Vælg en side

Et australsk par har omdannet deres 1900-tals villa til en arkitektonisk perle. Der er modigt leget med proportionerne ved at inddrage moderne gårdhaver og terrasser via passager og med masser af vinduer.

Vi befinder os i Armadale. En forstad til Perth i Australien, hvor det kreative designerpar Helena Lee og Francis Gallichio både ønskede mere plads og masser af view. En ikke helt nem opgave med et hus, der er et såkaldt Melbourne Federation Home. En byggestil fra 1900-tallet, som set med datidens øjne var enkel og moderne, og i dag nok vil forekomme gammeldags og klassisk. Lidt som visse af de smukke, men tætliggende strandvejsvillaer, som det også er tilfældet med Armadale-huset. Så udfordringen var stor for den designer, parret samarbejdede med om at re-designe noget eksisterende til noget større, mere unikt og moderne.

Åbnet op og inviteret lyset ind

Der er først og fremmest blevet revet vægge ned. Især soveværelsets konstruktion er grundlæggende ændret for at udnytte udsigten til områdets grønne park. Hallen er blevet åbnet op, så det naturlige lys bedre kan komme ind. Strategisk placerede vinduer er blevet sat op i hele huset og i flere udformninger. Bl.a. et L-formet vindue i en-suite-badeværelset. Vinduerne ikke bare inviterer det grønne og lyset ind over alt i huset, men giver også fornemmelsen af en grand view, selvom det er terrasser med grønne planter, man ser ud på. Og de steder hvor man også kan se områdets park, får man virkelig en fornemmelse af storhed og udsigt. Derudover forbinder passager det hele sammen, så huset virker større.

Flydende etager og rektangulære stuer

Familien ønskede også mulighed for at trække sig tilbage, men ikke isoleret på hvert sit værelse.

– Vi har skabt tre nye områder, som alle krydser hinanden: det rektangulære område (som består af køkkenet, vaskerummet, gæstetoilet og trappen), en kvadratisk stue og en rektangulær øvre etage, som ligesom flyder lidt oven over det hele, forklarer Francis Gallichio.

Familiens datter Coco deler den øvre etage med sin fars hjemmekontor.

Materialevalget er også et kapitel for sig. Hvert område, et nyt materiale. I parrets soveværelse og i køkkenet er der brugt forskellige typer af eukalyptustræ. I lounge-området kombineres det med cedertræ og en håndlavet stuk. Resultatet er en taktil, luksuriøs og forskelligartet rejse, fra man står på dørtrinnet og går gennem huset.

Soveværelse og badeværelse er som et luksus-retreat

Et af de mest unikke spots er parrets soveværelse i kombination med en-suite-badeværelset. Man ankommer via en dør, som er skjult i spisestuens væg. Når man er inde, ser man tydeligt tøjdesignerens Helena Lees flair for uhøjtideligt print og interiør. Dyreprint og guld står i flot kontrast til det stilrene. Et walk-in-closet forbinder soveværelset med badeværelset, som har udsigt til en af de terrasselignende gårdhaver. Kalklignende elementer, marmor og dramatisk metal gør soveværelse-badeværelses-området til lidt af et drømme-retreat. Præcis som Helena havde drømt om.

Besøg NORDs Bolig butikker her

error: Content is protected !!
X