Vælg en side

Denne skønne dessert er noget for alle, der elsker chokolade. Det er min absolut favoritdessert. Den smelter på tungen, og det flydende indre er fantastisk. Server den evt. med is eller de skønne syltede blommer.

6 personer

Du skal bruge: 

100 g smør
100 g mørk bitter chokolade (mindst 70% kakaoindhold)
100 g hvedemel
2 æg
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
120 g sukker
Kornene fra 1/2 stang god vanilje

endvidere:

smør til formen
2 spsk. kakao til  at drysse formene med syltede blommer
9 blommer
2 dl vand
2 dl sukker
1 stjerneanis

Pynt

skovsyre

Instrukser:

Tænd ovnen på 200 grader. Smør 6 souffléforme, ramekiner på 7 cm i diameter, og drys dem med kakao. Smelt chokolade og smør i et vandbad. Tag det af varmen, rør til en jævn masse, afkøl let. Pisk de hele æg godt med æggeblommer, sukker og vaniljekorn til piskeriset danner spor i blandingen. Sigt melet ned i blandingen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Tilsæt chokoladeblandingen og vend rundt.

Fordel chokolademassen i de 4 smurte forme og bag dem i ca. 15 minutter, til kagerne hæver op over kanten på formen. Del blommer i halve, og fjern sten. Kog en lage af sukker, vand og stjerneanis, til den er som flydende honning. Tilsæt blommer og kog i 1 minut. Afkøl i lagen.

Anret den varme chokolade-fondant på en tallerken. Drys med kakao. Fordel blommer på tallerken, pynt med lage og skovsyre.

Besøg NORD’s Gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.