Vælg en side

Det kører godt for de danske cykelryttere. Med ni etapesejre på World Touren sidste år befinder dansk cykelsport sig i en ny guldaldersiden Rolf Sørensen. Vi stiller skarpt på de to af de bedste.

 

Sidste år valgte cykelsporten årets bedste cykel-rytter ud af 7 nominerede, og valget var klart: Søren Kragh Andersen fra Strib på Fyn, der kører for tyske Team DSM og bor i Monaco. De øvrige seks nominerede var Mads Pedersen, Cecilie Uttrup Ludwig, Jacob Fuglsang, 4000 m holdet, Parløb Herre og Simon Andreassen, men hans egne kollegaer og konkurrenter syntes altså, at Søren var den bedste. For der var faktisk ingen i 2020, der havde regnet med, at det var den 26-årige rytter, der skulle løbe af med hele to etapesejre i Tour de France.

 

Storebror cykler også

En imponerende bedrift, som placerede ham helt i top blandt de mange danske cykelryttere, som dominerer World Touren. Sidste år var der 22 cykelryttere med i de store internationale løb, og i år er det tal oppe på 25. Det er rekordmange, og forventningerne til fynboen er selvfølgelig store. Om sig selv siger han helt beskedent, at når han sætter sig i sadlen, så bliver alt godt, uanset hvilket humør han måtte være i. Søren har storebroren Asbjørn Kragh Andersen, der også er professionel cykelrytter og på samme tyske hold.

Casper tog Paris-Tours

Efter 213 kilometer i det klassiske endagsløb Paris-Tours i oktober sidste år var danskeren Casper Pedersen stærkest. Han vandt over sin holdkammerat Søren Kragh Andersen, der efter sine to etapesejre i Tour de France var dansk favorit, samt den franske rytter Benoît Cosnefroy, som var lige i hælene på unge Pedersen. Men danskeren var hurtigst.

Cykelrytter og iværksætter

Casper Phillip Pedersen er 25 år, stammer fra København og gør sig også på Team DSM, der før hed Team Sunweb. Han går især for at være stærk i massespurterne, men er også en god taktiker, der kan ’læse’ et løb. Casper er faktisk også iværksætter. Sammen med cykelkammeraten Oscar Bjørn-Rosager fandt de som 19-årige på at sælge det tøj videre, man som cykelrytter skifter for hver sæson. Det blev til ProOwnedCycling, som i dag sælger cykelgrej fra de professionelle til cykelentusiasterne. Det vil sige ud over tøj også reservedele, forgafler og cykler m.m.

 

Følg med i cykelrytternes liv og karriere

Søren Kragh Andersen
instagram.com/sorenkragh

Casper Pedersen
instagram.com/pedersen_casper

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:

Ny cykelforretning på Jægersborg Allé

Ny cykelforretning på Jægersborg Allé

Ny Cykelforretning på Jægersborg Allé. Vi er et familiefirma som tilsammen har 5 cykelforretninger og har mange års erfaring inde for cykelbranchen. Hos Charlottenlund Cykler & Værksted på Jægersborg Allé 29 A i Charlottenlund har vi et fint udvalg af børne- og voksencykler, ligeledes har vi et værksted tilknyttet, så kig endelig forbi, vi står klar til at hjælpe dig. Af cykelmærker har vi Norden – Raleigh – Centurion – Winther – København. I cykelforretningen har vi masser af spændende tilbehør til cykler, bl. a. har vi lige fået airbags fra Hövding.

læs mere
10 fantastiske cykelgadgets

10 fantastiske cykelgadgets

Der er forår i luften, og det er tid til nye gadgets til Strandvejens MAMILer (Middle Aged Men In Lycra). Pyt med, at vi har taget 5 corona-kilo på, hvis bare kulfiber-drikkedunken vejer 99 gram mindre end sidste års model…

læs mere
Guide til lokale cykelklubber

Guide til lokale cykelklubber

Om du er på eliteniveau eller bare gerne vil cykle dig sund, så er det altid sjovt og motiverende at cykle sammen. Vi guider dig til områdets vigtigste cykelklubber, der trods forskellene er forbundet af den samme store passion for cykelsport.

læs mere
error: Content is protected !!
X