Vælg en side

Nu kan du blive del af en vingård og udleve drømmen om at være vinbonde

I 2017 mødte den danske iværksætter og investor Søren Svenningsen tilfældigt en mallorcinsk vinbonde, som lavede vin på en lille familievingård på øen. I dag er det blevet til et dansk vineventyr med 3500 m2 vingård og en produktion på 150.000 flasker vin på Mallorca. Dermed er fundamentet samtidig lagt til et helt unikt medlemskoncept, hvor danskere får adgang til helt tæt at følge dagligdagen på vingården og bl.a. lave deres egne vine – kaldet BiniVista Family. Ambitionen er vin i den absolutte verdensklasse.
Det har været en drøm, men også hårdt arbejde for den tidligere advokat og erhvervsmand Søren Svenningsen at bygge en vinproduktion op. Efter næsten tre års myndighedsbehandling startede byggeriet af den mere end 3500 m2 store og topmoderne vingård midt i vinmarkerne, og den forventes at stå færdig i maj 2022. Kapaciteten bliver fuldt udbygget 300.000 liter vin, og i 2025 forventes en årlig produktion på 150.000 flasker vin.
Søren Svenningsen forklarer:
– Vi har nu et samlet areal på 30 hektar jord, som vi siden 2018 har beplantet med 26 hektar nye vinstokke fordelt på 12 forskellige druesorter. En uventet stor høst allerede i 2020 giver en produktion på 30.000 flasker vin, så allerede i år har vi lanceret vores planlagte koncept ”BiniVista Family”, hvor vinen kun sælges til medlemmer, og hvor vi skaber et unikt univers for vores medlemmer, forklarer Søren Svenningsen, og tilføjer, at der i år kan tegnes 350 ”Familie-medlemskaber”.
BiniVista er kommet rigtig godt fra start, og har allerede leveret vinpakker ud til mere end 200 medlemmer, og medlemmerne har taget rigtig godt imod de 4 første vine.
“Vi er også selv stolte over vinen. Alle er rigtig overrasket over, at vi er lykkes meget med at kunne lave så gode vine på vores meget unge vinstokke”.

BiniVista har allerede leveret vinpakker ud til mere end 200 medlemmer.

Fra advokat til vinbonde

Udover at være advokat og erhvervsmand er Søren Svenningsen også tidligere ejer af professionelle cykelhold under navnene Team GLS og Team Capinordic. Det var netop cyklingen, der bragte Søren Svenningsen til Mallorca. I 2017 mødte Søren tilfældigt en mallorquiner ved navn Jaume, som lavede vin på en lille familievingård på øen.
Herfra gik det stærkt. Han fik hurtigt Jaume med på ideen om det store projekt, og i fællesskab udarbejdede de en businessplan, og de blev hurtigt enige om at lave et ”manifest”, som blev på 21 punkter, og som beskrev principperne for projektet.
Det bærende element er, at alle steps skal udføres så optimalt som muligt – lige fra udvælgelse og præparering af jorden, adgang og benyttelse af vandressourcer til udvælgelse af planter og druetyper, markstruktur mv. Og at arbejdet med vinstokkene i markerne udføres manuelt, herunder høsten, og af et fastansat team af dygtige med-arbejdere, mens selv teknologien i vineriet er det absolut bedst mulige.
– Alt sammen for at lave verdens bedste ”vines” (druemateriale) med det bedste udstyr for at optimere potentialet i druerne og dermed lave vin af meget høj kvalitet. Det er sandt når man siger, at 90% af vinens kvalitet grundlægges i markerne og arbejdet med vinstokkene. Man kan aldrig lave bedre vin end kvaliteten af druerne tillader, fortæller Søren Svenningsen. Og produktionen er selvfølgelig økologisk, og dette ikke kun for at beskytte miljøet – økologisk vin smager bare bedre end vine, som er konventionelt produceret”, tilføjer Søren Svenningsen.
Den væsentlige hemmelighed ved at lave rigtig gode vine er desværre ikke så romantisk, da økonomi spiller en væsentlig rolle forklarer Søren og uddyber:
– Manuelt arbejde i markerne, hvor planterne kun berøres af menneskehænder og aldrig af maskiner, økologisk produktion, begrænsning af høstudbytte for at optimere kvalitet, processtyring i vineriet, som stiller meget store krav til kvalitet af tanke, pumper, filtre mv. og ikke mindste kontrol af temperaturer og ilt, er alle forhold, som enten reducerer udbyttet eller kræver meget store investeringer. Vi har valgt at gå ”all in”, og derfor er vi også fast overbevist om, at vi kommer til at lave nogle fantastiske vine”, og med den overbevisning og passion, som Søren fortæller om dette, er det svært ikke at blive revet med og få lyst til at blive en del af rejsen.

