Vælg en side

Få inspiration og tips om planter og produkter til en personlig og frodig have i tidens ånd.

NORD Magasinet havenyheder

Gød din have med hestepærer

Hvorfor ikke benytte sig af tilbuddet om helt naturlig, god, gratis gødning direkte fra hesten. På hjemmesiden gratisgødning.dk finder du de gårde, hvor du kan hente hestemøg, som kan bruges til mange ting: Gøde planterne, øge jordens frugtbarhed, skærme for ukrudt og beskytte jorden om vinteren. Der er oven i købet et enkelt sted i vores eget område – Kratgaarden i Charlottenlund. Men også i både Vedbæk og Hørsholm.

Havenyheder NORD Magasinet

Sæt sneglekant på din nyttehave i højbed


Du kan få meget ud af selv en lille have ved at plante en nyttehave i et højbed. Og det har mange fordele: Projektet bliver mere overskueligt, du får ikke så meget ukrudt og det er også nemmere for ryggen. Hvis du sætter en sneglekant på bedet i fx galvaniseret jern eller råjern, der ruster, slipper du også for de utiltalende dræbersnegle. Plant asparges, bronzefennikel og artiskok, og nyd synet af de specielle og smukke vækster.

Find fx mere om højbede og sneglekanter på landhave.dk

Havenyheder NORD Magasinet

Plant frugttræer


Plant træer, gerne frugttræer. Vælg dejlige æbletræer, blommetræer, pæretræer og kirsebærtræer. Eller de mere eksotiske som kiwi, vindrue, fersken, sødmandel, granatæble og figen. Mange parcel- og villahaver har gamle, store træer som bliver fældet, fordi de er for gamle eller skygger for naboen. Husk at plante nye træer og få smukke blomster om foråret og dejlige økologiske og sprøjtefri frugter om efteråret.

Hvad var det lige, jeg plantede der?

Selvom man tror, man kan huske det, giver det alligevel god mening at sætte et skilt, som fortæller, hvad man har plantet. En enkel og elegant løsning – i stedet for en pind med frøpose sat på – er de små planteskilte i kobber med ben af galvaniseret stål. Man kan skrive på kobberpladen enten ved at ridse i den, eller ved at skrive med en vandfast tusch. Og de kan bruges år efter år.

Se Garland planteskilte på hokuskrokus.dk, som også har andre typer af planteskilte.

Nemme prydgræsser

Plant forskellige typer af græsser i haven. De passer sig selv, angribes sjældent af skadedyr og er flotte året rundt. Græsserne er stauder, som du kan købe på planteskolen. Nogle visner ned og skyder igen om foråret, De kan både give et let og minimalistisk udtryk alene i et bed eller i en krukke, eller de kan fx plantes sammen med andre mellemhøje og høje stauder.

Nyt nordisk havedesign

Den svenske havedesigner Annika Zetterman har skrevet en bog om det nyeste inden for moderne nordisk havestil. Hun skriver om en mere moderne haveform, der er i tråd med vores arbejds- og fritidsliv, vores sociale relationer og vores forhold til naturen og klimaet. De forskellige kapitler beskriver karakteristiske træk ved de nordiske designidealer og bogens billedside viser et bredt udvalg af uderum skabt af dygtige havedesignere, landskabsarkitekter og arkitekter fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

Nyt nordisk havedesign, Gyldendal Pris: 299,95 kr.

Besøg NORD’s Bolig butikker her:

Tidens boligtrends fortolket af ZenOut

I sin skønne boligbutik ZenOut har Nanett Taarup Nielsson et stort udvalg af møbler, stoffer, tapeter, tæpper, lys, home decor og andre lækkerier fra mærker som Designers Guild, William Yeoward, Ralph Lauren, Christian Lacroix og mange flere.

læs mere
error: Content is protected !!
X