Vælg en side

Ideen bag Earthing

Princippet og ideen bag Earthing er meget enkel: når vi er i kontakt med jorden,  opnår vi en elektrisk balance, som har fundamentale
effekter på vores helbred.

– og hvis man lige tænker lidt efter, så er det måske ikke så underlig en idé!

Alle levende væsener er i konstant kontakt med jorden. Det har vi mennesker også været – indtil vi begyndte med gummisåler og gulvmaterialer, der isolerer os fra jorden. Det moderne menneske kan nemt gå igennem en hel dag uden jordforbindelse. Det vi nu ser er, at det har store konsekvenser for vores helbred og velvære.

I kontakt med moder jord

Den mest enkle måde at få jordforbindelse på er at gå ud med bare fødder på græsset, på jorden eller på andre elektrisk ledende materialer. Trægulve og asfalt er isolerende, mens f.eks. et stengulv eller ubehandlet beton virker fint. Men den mest optimale løsning er en dukkert i havet!

Det er veldokumenteret, hvordan stresshormonet kortisol fra binyrerne hurtigt vender tilbage til en normal døgncyclus ved jording. Man formoder, at det er jordforbindelsens virkning på hjernens pinealkirtel (epifysen), som producerer hormonet melatonin, der regulerer mange processer i kroppen – inklusive søvnrytmer. Herved normaliseres også andre hormonelle processer.

Besøg NORD's Sundhedsbutikker her:

Hvorfor træne åndedrættet?

Stilhed er tegn på en god vejrtrækning. Dvs. når munden er lukket og vores åndedræt, ind- og udånding er stille og nærmest usynlig under hvile. Ineffektiv vejrtrækning – overånding – er støjende, tung, høj, synlig, anstrengt, uregelmæssig og foregår igennem munden.

læs mere
error: Content is protected !!
X