Hvert år modtager du 42 flasker, der repræsenterer udvalget af druer og vine.

Vin, mad, kunst og cykling

Vine af meget høj kvalitet er naturligvis grundstenen i konceptet, men der vil herudover blive opbygget et unikt univers, som giver ”Familiemedlemmer” en adgang til unikke oplevelser og indblik i livet på en vingård – med andre ord får medlemmer mulighed for at udleve drømmen om at være vinbonde og en del af en vingård.
Udover tilgang til fantastiske vine vil konceptet også tilbyde unikke oplevelser inden for cykling, kunst og mad.
– Vi kommer til at lave cykelarrangementer på Mallorca, samarbejde med danske og lokale kunstnere om fx udstillinger og design af etiketter og ikke mindst med anerkendte kokke og restauranter. Endvidere vil vi lave et ”Winemakers-program”, hvor anerkendte vinproducenter inviteres til at lave vin til vores medlemmer. Endelig vil der også være mulighed for at lave sin helt egen vin, hvor man selv vælger druerne, blander vinen, designer etiket mv. – ja rigtig meget mere”, afslutter Søren, da vi hele tiden får nye ideer til at udvikle konceptet.

Håndslag på vin i verdensklasse

Med samme grundighed som i advokatgerningen har Søren Svenningsen brugt de seneste år på at tilegne sig viden, og han har bl.a. bestået 1. og 2. del af den internationale vinuddannelse WSET og afsluttet 3. del i år.
– Det vigtigste er dog, at en at min partner, Jaume, er en særdeles erfaren vinmager, og min anden partner Marie Von Ahm har meget stor erfaring og anerkendelse inden for vinverdenen, samt at vi har vores egen ønolog, som er rigtig dygtig. Og den bedste måde at tilegne sig viden på er learning by doing. Specielt det seneste år med arbejde i vinmarken, høst og processen i vineriet, har været særdeles lærerig” fortæller han og tilføjer, ”at det vigtigste er, at vi har samme filosofi omkring hvilken vin-stil vi gerne vil skabe”, og adspurgt hvilken stil dette er, så kommer svaret prompte: ”Vi vil lave ”honest and likeable high quality wines”.
– ”Det vigtigste for mig er, at vi hver dag gør vores bedste og aldrig hopper over, hvor gærdet er lavest. Vi vil altid være tro over for vores manifest, og vi har givet håndslag på, at vi vil gøre alt for at lave verdens bedste vines/wines,” slutter den danske vinmager, og tilføjer lige, at det er en sand fornøjelse at arbejde med de lokale, selv om de lige har skullet vænne sig til, at der stilles krav om, at man altid kommer til tiden, og ordet ”mañana” ikke eksisterer.
Og lige hjemvendt fra Mallorca hvor høsten er godt i gang, tilføjer Søren til sidst; “at 2021 høsten bliver rigtig god, og de første 2 uger har vi høstet 50.000 kg druer, og vi forventer en samlet høst på ca. 80.000 kg og dermed en fordobling i forhold til 2020”.

