NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Ideen bag Earthing

Princippet og ideen bag Earthing er meget enkel: når vi er i kontakt med jorden,  opnår vi en elektrisk balance, som har fundamentale effekter på vores helbred.

– og hvis man lige tænker lidt efter, så er det måske ikke så underlig en idé!

Alle levende væsener er i konstant kontakt med jorden. Det har vi mennesker også været – indtil vi begyndte med gummisåler og gulvmaterialer, der isolerer os fra jorden. Det moderne menneske kan nemt gå igennem en hel dag uden jordforbindelse. Det vi nu ser er, at det har store konsekvenser for vores helbred og velvære.

I kontakt med moder jord

Den mest enkle måde at få jordforbindelse på er at gå ud med bare fødder på græsset, på jorden eller på andre elektrisk ledende materialer. Trægulve og asfalt er isolerende, mens f.eks. et stengulv eller ubehandlet beton virker fint. Men den mest optimale løsning er en dukkert i havet!

Det er veldokumenteret, hvordan stresshormonet kortisol fra binyrerne hurtigt vender tilbage til en normal døgncyclus ved jording. Man formoder, at det er jordforbindelsens virkning på hjernens pinealkirtel (epifysen), som producerer hormonet melatonin, der regulerer mange processer i kroppen – inklusive søvnrytmer. Herved normaliseres også andre hormonelle processer.

Besøg NORD’s Sundheds butikker her:

Styrke har ingen alder

Styrke har ingen alder

M ed årene mister vi vores vigtigste ungdoms-kilde – muskler – hvis vi ikke holder fast i dem med træning. Udmattelse, en be-grænset bevægelighed og skrøbelighed skyldes ikke kun alder, men også muskeltab. Selvfølgelig sker der også hormonelle forandringer, men din adfærd afgør, hvor hårdt de rammer, fortæller træningsspecialist Anna Bogdanova.


error: Indhold er beskyttet.
X