessedrømmen og den store fest. Den ville jeg ikke gå glip af!
Vielsen foregik i Karlebo Kirke og festen på Rungstedgaard. Fordi Nordsjælland er deres område. Heidi er vokset op i Allerød, og det har været naturligt for dem begge at slå sig ned her. Men, når man som Heidi er god til at kaste sig ud i nyt og har drevet den samme klinik i knapt 17 år, er der så en risiko for, at hun finder på noget andet?
– Nej, for jeg er ikke gået i stå. Jeg har fundet min niche, hvor jeg hele tiden kan dygtiggøre mig og, vigtigst af alt, hjælpe andre mennesker. At være stolt og tilpas med sit smil gør en kæmpe forskel for den enkelte. Det er dét, som driver mig.

 

Blå Bog
Tandlæge og indehaver af Tandlæge Heidi Lund på Hovedgaden 41 i Hørsholm. Klinikken tilbyder alle almindelige tandlægebehandlinger og er eksperter i kosmetiske behandlinger. Er Platinum Elite Partner med Invisalign og er en af Danmarks førende klinikker inden for tandretning med Invisalign. Tilbyder endvidere kæbekirurgi. Gift med Krester Krøger Kjær, som er Senior Vice President i det maritime forsikringsselskab Skuld. Sammen har de sønnen William på 11 år.

 


error: Indhold er beskyttet.
X