Vælg en side

Danmarks tre bedste cykelryttere p.t. hedder Jakob, Mads og Michael. Vi har taget temperaturen på cykelsportens topryttere, som vi kan forvente mest af i 2020.

 

Overraskelsen

Den 24-årige Mads Pedersen overraskede alle, da han som den første dansker nogensinde sidste år vandt VM i det udmarvende løb i Yorkshire i England. Et episk VM kaldte sportskommentatorerne dramaet i blæst og regn, da danskeren tog guldet foran italienske Matteo Trentin og schweizeren Stefan Küng. Ja, selv landsmanden Jacob Fuglsang, som var spået en større chance end unge Pedersen, kørte han fra. En sejr, der sidste år gav ham titlen Årets Cykelrytter, også selvom man fra DCU’s side, såvel Mads selv, mente, at resten af året havde været et sløjt cykelår. Mads Pedersen blev professionel i 2014, og kørte sine tre første år for Team Cult Energy/Stölting Service Group. Fra 2017 blev han tilknyttet World Tour-holdet Trek-Segafredo. Samme år vandt han Post Danmark Rundt. I 2018 opnåede Mads Pedersen flere gode resultater, blandt andet en etapesejr i Herald Sun Tour og en andenplads i klassikeren Flandern Rundt. Kort tid efter sejren i England giftede han sig med sin forlovede, Lisette Dam Jørgensen. De bor i Lejre ved Roskilde.

 

Den bedste

Hvor Mads Pedersen kørte sit livs løb i England, så havde 35-årige Jakob Fuglsang sit livs sæson. For Fuglsang er vel Danmarks p.t. bedst kørende cykelrytter. Han var den stærkeste i det spanske landevejscykelløb Ruta del Sol i februar 2019 og brillerede sæsonen igennem, før han sluttede af med at vinde en etape i Vuelta a España og blev nummer fire i Lombardiet Rundt. Hans største triumf var dog, da han i april vandt Liège-Bastogne-Liège i Ardennerne og senere for anden gang vandt endags­løbet Critérium du Dauphiné. Astana-kaptajnen er gift med Loulou fra Luxembourg, og parret bor i Monaco sammen med datteren Jamie Lou. Jakobs kone Loulou har viet sit liv til den danske cykelkomet, som er bortrejst omkring halvdelen af tiden for at deltage i cykell­øb og træningslejre. Nu venter vi bare på Touren. Det bliver spændende at se, om det er i år, Fuglsang sidder fast nok i sadlen til at tage den gule førertrøje på.

 

Håbet fra Jylland

Livet har ikke altid været lyserødt for Michael Valgren. Den 28-årige toprytter fra Østerild i Thy med store sejre som Danmark Rundt 2014 og 2016, DM i landevejscykling 2014, Omloop Het Nieuws­blad 2018 og Amstel Gold Race 2018 var faktisk en gang ved at droppe den gryende karriere. I perioder gik nordvestjyden mere i byen og spiste mere junkfood end at træne, og det satte sig på sidebenene og ødelagde motivationen. Det ændrede sig heldig­vis med et kærligt skub fra moren og efter et tilbud om en træningslejr fra Bjarne Riis’ daværende hold, Team Saxo Bank. NTT Pro Cycling-rytteren kører i dag helt fremme i feltet med kammeraterne Mads P. og Fuglsang, og privat kører det også godt. Lige før jul blev han far til Axel sammen med ungdoms­kæresten Sissel, som han blev gift med i 2018. Cykelfamilien bor i Monaco.

 

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:

Touren går til DANMARK

Touren går til DANMARK

Den første weekend i juli bliver med garanti noget helt særligt. Hvis du ikke står linet op et sted med baguette og rødvin under armen, når verdens sejeste cykelløbere suser forbi byerne København, Roskilde, Nyborg, Sønderborg og Vejle (og en masse naturskønne områder undervejs), så er der helt sikkert også plads i sofaen. Under alle omstændigheder: Tour de France kommer til Danmark.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.