Vælg en side

Søren Thomsen har rejst verden rundt som CEO for store virksomheder. Nu har han åbnet Møllenborg Ismejeri i Charlottenlund. Et sted, der kan og vil mere end at sælge hjemmelavet is til kvalitetsbevidste kunder.

Der er ikke mange ismejerier, hvis overhovedet nogen, hvor man kan sidde med sin bærbar i et særligt indrettet rum med sofaer og arbejds-kroge, mens man nyder sit bæger hjemmelavet is og en kop baristakaffe. Året rundt. Men sådan et sted er Møllenborg Ismejeri på Rådhusvej 10. Indrettet med fine sorbetfarver og inspireret af Tintinuniverset. Her er kaffe fra morgenstunden, morgenmad, sandwich til frokost og plads til møder og venindesnak. Et ’barn’ født af coronaen, hvor tid til refleksion har fået mange til at tage deres liv op til revision, og som i Søren Thomsens tilfælde har været at åbne et originalt samlingssted for borgerne i Charlottenlund.
– Det har været en ønskedrøm at skabe mit eget, hvor det handler om god smag og godt håndværk. For efter at have befundet mig i en verden, hvor man tænker i stor­driftsskala, havde jeg lyst til noget mere originalt, siger Søren Thomsen og byder på is, der bliver lavet af kokken Emil på en fin, gammel italiensk ismaskine i butikkens kælder. Is med smag af den klassiske københavner­stang er for eksempel helt suveræn i samspil med kaffe fra Coffee Collective. Møllenborg Ismejeri er nemlig ikke ’bare’ is, men café med lokalt hjemmebag – brød og croissanter kommer fra The Bread Station – og når alkoholbevillingen er i hus, også rosé i glasset. For Søren Thomsen er vant til at studere markedet. Afstemme kundernes behov og give dem lige dét ekstra.

Søren Thomsen, Indehaver af Møllenborg Ismejeri og har arbejdet som CEO og COO for danske og udenlandske virksomheder inden for retail og med digital transformation. Bor i Charlottenlund med sin familie.

 

Lokal gennemslagskraft

– Hvis man ser ind i markedet, så sælger de fleste industri-is. Men når man er et sted som Charlottenlund, så handler det i høj grad om kvalitet til bevidste forbrugere, og vi har nørklet med at finde den gode smag i otte måneder. Det er jo nok lidt sådan, at kan man klare det i Charlottenlund, kan man klare den mange steder.
Søren bor et stenkast fra ismejeriet sammen med sin hustru Helene Urth og børnene Frederik på 14 år og tvillingerne Vigga og Valdemar på 10 år. Han cykler i Ordrup Cykelklub og var med på den første bølge af triatlon i Danmark. Han har bl.a. tre gennemførte ironmans bag sig. De unge, der arbejder i ismejeriet, er alle fra området. Håbet er, at han kan inspirere dem til at udvikle sig, så de med tiden kan avancere. Ifølge Søren en af lederens fornemmeste opgaver.
– Det handler om at brænde igennem. Det handler om passion. Det handler om, at du er i stand til at inspirere andre som leder, så de selv tager initiativ. Jeg har altid sat relative rammer for, hvad vi skulle, og fortalt om hvor skibet er på vej hen, sådan så jeg kunne sikre, at vi også havde noget at lave i overmorgen og kunne åbne flere butikker.

Skab succes eller vi lukker

Sørens CV er imponerende. Han blev leder som kun 22-årig, og i ti år var han skandinavisk direktør og en del af det globale executive management team for verdens førende lingerikæde Hunkemöller.
– Jeg fik tilbudt jobbet midt under finanskrisen med ét år til at vende skuden i Danmark og ellers lukkede man. Det var en fantastisk spændende udfordring, siger Søren, der har været med til at åbne 500 nye butikker og transformere kæden, så brandet også sælger lingeri i stor stil på nettet. Hans fortjeneste? Slet ikke, siger Søren.
– Det handler aldrig om mig. Der er altid et hold bag. Som leder har jeg tidligt lært, at det kan godt være, at jeg sætter noget i gang, men vi er i den samme virksomhed med det samme mål, selvom vi har forskellige arbejdsopgaver. Hende på 16 år, der kommer ind om tirsdagen for at pakke varer, og op til CEO’en, er én lang stor kæde. Jeg tror på, at ‘a team wins championships. Alone you can win a couple of matches’.

Mønsterbryder med kommercielt handelsgen

Han er født og opvokset i Solrød Strand. Kalder sig selv mønsterbryder som barn af en mor, der var kok og en far, der var tjener. Men Søren ville noget med handel og lagde vejen forbi handelsgymnasiet og Copenhagen Business School, hvorfra han blev Dan-marks yngste med diploma i markedsføring. Senere blev han også bachelor i Ledership, CBA og MBA fra Syddansk Universitet. Søren startede i forsikringsverdenen og gik derfra til design og fashion. Var bl.a. salgsdirektør for NOA NOA, inden han kom til Hunkemöller, som blev stor i Norden under hans lederskab, og i nogle år var han også COO for Matas. Sidstnævnte samarbejde stoppede lige inden corona-krisen.
– Jeg har rejst mindst 120 dage de seneste mange år, så det er skønt at komme hjem og skabe noget helt lokalt.
Man kunne foranlediges til at tro, at en som Søren ville savne rejserne og de bonede gulve. Men slet ikke siger han. For han har stadig sine bestyrelses-poster, og han rådgiver startups. Men mest er hovedet fuld af Møllenborg Ismejeri.
– Det er det her, som fylder, siger han og slår ud med armene, og tilføjer:
– Og vi skal være gode til det før der kommer flere Ismejerier.
For ekspansion er planen med Sørens udvidede ismejeri, hvor man også kan komme til issmagning eller få is og islagkager samt en hel Møllenborg-isdisk med hjem til festen.

