Vælg en side

Christian Bodenhoff er bager og har bl.a. butik i Rotunden i Hellerup. Han er iværksætter og anden generation i et familiefirma, og han har altid knoklet syv dage om ugen. Efter hans og hans families voksende forretning har fået en professionel bestyrelsesformand og en butiksdirektør, er han langsomt ved at lære, hvor han skal bruge sine kræfter.

 

Christian Bodenhoff arbejder syv dage om ugen, men når han har ferie, er han god til at slappe af, siger han. Gerne på cruise med familien.

 

Da den store, høje Christian Bodenhoff var en lille dreng, var han nogle gange med sine forældre om natten i deres bageri på Bellahøjvej. Han stod på en mælke­kasse og æltede dej, og måske fik han også rørt bager-DNA’et godt og grundigt ind i sin egen krop og sjæl. For selvom han siger, at hans forældre ikke havde nogen forventning om, at han skulle ind og overtage en dag, så blev det bare sådan. Nok prøvede Christian elektrikerfaget i sin praktiktid – og kunne lide det – men da han gik ud af 10. klasse, kunne han lige så godt blive bagerlærling. Hos sin far.

 

Altid videre med familiefirmaet

På det tidspunkt havde de kun bageriet på Bellahøjvej. Det ligger her stadig, og det er her i en lejlighed ved siden af bageriet, han bor sammen med sin kone og sin femårige søn.
Christian har aldrig haft behov for at investere i et stort hus eller sommerhus. For ham har det vigtigste været at udvikle familiefirmaet, som nu tæller otte butikker. Forældrene ejer stadig 20%, og han og hans søster ejer resten. Hun står for administrationen i virksomheden, han står for alt andet. Bodenhoff har 200 medarbejdere og forventer en omsætning på 70 mio. kr. i år. Drømmen er en omsætning på 100 mio. kr.
Ind til for et halvt år siden havde faren, Steen Bodenhoff, sin daglige gang i butikkerne nogle timer om dagen.

 

Tidligt chef

– Jeg blev ikke behandlet anderledes end de andre, fortæller Christian om sin lærlingetid.
Andet år, Christian var lærling, brækkede hans far dog skulderen, og til gengæld skulle sønnens skuldre nu holde til at få ansvaret for forretningen. Pludselig skulle han være chef – også for de gamle bagere i bageriet.
– Jeg tror, det har været medvirkende til, at vi er, hvor vi er i dag. For selvom min far kom tilbage som chef, lod han mig fortsætte og var god til at give slip. Noget jeg selv er dårlig til, siger han.
Oftest lod senior Christian prøve sine idéer af, når han havde set, at sønnen stadig brændte for dem efter nogle måneders plagerier.

 

 

Mange høvdinge

– Nogle gange har vi været for mange høvdinge, og vi har haft vores kampe gennem tiden og er kommet videre. Men det er stadig vigtigt for mig at kunne vise ham, at vi har et nogenlunde velfungerende firma og også tjener nogle penge. Han er trods alt skaberen, og jeg ved, hvor meget jeg har bidraget til at lave uro gennem tiden for at få mine drømme forløst. Så på den måde har det værdi for mig at vise min familie, at vi gjorde det rigtige, siger Christian. Han har til gengæld ikke behov for at fortælle verden og de andre store bagere, hvor gode de er.

 

Vækst – turbulens – struktur

I 1990 overtog Bodenhoff et bageri på Finsensvej, som i dag er det sted, hvor det meste af produktionen foregår. I de følgende år forsøgte de sig med forskellige koncepter og køb, som skabte en masse turbulens, og de skaffede sig af med det hele igen. For ti år siden åbnede Bodenhoff i Rotunden, og siden er der kommet en forretning til med et par års mellemrum. Til sidst begyndte det hele at blive lidt uoverskueligt.
– For tre år siden ansatte vi en professionel bestyrelses­formand og sidste år en butiksdirektør. Det betyder, at vi har fået styr på økonomi, struktur, og på hvem vi er, og hvad vi vil. Jeg er bager, jeg er håndværker. Når jeg stod ved mit bagerbord, tænkte jeg fx ikke på, at jeg skulle gøre det mere interessant at være medarbejder for at få dem til at blive her længere.
Han er også langsomt ved at lære, at han bidrager mest til forretningens udvikling ved at gøre det, han er bedst til – at være idéskaber og leder. Og han kæmper for at lære ikke at bruge mange timer hver dag i produktionen.

