Vælg en side

Nu kan du blive del af en vingård og udleve drømmen om at være vinbonde

I 2017 mødte den danske iværksætter og investor Søren Svenningsen tilfældigt en mallorcinsk vinbonde, som lavede vin på en lille familievingård på øen. I dag er det blevet til et dansk vineventyr med 3500 m2 vingård og en produktion på 150.000 flasker vin på Mallorca. Dermed er fundamentet samtidig lagt til et helt unikt medlemskoncept, hvor danskere får adgang til helt tæt at følge dagligdagen på vingården og bl.a. lave deres egne vine – kaldet BiniVista Family. Ambitionen er vin i den absolutte verdensklasse.
Det har været en drøm, men også hårdt arbejde for den tidligere advokat og erhvervsmand Søren Svenningsen at bygge en vinproduktion op. Efter næsten tre års myndighedsbehandling startede byggeriet af den mere end 3500 m2 store og topmoderne vingård midt i vinmarkerne, og den forventes at stå færdig i maj 2022. Kapaciteten bliver fuldt udbygget 300.000 liter vin, og i 2025 forventes en årlig produktion på 150.000 flasker vin.
Søren Svenningsen forklarer:
– Vi har nu et samlet areal på 30 hektar jord, som vi siden 2018 har beplantet med 26 hektar nye vinstokke fordelt på 12 forskellige druesorter. En uventet stor høst allerede i 2020 giver en produktion på 30.000 flasker vin, så allerede i år har vi lanceret vores planlagte koncept ”BiniVista Family”, hvor vinen kun sælges til medlemmer, og hvor vi skaber et unikt univers for vores medlemmer, forklarer Søren Svenningsen, og tilføjer, at der i år kan tegnes 350 ”Familie-medlemskaber”.
BiniVista er kommet rigtig godt fra start, og har allerede leveret vinpakker ud til mere end 200 medlemmer, og medlemmerne har taget rigtig godt imod de 4 første vine.
“Vi er også selv stolte over vinen. Alle er rigtig overrasket over, at vi er lykkes meget med at kunne lave så gode vine på vores meget unge vinstokke”.

BiniVista har allerede leveret vinpakker ud til mere end 200 medlemmer.

Fra advokat til vinbonde

Udover at være advokat og erhvervsmand er Søren Svenningsen også tidligere ejer af professionelle cykelhold under navnene Team GLS og Team Capinordic. Det var netop cyklingen, der bragte Søren Svenningsen til Mallorca. I 2017 mødte Søren tilfældigt en mallorquiner ved navn Jaume, som lavede vin på en lille familievingård på øen.
Herfra gik det stærkt. Han fik hurtigt Jaume med på ideen om det store projekt, og i fællesskab udarbejdede de en businessplan, og de blev hurtigt enige om at lave et ”manifest”, som blev på 21 punkter, og som beskrev principperne for projektet.
Det bærende element er, at alle steps skal udføres så optimalt som muligt – lige fra udvælgelse og præparering af jorden, adgang og benyttelse af vandressourcer til udvælgelse af planter og druetyper, markstruktur mv. Og at arbejdet med vinstokkene i markerne udføres manuelt, herunder høsten, og af et fastansat team af dygtige med-arbejdere, mens selv teknologien i vineriet er det absolut bedst mulige.
– Alt sammen for at lave verdens bedste ”vines” (druemateriale) med det bedste udstyr for at optimere potentialet i druerne og dermed lave vin af meget høj kvalitet. Det er sandt når man siger, at 90% af vinens kvalitet grundlægges i markerne og arbejdet med vinstokkene. Man kan aldrig lave bedre vin end kvaliteten af druerne tillader, fortæller Søren Svenningsen. Og produktionen er selvfølgelig økologisk, og dette ikke kun for at beskytte miljøet – økologisk vin smager bare bedre end vine, som er konventionelt produceret”, tilføjer Søren Svenningsen.
Den væsentlige hemmelighed ved at lave rigtig gode vine er desværre ikke så romantisk, da økonomi spiller en væsentlig rolle forklarer Søren og uddyber:
– Manuelt arbejde i markerne, hvor planterne kun berøres af menneskehænder og aldrig af maskiner, økologisk produktion, begrænsning af høstudbytte for at optimere kvalitet, processtyring i vineriet, som stiller meget store krav til kvalitet af tanke, pumper, filtre mv. og ikke mindste kontrol af temperaturer og ilt, er alle forhold, som enten reducerer udbyttet eller kræver meget store investeringer. Vi har valgt at gå ”all in”, og derfor er vi også fast overbevist om, at vi kommer til at lave nogle fantastiske vine”, og med den overbevisning og passion, som Søren fortæller om dette, er det svært ikke at blive revet med og få lyst til at blive en del af rejsen.

Hvert år modtager du 42 flasker, der repræsenterer udvalget af druer og vine.