Møllenborg Is mejeri

Møllenborg Ismejeri
Ligger på Rådhusvej 10 og er opkaldt efter Professor Tournesol og Kaptajn Haddocks slot Møllenborg i Tintin-tegneserierne. Under krigen lå der også et ismejeri på adressen. Dagligt produceres is baseret på mælk og fløde. Udvalget er stort og skiftende, og der er også softice, milkshakes, iskaffe og slushice lavet på stedets hjemmelavede, veganske sorbeter. Kaffen er fra Coffee Collective – to go eller stay – og der er et godt udvalg af morgenmad og frokost med brød leveret fra The Bread Station.
Se mere mollenborgismejeri.dk.

Walk & talk med Troels Gustavsen

Walk & talk med Troels Gustavsen

Musiker, sanger og sangskriver Troels Gustavsen hedder ikke længere Noah. Vi gik en tur med den kendte sanger for at tale om navneskiftet, hans far, den store børneflok og ikke mindst det nye album ”Det’ Sådan Mit Hjerte Ser Ud.” E r det ikke…? hvisker de to skildvagter på Kastellet i København, da vi spørger, om Troels må læne sig op ad bommen til ære for fotografen. Da Nord bekræfter, at det skam er sangeren, de fleste kender som Noah, så er vagterne helt på det rene med, at hans fødenavn er Troels Gustavsen. – Det, der slog hovedet på sømmet, var en dag, da min ældste søn højlydt undrede sig over, hvorfor de kaldte mig Noah henne på skolen og ikke Troels. Jeg kunne ikke give en ordentlig forklaring, i hvert fald ikke en, der længere gav mening, begynder Troels om den rejse, det har været at smide sit kunstneralias, som har skaffet ham masser af succes, og nu foreligger med soloalbummet ”Det’ Sådan Mit Hjerte Ser Ud.”

læs mere
Walk & Talk med Andreas Bo

Walk & Talk med Andreas Bo

Han speedsnakker og er ikke bange for at åbne op for den personlige godtepose. Er der overhovedet noget, vi ikke ved om Andreas Bo? NORDs redaktør gik en tur i Skovshoved Havn med manden, der lever af at være sjov, for at finde ud af lidt mere. Krydderurter! Begejstringen lyser ud af Andreas Bos ansigt, da jeg spørger om der er noget, vi ikke ved om ham? Om hvem manden, der på formidabel vis parodierer kendte fra Thomas Blachman til Kim Larsen og Clement, er bag alle maskerne? En dedikeret handyman, krydderurtedyrker med stor passion og ikke mindst et stort familiemenneske, afslører han. – Jeg går simpelthen til grunde, hvis jeg ikke har nogen at tage mig af. Hvis jeg kun skulle gå ind på en scene og generere omsætning, så jeg kunne få mig en større bil …
Andreas Bo har lige købt en Range Rover. Han ryster på hovedet. Tilføjer så i et lidt mere moderat tempo end sin sædvanlige hurtigsnakkende facon, at dét ville han simpelthen ikke kunne. Vi taler om en periode i livet, før han mødte sin forlovede Katrine Wadil. Helt alene og med de store børn fløjet fra reden stod den på pizzabakker og Jack Daniels. – Hvis jeg skal sige, hvem jeg egentlig er, så er jeg forsørger. Det eneste jeg går op i her i verden er at tage mig af nogen. Jeg er så gammeldags! En rigtig mande-mand.

læs mere
Vi er stadig på en rejse

Vi er stadig på en rejse

I 30 år har Pauline Sell Hellmann drevet Noscomed. Skandinavisk pioner inden for salg af produkter til det æstetiske marked. Succesen er i hus, men spørger man virksomhedsejeren selv, er historien langt fra skrevet færdig. Det forpligter at vækste, og der er stadig nye områder at vinde. I 1990, da facelifts var noget, man sneg sig ind ad bagdøren hos plastikkirurgen for at få fikset, havde en ung Pauline Sell Hellmann, og nyslået direktør for en spirende medicinalvirksomhed, en helt anden holdning. – Mødet med den plastikkirurgiske verden åbnede mine øjne for, hvad der er muligt, og lige siden har det været mit store drive, siger den 57-årige Pauline i domicilet på grænsen til Hellerup. I dag hedder virksomheden Noscomed, som står for viden og medicinsk udstyr. Og lige præcis dét – at være nysgerrig og tilegne sig viden – har fulgt Pauline siden hun som 26-årig, og i fuld gang med studierne på CBS

læs mere

error: Content is protected !!
X