Vælg en side

De fleste forældre oplever på et eller andet tidspunkt udfordringer med deres lille barns søvn. Søvnen er utrolig vigtig for  barnet, da det er under søvnen, at kroppen og hjernen restituerer sig. Det er også under søvnen, at erindringer og nye færdigheder bliver lagret i hukommelsen. Et barn, der ikke får sovet tilstrækkeligt, bliver uoplagt og vil derfor ikke være ligeså nysgerrig på verden omkring sig, som et veludhvilet barn vil være, fortæller privatpraktiserende sundhedsplejerske Kirsten Lise Andersen fra Working With Baby. Hun giver her sine bedste råd til, hvordan du hjælper dit barn til at få en god nattesøvn:

6 tips

Regelmæssighed

Put dit barn på samme tid hver dag – også i weekender og ferier. Det hjælper dit barn til at få gode sovevaner, som det vil have glæde af livet igennem.

Træthedstegn

Put dit barn, når det viser de første tegn på træthed – før barnet bliver overtræt.

Faste putteritualer

Gennemgå de samme rutiner hver aften i samme rækkefølge. Det skaber ro og genkendelighed for barnet.

Forskel på lys og mørke

Hjælp dit barn med at få en god søvncyklus ved at gøre forskel på dag og nat. Brug evt. mørklægningsgardin om natten i sommerperioden.

Sluk for skærm

Sluk for TV og alle digitale medier mindst en time før sengetid, så barnets hjerne falder til ro og ikke holdes mentalt aktiveret.

Tro på det

Signalér ro over for dit barn og vis barnet, at det er dejligt at sove. Vær fysisk og mentalt til stede over for barnet med din fulde opmærksomhed under putteritualet. Dit nærvær skaber tryghed, så dit barn nemmere falder til ro.

Kirsten Lise Andersen, Privatpraktiserende Sundhedsplejerske.

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:

Luksus rejse på Gran Canaria

Luksus rejse på Gran Canaria

Hotel Santa Catalina er en luksuriøs oase beliggende i hjertet af Las Palmas på Gran Canaria. Dette ikoniske hotel kombinerer klassisk elegance med moderne be-kvemmeligheder og tilbyder gæsterne en uforglemmelig oplevelse. Med sin storslåede arkitektur og smukt designede interiør er hotellet en sand perle blandt Gran Canarias overnatningssteder. Med bl.a 2 Michelin-stjernerestauranter beliggende på hotellet kan du være helt sikker på at få en gastronomisk oplevelse af de helt store.

læs mere
Luksus rejse til  5-stjernet luksus  på kunstig ø

Luksus rejse til 5-stjernet luksus på kunstig ø

Det var et logistisk kunststykke på første klasse, da NORDs redaktør Rina Mardahl fløj med Emirates til solbeskinnet luksus i Dubai, hvor endnu mere luksus ventede på overdådige Raffles The Palm Hotel. Highway to happiness” er måske nok et fortærsket slogan, men det er altså sådan, jeg har det, da jeg sammen med min udkårne efter en meget lang, men yderst behagelig flyvetur med Emirates, lander i Dubai.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.