Vælg en side

Kom med indenfor hos et sydafrikansk arkitektpars futuristiske glas- og betonvilla med views to kill for

Højt oppe i Cape Town’s velhaverområde, Nettleton Ridge, Clifton, hvor kun de überrige bor med en million dollar-udsigt til Atlanterhavet, ligger denne arkitektoniske drøm af en villa. Indehaverne Silvio Rech og Lesley Carstens står selv bag en lang række originale bygninger. Især er de kendte for deres safari lodges og resorts. I samarbejde med Peerutin Architects har de skabt deres helt egen futuristiske privatbolig, inspireret af L. A-arkitektur og 60’ernes og 70’ernes Hollywood. Og ikke mindst James Bond-film med shaken Martinis i glassene til glamourøse pool-fester. Huset er fordelt på fire etager, og når man ankommer fra gaden via garagen, er det gennem en kobberbeklædt skydedør ind til lobbyen, hvor et naturtro Moneypenny-skrivebord kickstarter husets forkærlighed for agent 007.

Flyvende tallerkner

En vindeltrappe fører op til den næste etage, hvor baren er, samt et underholdningsområde, indendørs swimmingpool og gæstesoveværelser. Et niveau højere oppe findes alle de primære opholdsrum med stue, spisestue og køkken. Øverst oppe er designet inspireret af ’to flyvende tallerkner forbundet med en bro’. Igen en hyldest til Hollywood og gamle biograffilm. Konkret er der tale om en ekstravagant øverste etage med en partypavillon, swimmingpool, spa og en nedsænket bar. Husets ejer Silvio Rech forklarer, at de ikke kun ønskede at fordybe sig selv i datidens arkitektoniske stil, men også at forstå essensen af ’en glamourøs æra’. Huset skal være et slags mentalt rum fra en æra, der var lige så kendetegnet ved UFO‘er og rumrejser som bikinier og Hollywoodfester. En idé om glamour, der også giver sig udslag med de store buede, skrå vinduer, ’der minder om lufthavnstårne’, og som uden tvivl har en stærk filmisk effekt.

Hightech og naturen

De to nederste etager er beklædt med sten for at efterligne den bjergside, som huset er bygget på. Og som en direkte og bevidst kontrast til dette, er de to øverste etager designet med en lys skulpturel indretning bestående af ’frie former’, som forbinder det indendørs og udendørs med hinanden. Silvio Rech beskriver dem som
’cementbånd, dansende i vinden.’ Husets gennemgående materialer er bevidst begrænset til få, men eksklusive valg: rå beton, glas, palisandertræ, granit, marmor og hvid terrazzo.
Gennemgående for det hele er en organisk forbindelse til omgivelserne. Det er på samme tid lige så jordnært, som det er hightech. For eksempel er hovedstuen designet, så det ser ud, som om et stykke af stranden er ’sprunget’ op i huset og er blevet til en overdådig stue. Det nedsænkede gulv er beklædt i et utroligt blødt, douchegråt tæppe, der nærmest leder tankerne hen på den blødeste sandstrand. Store, smukke, grønne planter og dammen i indgangspartiet ved kobberdøren er yderligere med til at skabe forbindelser mellem det naturlige og husets filmiske hightech-dna.

Baren og det nedsænkede gulv leder tankerne hen på Hollywood.

Atlanterhavet er allestedsnærværende overalt i arkitekt­parrets luksusvilla.

Et klassisk Platner-spisebord med Platners Knoll-loungestole.

 

Sengegavlen er designet af parret selv, og sengen er designet med et udtrækkeligt fjernsyn, som kan ’glide ud og op på en hemmelig Bond-måde’. Det sorte spejl skaber en stemning af aftenglamour og stolen er en Wegner.

Trappen, der fører op til næste etage, er placeret i en lys atriumgård fyldt med grøn vegetation, der fortsætter til de øvrige etager.

 

Den grå granit og marmor i den indendørs-pool, med dampbad og sauna, skaber en næsten subtropisk stemning.

 

Terrassen er placeret under det UFO-inspirerede loft. Der er Barcelona-stole fra Sé-kollektionen omkring baren, som er designet af Reza Feiz for Phase Design.

Hvad?
Overdådig luksusvilla i Cape Town. Inspireret af 60’ernes og 70’ernes L.A.-arkitektur, Hollywoodfilm og James Bond. Hightech, beton og organisk interagerende med omgivelserne.

Besøg NORDs boligbutikker her


error: Indhold er beskyttet.