Vælg en side

Søren Thomsen har rejst verden rundt som CEO for store virksomheder. Nu har han åbnet Møllenborg Ismejeri i Charlottenlund. Et sted, der kan og vil mere end at sælge hjemmelavet is til kvalitetsbevidste kunder.

Der er ikke mange ismejerier, hvis overhovedet nogen, hvor man kan sidde med sin bærbar i et særligt indrettet rum med sofaer og arbejds-kroge, mens man nyder sit bæger hjemmelavet is og en kop baristakaffe. Året rundt. Men sådan et sted er Møllenborg Ismejeri på Rådhusvej 10. Indrettet med fine sorbetfarver og inspireret af Tintinuniverset. Her er kaffe fra morgenstunden, morgenmad, sandwich til frokost og plads til møder og venindesnak. Et ’barn’ født af coronaen, hvor tid til refleksion har fået mange til at tage deres liv op til revision, og som i Søren Thomsens tilfælde har været at åbne et originalt samlingssted for borgerne i Charlottenlund.
– Det har været en ønskedrøm at skabe mit eget, hvor det handler om god smag og godt håndværk. For efter at have befundet mig i en verden, hvor man tænker i stor­driftsskala, havde jeg lyst til noget mere originalt, siger Søren Thomsen og byder på is, der bliver lavet af kokken Emil på en fin, gammel italiensk ismaskine i butikkens kælder. Is med smag af den klassiske københavner­stang er for eksempel helt suveræn i samspil med kaffe fra Coffee Collective. Møllenborg Ismejeri er nemlig ikke ’bare’ is, men café med lokalt hjemmebag – brød og croissanter kommer fra The Bread Station – og når alkoholbevillingen er i hus, også rosé i glasset. For Søren Thomsen er vant til at studere markedet. Afstemme kundernes behov og give dem lige dét ekstra.

Søren Thomsen, Indehaver af Møllenborg Ismejeri og har arbejdet som CEO og COO for danske og udenlandske virksomheder inden for retail og med digital transformation. Bor i Charlottenlund med sin familie.

 

Lokal gennemslagskraft

– Hvis man ser ind i markedet, så sælger de fleste industri-is. Men når man er et sted som Charlottenlund, så handler det i høj grad om kvalitet til bevidste forbrugere, og vi har nørklet med at finde den gode smag i otte måneder. Det er jo nok lidt sådan, at kan man klare det i Charlottenlund, kan man klare den mange steder.
Søren bor et stenkast fra ismejeriet sammen med sin hustru Helene Urth og børnene Frederik på 14 år og tvillingerne Vigga og Valdemar på 10 år. Han cykler i Ordrup Cykelklub og var med på den første bølge af triatlon i Danmark. Han har bl.a. tre gennemførte ironmans bag sig. De unge, der arbejder i ismejeriet, er alle fra området. Håbet er, at han kan inspirere dem til at udvikle sig, så de med tiden kan avancere. Ifølge Søren en af lederens fornemmeste opgaver.
– Det handler om at brænde igennem. Det handler om passion. Det handler om, at du er i stand til at inspirere andre som leder, så de selv tager initiativ. Jeg har altid sat relative rammer for, hvad vi skulle, og fortalt om hvor skibet er på vej hen, sådan så jeg kunne sikre, at vi også havde noget at lave i overmorgen og kunne åbne flere butikker.

Skab succes eller vi lukker

Sørens CV er imponerende. Han blev leder som kun 22-årig, og i ti år var han skandinavisk direktør og en del af det globale executive management team for verdens førende lingerikæde Hunkemöller.
– Jeg fik tilbudt jobbet midt under finanskrisen med ét år til at vende skuden i Danmark og ellers lukkede man. Det var en fantastisk spændende udfordring, siger Søren, der har været med til at åbne 500 nye butikker og transformere kæden, så brandet også sælger lingeri i stor stil på nettet. Hans fortjeneste? Slet ikke, siger Søren.
– Det handler aldrig om mig. Der er altid et hold bag. Som leder har jeg tidligt lært, at det kan godt være, at jeg sætter noget i gang, men vi er i den samme virksomhed med det samme mål, selvom vi har forskellige arbejdsopgaver. Hende på 16 år, der kommer ind om tirsdagen for at pakke varer, og op til CEO’en, er én lang stor kæde. Jeg tror på, at ‘a team wins championships. Alone you can win a couple of matches’.