BiniVista er en drøm, som er blevet til virkelighed.

Konceptet

BiniVista-konceptet bygger på at give vores medlemmer en totaloplevelse og adgang til et helt unikt univers. ”Vores medlemmer kan til enhver tid besøge vores topmoderne vingård, og de kan også følge hverdagen på BiniVista online på både de sociale medier og vores hjemmeside www.binivista.com. Vi ønsker at vores medlemmer kommer helt tæt på. Føler sig som en del af BiniVista og vores DNA, og de, som ønsker mere end blot at se på og nyde vinen, kan involvere sig endnu mere bl.a. ved at deltage i høst, aftapning eller selv at være med til at foreslå og udvikle særlige blends”.

BiniVista Family er et unikt koncept for dig, hvis du:
• Drømmer om at blive en del af en vingård.
• Ønsker at være en del af en rejse ind i vinens verden.
• Elsker kvalitetsvin med en unik historie.
• Ønsker at opleve glæden ved at skabe noget helt særligt.
• Hvert år modtager du 42 flasker vin.
• I øjeblikket er der tale om syv forskellige vine. Med seks flasker rosé, 12 flasker hvid og 24 flasker rød får du en flaske til enhver lejlighed, stemning og anretning.
• Det årlige medlemskab koster 1.000 euro.

North Security passer på dig – og din bolig

North Security passer på dig – og din bolig

North Security er en alarmvirksomhed, der med højsikkerhedsinstallationer sætter beskyttelse af dig og din familie i absolut centrum. Bag virksomheden står en af branchens mest erfarne sikkerhedseksperter, Kenneth Johansen.
Ting kan erstattes, men ikke mennesker, og traumer kan være svære at hele, hvis man er så uheldig at blive udsat for et ubehageligt hjemmerøveri. I dag handler sikkerhed nemlig ikke kun om at forhindre den klassiske indbrudstyv i at komme ind, når vi ikke er hjemme, men i høj grad om at sikre den personlige beskyttelse døgnet rundt. Så vi helt undgår ubehagelige møder med ubudne gæster. Og det er her, North Security kommer ind i billedet. En sikkerhedsvirksomhed, som laver kundetilpassede
individuelle sikkerhedsløsninger baseret på den nyeste teknologi og mangeårig knowhow på topniveau om, hvordan man bedst sikrer sig selv, sin familie og sine omgivelser.

læs mere
Succesfuld ledelse skaber succesfulde virksomheder

Succesfuld ledelse skaber succesfulde virksomheder

Din ledelsesstil er afgørende for succes, mener erhvervspsykolog Charlotte Skeel. Din ledelsesstil er afgørende for succes, mener erhvervspsykolog Charlotte Skeel. Magtfulde og dominante ledelses­typer er som døgnfluer. Før eller siden bliver de overhalet af superdygtige innovative teams/forretninger. Se bare på succesfulde virksomheder som Apple og Microsoft kontra Kodak og Nokia. Pludselig var de to sidstnævnte væk, mens de andre styrede markedet. Karakteristisk for succes er uformel ledelse i samspil med innovation og implementering i ét – men hvordan?
Tænk ud af boksen
Succesfuld ledelsesstil stiller nysgerrige spørgsmål og identificerer og analyserer problemstillinger og udfordringer i velfungerende teams, hvor al viden fra alle indhentes, så nytænkningen blomstrer. Dvs. en kultur der samler indsigter fra dets individer og implementerer viden, nye ideer og tanker. Det kræver, at man ser på virksomhedskulturen og sikrer tryghed og åbenhed i de forskellige teams. Succes vokser af super-teams hvor alle biddrager med deres visdom. Viden bliver analyseret og bearbejdet, så de få kan implementere de fantastiske bidrag med en kort tidsfrist og uden alt for meget politik, bureaukrati og manglende ansvarstagen. Forskellige ledelsesstile anvendes præcist hvor de hører til.

læs mere

error: Content is protected !!
X