NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

”Hvis du kan drømme det, kan du også gøre det”, lyder Ole Andersens motto. Han har gjort Hellerup Parkhotel til stedet, hvor verdensstjerner og forretningsfolk føler sig hjemme.

 

Hoteller

Ole Andersen med Hellerup Parkhotels skønne mascot Sulejma. Mange store stjerner er blevet foreviget med hende under deres besøg.

 

Det er Sulejma. Jeg fandt hende hos Blomster Bjarne og faldt pladask for hende. Hun har aldrig sagt nej”, siger Ole Andersen og hentyder til en dukke med pailletkjole og strømpe-bånd, der sidder i en sofa i lobbyen på Hellerup Parkhotel. Hvad Solejma ikke siger nej til er en selfie med Oles prominente gæster. De er mange, for Ole kender alle – og alle stjerner kender Ole. ”Det er et produkt af at have været i branchen i fyrre år. Når fx Bill Clinton flytter ind på et af mine hoteller, er det jo mig, der tager imod. Har man en afslappet attitude og møder folk i øjenhøjde, får man ofte skabt et specielt forhold. Men jeg møder såmænd alle i øjenhøjde, uanset hvem der flytter ind, siger hotelchefen, der har fået jazzversionen af ”We Are Family” dedikeret til sit hotel af Debra Sledge fra gruppen Sister Sledge.

 

”Hotellet er min baby”

Intet hotel ville have værelser nok til at rumme alle Oles farverige forretningshistorier. Siden han i 2001 overtog det dengang nedslidte Hellerup Parkhotel, har han fået det kåret som Danmarks bedste business hotel og boutique hotel. ”Hotellet er min baby. Jeg elsker at nurse det og har altid haft skyhøje ambitioner. Hvis bare jeg skulle have overtaget noget, der fungerede, ville det have været totalt uinteressant for mig.

 

”Vi er her for at vinde”

”Jeg driver hoteller ud fra et idrætsprincip. ”Vi er med for at vinde”. Jeg har aldrig været styret af autoriteter, men er altid gået mine egne veje. Modstand pirrer mere, og mere end det standser mig. I de 20 år jeg har drevet Hellerup Parkhotel, har jeg altid benyttet mit enorme netværk. Ikke mindst til velgørenhed. Jeg er ekstremt optaget af dyrevelfærd og mennesker i vanskeligt stillede situationer”.

 

Richard Branson lykønskede med barnebarnet

”Musik og moderne kunst interesserer mig rigtig meget. Hotellet er fuldt med moderne kunst og skulpturer, bl.a. har kunstneren Anders Nygaard lavet en skulptur til mig, der står foran hotellet. Men grundlæggende er jeg bare en nysgerrig bonderøv fra Skanderborg, griner Ole. Han gik ind i hotelbranchen som tyveårig, og har rejst over hele verden. Næste stop er Skanderborg. Ole skal fejre sin fars 97 år fødselsdag. ”Han er stadig en frisk laks, pensioneret stationsforstander, og har aldrig haft en ambition i livet. Min mor, der døde alt for ung, var nok mere som jeg”, siger Ole, der også har en nygift datter i Norge, der lige har inviteret ham til barnedåb. Barnebarnet skal hedde Phillip. ”Richard Branson, som jeg for nyligt var sammen med i Marokko, da jeg fik nyheden, gav mig straks titlen ”Grand Dude”.

FAKTA

  • Ole Andersen stifter og ejer af O.A. CONSULT & PARTNERS.
  • International Management School i Schweiz.
  • Adskillige års erfaring inden for cruise industrien som konsulent.
  • Director of Operations, SAS International Hotel (SAS Scandinavia Hotel, Oslo)
  • Managing Director, Royal Classic Hotels (Hotel D’Angleterre, Copenhagen)
  • Managing Director, Rezo Hotels (Oslo Plaza Hotel)
  • Managing Director, SAS Service Partner (Saudi Arabia)
  • President, Best Western Hotels
  • Ejer og CEO, OA Consult & Partners fra 1993 med mere end 200 hotel-transaktioner, developments og 42 turnarounds af store hoteller verden rundt.
  • Ejer af Hellerup Parkhotel

error: Indhold er beskyttet.
X