Mønsterbryder med kommercielt handelsgen

Han er født og opvokset i Solrød Strand. Kalder sig selv mønsterbryder som barn af en mor, der var kok og en far, der var tjener. Men Søren ville noget med handel og lagde vejen forbi handelsgymnasiet og Copenhagen Business School, hvorfra han blev Dan-marks yngste med diploma i markedsføring. Senere blev han også bachelor i Ledership, CBA og MBA fra Syddansk Universitet. Søren startede i forsikringsverdenen og gik derfra til design og fashion. Var bl.a. salgsdirektør for NOA NOA, inden han kom til Hunkemöller, som blev stor i Norden under hans lederskab, og i nogle år var han også COO for Matas. Sidstnævnte samarbejde stoppede lige inden corona-krisen.
– Jeg har rejst mindst 120 dage de seneste mange år, så det er skønt at komme hjem og skabe noget helt lokalt.
Man kunne foranlediges til at tro, at en som Søren ville savne rejserne og de bonede gulve. Men slet ikke siger han. For han har stadig sine bestyrelses-poster, og han rådgiver startups. Men mest er hovedet fuld af Møllenborg Ismejeri.
– Det er det her, som fylder, siger han og slår ud med armene, og tilføjer:
– Og vi skal være gode til det før der kommer flere Ismejerier.
For ekspansion er planen med Sørens udvidede ismejeri, hvor man også kan komme til issmagning eller få is og islagkager samt en hel Møllenborg-isdisk med hjem til festen.

Møllenborg Is mejeri

Møllenborg Ismejeri
Ligger på Rådhusvej 10 og er opkaldt efter Professor Tournesol og Kaptajn Haddocks slot Møllenborg i Tintin-tegneserierne. Under krigen lå der også et ismejeri på adressen. Dagligt produceres is baseret på mælk og fløde. Udvalget er stort og skiftende, og der er også softice, milkshakes, iskaffe og slushice lavet på stedets hjemmelavede, veganske sorbeter. Kaffen er fra Coffee Collective – to go eller stay – og der er et godt udvalg af morgenmad og frokost med brød leveret fra The Bread Station.
Se mere mollenborgismejeri.dk.

Gentoftes blå humanist

Gentoftes blå humanist

Hun vil være fremtidens nye politikertype, der sætter næstekærlighed og lavere skatter lige højt. Et livssyn, præget af en visionær og turbulent opvækst og som i den grad har tegnet mennesket Marie Brixtofte.
Hvis Gentofte Rådhus bliver Maries – med det kendte efternavn Brixtofte – nye arbejdsplads, så er det er ikke første gang, at hun skifter karriere. Hun er gået fra at være økonom og en succesfuld investment-banker for bl.a. JP Morgan i London, til at blive psykolog, forfatter og foredragsholder – og nu stiller hun op for Radikale Venstre i Gentofte til kommunalvalget.
– Jeg elsker tal og økonomi lige så meget, som jeg elsker at hjælpe andre, siger den 42-årige byrådskandidat, der til dagens fotografering i Gentofte-rådhusets smukke rum mere er klædt som en investmentbanker end den hippie-psykolog, hun også påstår at være.

læs mere
Rosé Rosé

Rosé Rosé

Konceptet er knivskarpt, og den gode energi helt suveræn. Mød det erfarne og sammensatte trekløver – Peter, Lars og Bo – som står bag Hellerups og oplands nye eksklusive, franskinspirerede bistrorestaurant, der er opkaldt efter en lyserød sommerdrik.

læs mere

error: Content is protected !!
X