NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Der er ikke sparet på ambitionerne i Nordhavns MENY, hvor købmand Mikael Lindegaard Kristiansen har givet drømmen om fremtidens fødevaremarked luft under vingerne. Her kan kunderne i Københavns nye levende bydel opleve et sandt madmekka, hvor der er frit valg på menuen. Fra en picnic på molen over en farseret pighvar for vennerne på altanen til et svingende fad østers med bobler serveret i solen langs den fredede bygning.

MENY i Nordhavn er ikke bare et moderne supermarked. Det er et univers med mange små kulinariske oplevelser samlet i ét hus. En ny gastronomisk destination, hvor kvalitet og gourmet møder den uformelle stemning i butikken og på havnekajen. Inspirationen til madmarkedet har den erfarne købmand Mikael Lindegaard Kristiansen hentet fra markedshallerne i andre europæiske storbyer. Og han lover, at kunderne i Nordhavn får en oplevelse, der kan matche de udenlandske. Konceptet er knivskarpt: At skabe unikke helhedsoplevelser – uanset om du blot skal handle gode basisvarer i hverdagen eller skal gennemforkæles i weekenden. – Kunderne skal komme lige ind fra gaden og vælge, hvad de har lyst til at spise, og få det tilberedt af vores dygtige medarbejdere, fortæller Mikael Lindegaard Kristiansen.


Købmand Mikael Lindegaard Kristiansen

Et levende madhus med passion og faglighed

Om sommeren kan kunderne tage deres mad med udenfor på torvet sammen med et glas vin, som de har købt i den velassorterede vinafdeling. Og hente friske lækkerier fra afdelingerne med fisk, ost og slagtervarer. Eller fra delikatessen, hvor de faguddannede madglade medarbejdere – eller mad-arbejdere, som de kalder sig – fremtryller de lækreste kolde og varme retter – til at tage med hjem eller få serveret i det fri. Købmanden gør i det hele taget alt for at være alt andet end et supermarked. De vil være et grønttorv, et fiskehus, en ostehandel, en slagter og en vinbar. Vi vil være 5 år foran alle andre på området og sætte nye standarder. Et levende madhus, hvor alt kan lade sig gøre.

Skræddersyede madoplevelser i riffelsyndikatet

I den fredede bygning, der huser butikken, lå engang en våbenfabrik ”Riffelsyndikatet”, der producerede maskingeværer. Men efter en sabotagehandling under 2. verdenskrig ebbede produktionen ud. I dag er søjlerne, loftet og de rå mure med til at skabe en atmosfære af markedsstemning i butikken, som der er investeret rigtig mange penge i.

Når du træder ind i butikken, bliver du mødt af duften fra Lagkagehuset. Herefter fortsætter turen ind i en stor nedkølet frugt- og grøntafdeling, hvor du kan få skåret, presset og pakket frugt og grønt – til lyden af sprøde jazzvibes. Og mens du venter på, at lige præcis den ønskede udskæring af type kød eller fisk bliver tilberedt og pakket sammen med tilbehør efter eget valg, kan du shoppe videre i butikken. Eller vælge at nappe en ret med under armen, der bare skal varmes hjemme i dit eget køkken.

Indtil videre ligner det opskriften på en succes. Senest har butikken i Nordhavn fået alkoholbevilling helt til midnat, så der skal nok blive rift om pladserne både ude og inde, hvor der kan serveres for i alt 100 siddende gæster.

 

De glade fiskemænd

Det er ikke bare Danmarks største fiskehandler, men også et par ildsjæle, du møder bag disken i Nordhavn. Her tryller de med dagens friske fiskefangst og et stort udvalg af hjemmelavede specialiteter af de allerbedste råvarer. Læg en fisketapas i nettet, hiv en frisk dansk hummer op fra bassinet eller forkæl dig selv med en klingende ren kaviar. En særlig private label delikatesse uden tilsætningsstoffer, der aldrig er ældre end 2 dage fra den høstes, til den lander bag fiskedisken.

 

Juicebar

Friskpresset juice er ren eliksir for humøret og en sand cocktail af vitaminer. I butikkens bugnende og velduftende frugt- og grøntafdeling kan du presse din egen juice af årstidens solmodne appelsiner. Og er du i tidsnød, presser de også gerne din yndlingsjuice af det store udvalg af frugt og grønt. Eller et sundt shot. Husets egne juices er presset på dagen og holdes ekstra kolde i kar med isterninger.

Oste

Ostebaren bugner af de lækreste oste fra hele verden plus et rundhåndet udvalg af de bedste danske af slagsen. Smag for eksempel Gammel Knas fra Arla Unika – en nyfortolkning af Havarti med knasende proteinkrystaller, prøv den grotte-lagrede gruyére eller forkæl dine solmodne søde cherrytomater med den syndigt bløde og cremede burrata af italiensk bøffelmælk. Så er ostebordet reddet!

Olivenolie

Olivenolie er ikke bare oliven-olie. Der er stor forskel på kvalitet, smag, oprindelse og olivensorter. MENY har sam-men med Danmarks førende olivenolie-ekspert, Catherine Fogel, der bl.a. sidder i smags-paneler i Italien, udvalgt 10 unikke olier, der normalt ikke sælges i supermarkeder. Alle-sammen 100% rene ekstra jomfruolivenolier, fremstillet af passionerede producenter. Her får du smag og kvalitet for alle pengene.

Et must for vinentusiaster

Hvornår har du sidst nydt et godt glas vin? Et glas vin, som får alle smagssanserne vækket, og hvor vinen favner omgivelserne og fuldender oplevelsen. I MENY Nordhavn er de vinentusiaster med mange års erfaring.

MENY Nordhavn er en ægte vinhandel. Her huserer vinchefen Kewin Busse, hvis ambition er at dække hele paletten af vine fra de letdrikkelige følgesvende, der serveres til de nære samtaler mennesker imellem til de opmærksomhedskrævende og ambi-tiøse vine, der drager vinnydere dybere ind i vinens forunderlige univers. Altså kan du her købe vin til hverdag og fest, til underholdning og til blær, til at slukke tørsten eller til at få maden til at søge mod nye niveauer. Vælg mellem mere end 1000 forskellige vine – også den spanske stjernerestaurant ”El Bullis” andalusiske husvin og den russiske zars Alexanders yndlingschampagne.


 

VINKLUB I MENY
Kewin Busse er også manden bag en ny vinklub, der skal udbrede kendskabet til sortimentet og glæden ved vin. Og den er ikke kun for vinnørder. Her kan man deltage i alt fra portvinssmagninger til konkurrencer og vinrejser – og være først i køen til at få info om vinnyheder og unikke tilbud.
Tilmelding i butikken.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:

Skarpt sommerlook i Nordhavn

Skarpt sommerlook i Nordhavn

Moro betyder at more sig og have det sjovt. Og sandt er det, at der hersker en munter og uformel stemning i de newyorker-lækre lokaler i Nordhavn, hvor den erfarne frisørfamilie hos MORO BY LARSEN leverer et knivskarpt koncept. Og altid med et smil på læben.

læs mere
Vegansk is der smager muh-fantastisk!

Vegansk is der smager muh-fantastisk!

Moo Moo Isbar, der laver den skønneste veganske is i alle mulige, lækre smagssammensætninger, så selv den mest passionerede mælkeis-elsker må overgive sig, åbner i Århusgadekvarteret.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X