Vælg en side

De fleste forældre oplever på et eller andet tidspunkt udfordringer med deres lille barns søvn. Søvnen er utrolig vigtig for  barnet, da det er under søvnen, at kroppen og hjernen restituerer sig. Det er også under søvnen, at erindringer og nye færdigheder bliver lagret i hukommelsen. Et barn, der ikke får sovet tilstrækkeligt, bliver uoplagt og vil derfor ikke være ligeså nysgerrig på verden omkring sig, som et veludhvilet barn vil være, fortæller privatpraktiserende sundhedsplejerske Kirsten Lise Andersen fra Working With Baby. Hun giver her sine bedste råd til, hvordan du hjælper dit barn til at få en god nattesøvn:

6 tips

Regelmæssighed

Put dit barn på samme tid hver dag – også i weekender og ferier. Det hjælper dit barn til at få gode sovevaner, som det vil have glæde af livet igennem.

Træthedstegn

Put dit barn, når det viser de første tegn på træthed – før barnet bliver overtræt.

Faste putteritualer

Gennemgå de samme rutiner hver aften i samme rækkefølge. Det skaber ro og genkendelighed for barnet.

Forskel på lys og mørke

Hjælp dit barn med at få en god søvncyklus ved at gøre forskel på dag og nat. Brug evt. mørklægningsgardin om natten i sommerperioden.

Sluk for skærm

Sluk for TV og alle digitale medier mindst en time før sengetid, så barnets hjerne falder til ro og ikke holdes mentalt aktiveret.

Tro på det

Signalér ro over for dit barn og vis barnet, at det er dejligt at sove. Vær fysisk og mentalt til stede over for barnet med din fulde opmærksomhed under putteritualet. Dit nærvær skaber tryghed, så dit barn nemmere falder til ro.

Kirsten Lise Andersen, Privatpraktiserende Sundhedsplejerske.
Se mere på: www.workingwithbaby.dk

Besøg NORD's Sundhedsbutikker her:

NORD Deal / CorpoCura

NORD Deal / CorpoCura

Gør det til dit nytårsforsæt at gøre noget ekstra godt for dig selv. Hos CorpoCura får du intet mindre end en topprofessionel behandling, hvor dybdemassagen er CorpoCuras hjertebarn. Få 60 min. dybdemassage.

læs mere
Sundhed / Sally Walker

Sundhed / Sally Walker

HJÆLP jeg har fået ”muffin-mave” Sådan lyder det ofte blandt mine kvindelige klienter, og når jeg holder foredrag. Har du også fået ‘muffin-mave? Du kender godt muffin-mave, ’flæsket’ der vælter ude over bæltestedet, som ligner toppen af den muffin, du køber hos...

læs mere
error: Content is protected !!
X