Vælg en side

Hos Apel Fine Jewellery på Store Kongensgade finder du et stort udvalg af eksklusive, unikke og håndlavede diamantsmykker og forlovelses- og vielsesringe med en bæredygtig vinkel

Apel Fine Jewellery er både guldsmed og juvelerer med speciale i diamantsmykker. Thomas Cloos Kruse har i mere end 28 år ejet og drevet Apel Fine Jewellery, som ligger i Store Kongensgade 58 i krydset ved Dronningens Tvær-gade. Smykkerne laves primært i 18 karat guld og platin, og mange af smykkerne er unika. Blandt udvalget er bl.a. øreringe, vedhæng, tennisarmbånd, perler og rigtig mange forlovelses- og vielsesringe.

  Gennem årene har vi rådgivet og hjulpet mange tusinde par med at finde de vielsesringe, der føles helt rigtige for dem. For mange er det både en stor og svær beslutning at finde lige de ringe, det skal være. Vi nyder at give os god tid til at lytte og rådgive – og ved behov komme med helt nye ideer til et unikt og personligt design – så kunderne kan få lige de vielsesringe, som de skal glædes over mange år frem, siger Thomas.

 

Tidens trend og genbrugsguld

Apel Fine Jewellery laver flest individuelle ringe, så ringen på den måde også får en større betydning for manden, når den er designet specielt til ham. Desuden kan de laves af kundens eget guld. Guld, sølv og diamanter er nemlig råmaterialer, som kan genanvendes i det uendelige på en bæredygtig facon. Forretningen køber derfor gammelt guld og sølv, som bliver affineret, så det kan bruges til produktion af et nyt smykke til kunden eller til investeringsbarrer.

Thomas Cloos Kruse og Mette Bøttger driver forretningen sammen. Her er de fotograferet af en kunde ved deres ugentlige fredagsbar, hvor alle er velkomne fra kl. 15.

Kun naturlige og ubehandlede diamanter og ædelsten

Ved Thomas’ side er Mette Bøttger, som i dag er en del af den daglige drift – og som også privat danner par med Thomas. Sammen har de udviklet forret-ningen til at fokusere på eksklusive, håndlavede diamantsmykker i klassisk design, de fineste ube-handlede safirer, som er en sjældenhed, og ude-lukkende naturlige og ubehandlede diamanter og de fleste med GIA-certifikat. Også smykker med andre ædelsten end diamanter bliver fremadrettet kun lavet med ubehandlede ædelsten, som udgør blot én procent af markedet for ædelsten, der benyttes til smykker.

Syntetiske diamanter eller lab-grown diamanter, som laves i et laboratorium, kommer ikke inden for døren hos Apel Fine Jewellery:

Naturlig diamant versus syntetisk diamant

− En syntetisk diamant skabt i et laboratorium har i vores optik ikke noget med en naturlig diamant at gøre. En naturlig diamant er blevet skabt af Moder Jord over millioner af år og har en sjældenhedsfaktor. Hver eneste diamant er helt unik. En lab-grown diamant er fabriksfremstillet, bliver masseproduceret og har ingen historie eller forbundethed med naturen og vores klode – hvor er romantikken i det? Og følelsen af at eje noget unikt og enestående? siger Mette og tilføjer:

− I dag kommer langt de fleste naturlige diamanter fra store miner, der er under streng kontrol, og som i øvrigt støtter lokalsamfundene i områderne både med uddannelse, sundhed og infrastruktur. Det er da både etisk og bæredygtigt.

Besøg NORD’s Modebutikker her:


error: Indhold er beskyttet.