Vin, mad, kunst og cykling

Vine af meget høj kvalitet er naturligvis grundstenen i konceptet, men der vil herudover blive opbygget et unikt univers, som giver ”Familiemedlemmer” en adgang til unikke oplevelser og indblik i livet på en vingård – med andre ord får medlemmer mulighed for at udleve drømmen om at være vinbonde og en del af en vingård.
Udover tilgang til fantastiske vine vil konceptet også tilbyde unikke oplevelser inden for cykling, kunst og mad.
– Vi kommer til at lave cykelarrangementer på Mallorca, samarbejde med danske og lokale kunstnere om fx udstillinger og design af etiketter og ikke mindst med anerkendte kokke og restauranter. Endvidere vil vi lave et ”Winemakers-program”, hvor anerkendte vinproducenter inviteres til at lave vin til vores medlemmer. Endelig vil der også være mulighed for at lave sin helt egen vin, hvor man selv vælger druerne, blander vinen, designer etiket mv. – ja rigtig meget mere”, afslutter Søren, da vi hele tiden får nye ideer til at udvikle konceptet.

Håndslag på vin i verdensklasse

Med samme grundighed som i advokatgerningen har Søren Svenningsen brugt de seneste år på at tilegne sig viden, og han har bl.a. bestået 1. og 2. del af den internationale vinuddannelse WSET og afsluttet 3. del i år.
– Det vigtigste er dog, at en at min partner, Jaume, er en særdeles erfaren vinmager, og min anden partner Marie Von Ahm har meget stor erfaring og anerkendelse inden for vinverdenen, samt at vi har vores egen ønolog, som er rigtig dygtig. Og den bedste måde at tilegne sig viden på er learning by doing. Specielt det seneste år med arbejde i vinmarken, høst og processen i vineriet, har været særdeles lærerig” fortæller han og tilføjer, ”at det vigtigste er, at vi har samme filosofi omkring hvilken vin-stil vi gerne vil skabe”, og adspurgt hvilken stil dette er, så kommer svaret prompte: ”Vi vil lave ”honest and likeable high quality wines”.
– ”Det vigtigste for mig er, at vi hver dag gør vores bedste og aldrig hopper over, hvor gærdet er lavest. Vi vil altid være tro over for vores manifest, og vi har givet håndslag på, at vi vil gøre alt for at lave verdens bedste vines/wines,” slutter den danske vinmager, og tilføjer lige, at det er en sand fornøjelse at arbejde med de lokale, selv om de lige har skullet vænne sig til, at der stilles krav om, at man altid kommer til tiden, og ordet ”mañana” ikke eksisterer.
Og lige hjemvendt fra Mallorca hvor høsten er godt i gang, tilføjer Søren til sidst; “at 2021 høsten bliver rigtig god, og de første 2 uger har vi høstet 50.000 kg druer, og vi forventer en samlet høst på ca. 80.000 kg og dermed en fordobling i forhold til 2020”.

BiniVista er en drøm, som er blevet til virkelighed.

Konceptet

BiniVista-konceptet bygger på at give vores medlemmer en totaloplevelse og adgang til et helt unikt univers. ”Vores medlemmer kan til enhver tid besøge vores topmoderne vingård, og de kan også følge hverdagen på BiniVista online på både de sociale medier og vores hjemmeside www.binivista.com. Vi ønsker at vores medlemmer kommer helt tæt på. Føler sig som en del af BiniVista og vores DNA, og de, som ønsker mere end blot at se på og nyde vinen, kan involvere sig endnu mere bl.a. ved at deltage i høst, aftapning eller selv at være med til at foreslå og udvikle særlige blends”.

BiniVista Family er et unikt koncept for dig, hvis du:
• Drømmer om at blive en del af en vingård.
• Ønsker at være en del af en rejse ind i vinens verden.
• Elsker kvalitetsvin med en unik historie.
• Ønsker at opleve glæden ved at skabe noget helt særligt.
• Hvert år modtager du 42 flasker vin.
• I øjeblikket er der tale om syv forskellige vine. Med seks flasker rosé, 12 flasker hvid og 24 flasker rød får du en flaske til enhver lejlighed, stemning og anretning.
• Det årlige medlemskab koster 1.000 euro.

Spring ud som selvstændig – og bliv lykkelig!

Spring ud som selvstændig – og bliv lykkelig!

Har corona også fået dig til at drømme om at blive selvstændig? Få erhvervspsykolog Charlotte Skeels gode råd til det risikovillige arbejdsliv. Under corona-nedlukningerne har mange opdaget, at de mestrer selv­disciplin og selvmotivering. To af de vigtigste parametre for at lykkes som selvstændig, ligesom flid og held også er det. Men ikke held som appelsinen der falder ned i turbanen på dig, mens du ligger på sofaen, men den slags held der opstår, fordi du tror på din idé og er villig til at knokle for den. Men, hvad nu hvis din gode ide ikke slår igennem? Skal du så skynde dig tilbage i hamsterhjulet? Slet ikke. Mange succesfulde virksomhedsejere har fejlet, før de er lykkes.

læs mere
Leder kom ind i kampen og tænk glæde – ikke kun succes!

Leder kom ind i kampen og tænk glæde – ikke kun succes!

Sætter vi glæde på dagsordenen, og inkorporerer glæde som et vigtigt måle­­­parameter i ledelse og blandt med­arbejdere, og som er målbart i forhold til bundlinje, såvel som succes, kroner og ører, så vil vi også kunne forvente glade medarbejdere og dermed endnu mere succes: Positivitet er lig med mere energi, flere ressourcer, innovation og øget overblik, og det smitter til kollegaer, der måske har en svær periode eller situation. Derfor er positive medarbejdere altid guld værd for en virksomhed, modsat negative attituder, der trækker energien ned og blokerer for succes.

læs mere

error: Content is protected !!
X