Vælg en side

Hormoner er beskedstoffer – molekyler, der fortæller dine celler, hvad de skal lave. Hormonubalancer er skabt af for meget og / eller for lidt af en bestemt besked.

Stofskiftehormonerne T4 og T3 fortæller cellerne at de øge deres energiproduktion

Store mængder af T4 og T3 kan føre til overdrevet energiproduktion med symptomer som uro, hjertebanken, vægttab, mm. Små mængder af T4 og T3 kan føre til nedsat energiproduktion med symptomer som træt hele tiden, depression, vægtøgning, mm. Kroppen producerer flere end 50 forskellige hormoner. Her er navnene på dem der er ansvarlige for de fleste symptomer og egenskaber.

Østrogen – kendt som det kvindelige hormon. Er også ansvarligt for knoglesundhed, hjertekar-sundhed, mental- og følelsesmæssigsundhed, mm.

Progesteron – kendt som det østrogendæmpende hormon. Er også vigtigt for mental- og følelsesmæssig sundhed, mm.

Testosteron – kendt som det mandlige hormon. Er også ansvarligt for knogle- og muskelsundhed, sædudvikling, mental- og følelsesmæssigsundhed, mm.

Cortisol – kendt som stresshormonet. Er ansvarligt for at opretholde blodsukker og dermed energiproduktion, så du klarer stresset, dog på bekostningen af din muskel-, hud- og knoglemasse, som nedbrydes for at lave blodsukker. Er også kroppens vigtigste antiinflammatoriske hormon.

Insulin – kendt som blodsukker-hormonet. Er også ansvarligt for at lagre fedt.

T4 og T3 – kendt som stofskifts-hormoner, der er ansvarlige for at øge energi-produktion.

Besøg NORD’s Sundheds butikker her:


error: Indhold er beskyttet.