Hvorfor tror du, der er så få kvinder, der vælger at blive sommelier?
Historisk set har vin været en mandsdomineret verden – og det tager bare tid at ændre tankegangen og indstillingen til vinsmagning. Der er efterhånden heldigvis mange dygtige kvinder i vinproduktion i mange lande. Kvinder er gode til at smage og dufte og lægger mærke til detaljer. Man behøver jo heller ikke at være sommelier på en restaurant – der er andre spændende områder i vinenes verden. Min passion er vin, og jeg er nærmest også vokset op i vinmarker i Argentina. Min mission i dag er at invitere kvinder ind i denne fantastiske verden.
Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin?
Man skal altid være obs på skaldyr. Skaldyr har en delikat sødmefuld smag, og derfor dur rødvin ikke her. I Galicien spiser man meget skaldyr, og et super match kunne være en sprød Rias Baixas hvidvin lavet på Albariño. Fx Leirana, 2023 Bodegas Forjas del Salnés.
En anden ting er sild. Her ville øl og snaps klart matche bedst, men hvis jeg skulle gå med en vin til sild, så kunne det være en frisk Riesling. Jeg vil generelt hellere prøve at matche vinen til tilbehøret og ikke mindst tilberedningsmetode.
Kan du afsløre et pinligt øjeblik eller en bommert fra din karriere?
For mange år siden – 20 år tror jeg – der havde jeg en privat smagning for en gruppe kvinder i Holte. På det tidspunkt havde jeg ikke været i Danmark så længe, og jeg vidste ikke, at der var så stor geografisk forskel på, hvad man spiser. Det var en hyggelig smagning, og på et tidspunkt taler vi om vine fra Veneto, og jeg anbefaler så Soave som et perfekt match til tarteletter med høns. Der blev kortvarigt helt stille, og så lå samtlige kvinder og vred sig af grin – og kvitterede med et “den slags spiser vi ikke her”. Soave er i øvrigt en skøn og sprød hvidvin, med noter af citrus – hovedsageligt på Garganega druen og det er en dejlig vin – tarteletter eller ej.
Hvis du skulle opholde dig på en øde Ø i 30 dage og må medbringe 4 vine – hvilke ville du gerne have med?
Jeg vil gerne medbringe vine som er en del af mit liv. En Champagne fra Doyard-Mahé Extra Brut fra 2014. Jeg kender kvinden der laver den, Carole Doyard og det er en vidunderlig Champagne. Når jeg har fødselsdag, drikker jeg altid Elio Grasso Barolo Gavarini Vigna Chiniera. En meget smuk, elegant og romantisk Barolo.
Jeg vælger også Zuccardi Concreto Malbec 2022. Zuccardi er fra mit hjemland – fra Mendoza – en bjergvin. Vinen lagrer i beholdere af beton der er lavet af lokale materialer, sand og vand fra bjergene. En meget mineralsk vin. Jeg må også have en portvin med. En Quinta do Pégo Colheita 2016. Den kommer fra min svigerfamilies vingård. Alle vinene har minder fra mit liv.
Hvilke vine holder du personligt meget af lige for tiden?
Vulkanske vine fra Sicilien – altså vine dyrket i vulkansk jord. På østsiden af Etna vokser druen Nerello Mascalese, og de bedste vine herfra har både tekstur, elegance og samtidig power. Jeg holder også meget af vine fra det nordvestlige hjørne af Spanien, Galicien. Ellers synes jeg også, at druen Alvarinho fra Vinho Verde er spændende. De fleste kender nok druen som den spanske Albariño.
Hvad er dine gulity PLEASURES inden for mad og drikke?
Jeg nyder vin hver dag – det er jeg vokset op med fra mine forældre i Argentina. Så drikker jeg også Mate, der er en argentinsk eftermiddagste, og så er der én ting, jeg simpelthen ikke kan stå for, og som vi spiser til teen i Argentina. Så desværre (eller heldigvis) får jeg dem ikke så tit. Det er hjemmelavede “alfajores de dulce de leche”. De nærmest smelter i munden, når de er frisklavede. Det er én af mine meget få søde guilty pleasures. En gang i mellem napper jeg også lidt ærtechips – fra Harvest Snaps.
Besøg NORDs gastrobutikker her:
Den store vinbar guide
Få slukket mokkatørsten på NORD Magasinets kaffe-roadtrip, som guider dig gennem 7 destinationer, hvor kaffepausen krydres med smukke omgivelser.
Rasmus Knude fra The Samuel – mine favoritvine til sommer
Som partner på den 1-stjernede Michelin restaurant The Samuel i Hellerup deler Rasmus Knude sine personlige vinfavoritter til foråret. Med over 3500 flasker i kælderen kan det være en udfordring at vælge, men Rasmus har fundet de perfekte vine til at fejre den kommende sæson.
Rungsted har fået en luksus bistro hvor de kulinariske bølger går højt
Sæt kurs mod havnen i Rungsted, som har fået en ny gastronomisk destination. 2960 Address er havnens nye darling, hvor teamet bag det populære Address i Tuborg Havn har slået dørene op.