Vælg en side

Sådan får du succes med dit nytårsforsæt

Nytår er ensbetydende med nytårsforsætter. 

Traditionen med at sætte mål for det kommende år er en god idé, men som du sikkert ved, har mange mennesker svært ved at holde sig til planen.Her får du et par gode råd som hjælp til at holde dig på sporet, så du kan nå dine mål for 2020.

Held og lykke med dit nytårsforsæt 2020. 

Skriv dine 2020 nytårsforsætter ned 

Ved at skrive dine mål ned på et stykke papir virkeliggør du dem, så de virker mere overbevisende. Så skriv dem ned og hæng papiret et sted, hvor du ikke kan undgå at se det ofte.

Skriv dine mål ned som om de allerede er opnået 

Hvis det for eksempel er dit mål at træne tre gange om ugen, så skriv dit forsæt som ”Jeg trænede tre gange om ugen i 2020.” Hvis du skriver dine mål ned som om de allerede er opnået, vil du øge dine muligheder for at nå dem. Et mål skrevet som noget, du ønsker at opnå, forbliver noget, du ønsker at opnå, i stedet for at blive til noget som du rent faktisk gør eller opnår.

Skriv ned hvordan du vil holde dit forsæt 

Hvis målet er at træne tre gange om ugen, hvordan vil du så træne? Hvor vil du gøre det? Hvad tid på dagen vil du gøre det? Hvis du er for vag i din formulering af dit forsæt, vil det være nemmere at finde en grund til at undgå det. Så, for din egen skyld: vær specifik.

Beløn dig selv for at holde dit forsæt 

Når du arbejder med et langsigtet mål som et nytårsforsæt for et helt år, er det vigtigt, at du belønner dig selv for at holde det. Ved at lave en belønningsstruktur hjælper du dig selv til at holde fokus på dine nuværende mål. Det styrker dig også i at opnå dine mål generelt, og vil gøre det mere sandsynligt, at du også når fremtidige mål.

Af D.O. Osteopat Gorm Alex Petersen

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.