NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Et bord er ikke bare et bord. Hvis du får det snedkereret af René Theis. I hans boligindretningsvirksomhed, SampleWood i Gilleleje, får du et egetræs­bord, som er DIT bord – skabt til dig fra bunden.

 

Skræddersyede borde

Processen kan begynde med, at du besøger René Theis i hans snedkerværksted og ser hans forskellige designs, helt uden binding. Du bestemmer bordets længde, nuance, design, stel osv., så det bliver skræddersyet til det rum, det skal stå i, og de behov du har, ud fra hans rammer og viden.

Mærk træet

Du kan se de tre til fem meter lange møbeltørre rå egekævler, som dit bord skal laves af. Kævlerne er skåret op for to-tre år siden, er blevet lufttørret i en lade og har til sidst været opbevaret i en varmestue et par måneder, så det har den perfekte luftfugtighed på otte-ti procent, som betyder, at træet er klar til at blive bearbejdet.

 


Egetræs plankebord kan være både helt lyse og af mørk røget eg som dette. Du kan selv vælge dit bords nuance og behandling.

Mere fokus på håndværk

– Jeg synes, det giver så god mening igen at få mere fokus på det gode håndværk og den historie og tradition, vi har i Danmark. Vi skal da bruge egetræer, som er groet lige omkring os, og som både er en af verdens smukkeste og bedste træsorter, siger snedkeren, som selv har Hans Wegner som forbillede, men har sin egen stilart. René Theis har fx sin helt egen måde at lave overflade på, som gør, at den bliver resistent over for forskellige væsker. Overfladen er helt silkemat og glat.

 

Snedkeri og showroom

René Theis startede sin virksomhed Samplewood for fire år siden og flyttede for halvandet år siden snedkeriet og sit showroom til Gilleleje, hvor hans virksomhed er et godt match rent lokationsmæssigt, og fordi her er en lang kulturel tradition for både litteratur, kunst og håndværk. SampleWood sælger også interiør som polstrede stole, lamper, krukker, bronzeskulpturer og malerier fra lokale kunst­håndværkere i Nordsjælland.
 – Vi har ikke en butik, men et showroom, og man er altid velkommen til at skrive eller ringe til mig, hvis man har et spørgsmål eller vil komme og se, hvad vi har, og hvad vi kan lave, siger snedkeren.
Man kan også købe gennem webshoppen.

 


René Theis kan fremstille bordet, så det passer i enhver indretning.

Besøg NORDs bolig butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X