 

Amanda på 23 og Alfred på 5 år er vant til, at deres far arbejder. Men han er blevet bedre til at være nærværende derhjemme med alderen.

 

Familietid

Christian kan ikke bare glemme alt omkring sig, da han har familie med kone, datter på 23 år og en søn på 5 år. Sønnen forventer, at far henter ham i børnehaven – også fordi hans kone får senere fri. Så timerne sidst på dagen er sammen med sønnen. Når de skal have rigtig kvalitetstid sammen, bygger de Lego i kæmpe-format til voksne, for det er også noget Christian selv er vild med.
Som bager møder Christian klokken tre-fire stykker om natten, så det passer fint, at han lægger sønnen – han skal alligevel selv i seng ved ottetiden.

 

Afkobling

Selvom Christian ikke kan sidde stille i to minutter, synes han selv, at han er god til at slappe af, når de har ferie – hvis der altså ikke lige er en medarbejder, der har sagt op. Men det er bedst at komme helt væk, og det er især cruiseferier på mindre skibe, familien tager af sted på.
Noget af det, Christian synes er rigtig sjovt, når han er ude at rejse, er at besøge bagere og bagerier. Det har han bl.a. gjort i Ægypten og Tyrkiet. Han synes, det er fantastisk at få lov at komme med ud og se, hvordan de bager, og han viser også gerne, hvordan han fx selv kan lave fletbrød med seks strenge.
Christian er ikke den udadvendte type, som gerne vil være sammen med en masse mennesker i sin fritid. Det behov får han dækket på arbejde. Han håber dog, han får overskud til det, når han på et tidspunkt får lært at skrue lidt ned for arbejdstiden – ikke mindst den om natten.

Christian Bodenhoffs hjertebørn kagemænd og kagedamer

Egentlig er Bodenhoffs signaturkage en chokoladekage, men Christians Bodenhoffs eget hjertebarn er kagemænd og -damer, som han selv ofte laver 60-70 af på en weekend. De bliver efterhånden lavet i mange forskellige slags dej, så der både er kagemænd og -damer af brunsviger, hindbærsnitter, teboller, kanelstang mm. Under coronanedlukningen begyndte Bodenhoff at lave små kagemænd til de mindre fødselsdagsfester. Hvis man følger Bodenhoff på Facebook, vil man med jævne mellemrum se, at der bliver udloddet en kagemand.

Gentoftes blå humanist

Gentoftes blå humanist

Hun vil være fremtidens nye politikertype, der sætter næstekærlighed og lavere skatter lige højt. Et livssyn, præget af en visionær og turbulent opvækst og som i den grad har tegnet mennesket Marie Brixtofte.
Hvis Gentofte Rådhus bliver Maries – med det kendte efternavn Brixtofte – nye arbejdsplads, så er det er ikke første gang, at hun skifter karriere. Hun er gået fra at være økonom og en succesfuld investment-banker for bl.a. JP Morgan i London, til at blive psykolog, forfatter og foredragsholder – og nu stiller hun op for Radikale Venstre i Gentofte til kommunalvalget.
– Jeg elsker tal og økonomi lige så meget, som jeg elsker at hjælpe andre, siger den 42-årige byrådskandidat, der til dagens fotografering i Gentofte-rådhusets smukke rum mere er klædt som en investmentbanker end den hippie-psykolog, hun også påstår at være.

læs mere
Fra CEO til eget ismejeri

Fra CEO til eget ismejeri

Søren Thomsen har rejst verden rundt som CEO for store virksomheder. Nu har han åbnet Møllenborg Ismejeri i Charlottenlund. Et sted, der kan og vil mere end at sælge hjemmelavet is til kvalitetsbevidste kunder. Der er ikke mange ismejerier, hvis overhovedet nogen, hvor man kan sidde med sin bærbar i et særligt indrettet rum med sofaer og arbejds-kroge, mens man nyder sit bæger hjemmelavet is og en kop baristakaffe. Året rundt.

læs mere

error: Content is protected !!
X