Vælg en side

Efter 29 år med for lavt stofskifte fandt Ida Krak frem til den medicin i udlandet der har gjort hende symptomfri.

Efter at have lidt af konstant træthed, tør hud, irritable øjne, ømme led, dårlig fordøjelse, fødevareintolerance og hukommelse som en si, besluttede personlig træner og kostvejleder Ida Krak for fire år siden selv at tage hånd om årsagen: et alt for lavt stofskifte. For den gængse medicin hjalp ikke.

– Jeg brugte 1 ½ år af mit liv på at sætte mig ind i al viden om emnet, og fandt ud af, at hvis lægerne overhovedet vil udskrive T3-medicin, er det kun i lille dosis, end man for eksempel gør i USA og Norge.

Kombinationsbehandling

Ida har derfor selv betalt for konsultationer hos en endokrinolog for at få en kombinationsbehandling i høj dosis, som det praktiseres i andre lande – bare ikke Danmark. Hun har også insisteret på at få taget jævnlige blodprøver for altid at kunne dosere sin medicin.

– Efter 29 år har jeg været symptomfri i nu fire år! De danske læger bør lytte til os, der har sygdommen, og lære af de udenlandske erfaringer. 

Hvad er for lavt stofskifte?

Ved for lavt stofskifte er der rod i de to hormoner T3 og T4, som skjoldbruskkirtlen producerer, og der opstår en række symptomer. Bl.a. træthed, kuldskærhed, depressioner, øget vægt, muskelsvaghed, koncentrationsbesvær m.m.

Medicinering

I Danmark medicinerer man med stofskiftehormon-tabletter, der indeholder en syntetisk udgave af hormonet thyroxin (T4). I udlandet vælger man oftere en kombinationsbehandling med liothyronin (T3), og som Ida Krak får.

Besøg NORD’s Sundheds butikker her:


error: Indhold er beskyttet.