Vælg en side

Trine Foged Henriksen. speciallæge, Ph.d., og ansvarlig for plastikkirurgien på Søernes Privathospital, går i dybden med tidens trend inden for den individuelle måde at ændre kroppen på med Bodycontouring og Liposuction.

Målet er ikke, at vi alle skal ligne ”Victoria’s Secret Angels”, fastslår Trine Foged Henriksen, som har en mangeårig kirurgisk og videnskabelig erfaring i kosmetiske, korrigerende og rekonstruktive brystoperationer og er specialist i fedttransplantation.
– Tværtimod vil vi gerne fremhæve kroppens kurver med udgangspunkt i den enkelte, og Bodycontouring er netop en individuel og skræddersyet behandling, der har som formål at skabe eller genskabe en mere harmonisk og æstetisk kropsform, som ikke kan opnås ved træning og kost alene.
Bodycontouring opnås ved at kombinere avancerede kirurgiske teknikker. Hyppigst liposuction i form af fjernelse af fedtvæv og hudoverskud, evt. i kombination med lipoinjektion eller implantation.

Teknikker skulpturerer kroppen

– Liposuction, på dansk fedtsugning, blev tidligere kun anvendt til at fjerne fedtvæv, nu har vi fokus på design og bruger forskellige liposuction-teknikker til at skulpturere kroppen. Fx på maven kan man foretage en basal, moderat eller ekstrem liposuction afhængig af om personen der behandles, ønsker en blød kontur, markerede mavemuskler eller bodybuilderudseende. Jeg foretager ofte 360 graders liposuction omkring mave og lænd mhp. markering af taljen, og high definition liposuction, som er en anden specialteknik til markering af muskulatur. Men det er også feminint at have lidt fedtvæv centralt på maven, og der vil man shape talje og fremhæve mavemuskler vha. forskellige liposuction-teknikker.

Større bryster og Mommy Makeover

En anden teknik er liposuction i kombination med lipoinjection – dvs. fedttransplantation – hvor man bruger sit eget fedtvæv til at opnå det ønskede resultat. Fx større bryster med eget fedtvæv. Eller Mommy Makeover hvor flere af teknikkerne indgår: Brystløft, brystforstørrende operation, maveplastik, fedtsugning på mave, hofter, lår eller knæ og korrektion af kejser­snitar. Men der er dog ikke tale om et quick fix til at tabe sig:
– Bodycontouring og fedtsugning er ikke i stedet for en slankekur. Det er for normalvægtige personer med genstridige fedtdepoter, der trods træning og sund kost, ikke går væk. Fx ridebukselår og lovehandles.

Vigtig forundersøgelse

På Søernes Privathospital er forundersøgelsen ekstrem grundig. Særligt vurderes hudkvalitet og hud­overskud, BMI og lokaliserede fedtdepoter, mavemuskler, livsstils- og helbredsfaktorer. Skal man fx have foretaget en fedtsugning på maven, tjekkes for brok, delte mavemuskler og arvæv efter kirurgi.
– Bodycontouring er et fantastisk redskab til at få en krop, man er stolt og glad for, men alle kroppe er forskellige, og derfor skal forventninger, realistiske operationsresultater og risici altid afvejes, afslutter speciallægen.

Bodycontouring former kroppen på ny

Fedtsugning 360 grader omkring mave, lænd og flanker med/uden brazilian butt lift.

Fedtsugning på lænd, BH-delle, hofter og lår.

Fjernelse af overskydende hud og fedt på maven evt. suppleret med fedtsugning på hofter.

Konturering af mave og hofter med fedtsugning og brystløft og/eller brystforstørrelse med implantat eller eget fedtvæv.

Bodycontouring med high def. liposuction


Kvinde, som trods træning har lokaliseret fedtdepot på maven og ønsker det fjernet. High definition liposuction mhp. konturering af maven. 

Bodycontouring med 360graders liposuction


Kvinde, som ønsker korrektion af talje og ridebukseområdet. 360graders liposuction med fedtsugning af mave, lænd og flanker for at fremhæve talje samt reduktion af yderlår.

Besøg NORDs skønhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.