Beet it, beef! Gør klassikeren Beef til Beet Wellington og giv kødklassikeren hipster- og vegetarappeal.
DET SKAL DU BRUGE
(4 personer)
• 2 store, lange rødbeder
• 500 g markchampignon
• 2 løg
• 2 hvidløg
• 2 kviste rosmarin
• 2 kviste timian
• 1 kg frisk spinat
• 4 rødbeder til at juice
• 4 dl hønsefond
• 50 g koldt smør til at montere i sauce
• 50 g smeltet smør til at pensle butterdejen med
• Butterdej til indpakning
• Filodej til indpakning
• Salt og peber
• Brøndkarse til pynt
SÅDAN GØR DU
Beet Wellington:
Bag rødbeden tildækket i salt, til den er helt mør. Tjek mørhed med tandstik eller lignende. Lad den køle lidt og pil så skrællen af
Svampe-duxelles:
Hak de rensede svampe, hvidløg og løg, meget fint
Svits blandingen på en pande sammen med timian og rosmarin, til det er helt tørt. Det er meget vigtigt, at her ikke er væske tilbage, for så bliver butterdejen smattet. Sæt svampene til side og lad dem køle.
Spinat:
Bring vand i kog og blancher spinaten i 5-10 sekunder, og kom den direkte over i isvand og lad dem køle helt ned. Vrid herefter spinaten rigtig godt, gerne gennem et viskestykke, så væsken forsvinder helt
Rødbede-glace:
Juice (lav en juice af) rødbeden og kog den ind sammen med hønsefond. Smag til med salt og peber. Pisk lidt koldt smør i saucen før servering.
Samling af Beet Wellington:
Rul film ud på bordet, gerne i dobbelt lag.
Bred filodej ud på filmen
Oven på filodejen fordeles nu spinaten i jævnt lag og herefter svampene. Det er nemmest at bruge hænderne til at fordele svampene med. Læg herefter rødbeden på og rul det det hele stramt op i filmen og sæt på køl i 30 minutter.
Rul herefter butterdej ud på bordet.
Pak rødbedepakken ud af filmen og placer den på butterdejen.
Rul den sammen og luk enderne pænt til.
Lav strimler af evt. overskydende butterdej på ca. 1 cm. tykkelse
og pynt din Wellington med et mønster af strimlerne.
Pensl med smør og bag i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 16-20 minutter.
Skær skiver af Beet Wellington og dryp med rødbede-glace.
Twist retten og giv den et moderne touch, uden at gøre den for abstrakt, for den skal stadig ligne noget velkendt. Så er det lidt nemmere at få flere over på det grønne hold.
Kanelsnurrer med rabarber
Det er rabarbertid. Brug sæsonens rabarberer på disse skønne kanelsnurrer
Kartoffelrösti med salat af ost og grønt i sæson
Kartoflerne er røget lidt i glemmeskuffen. Og der ligger de så, mens vi spiser quinoa, ris og pasta. Befri de 4-5 små rynkede knolde bagest i skuffen. Og berig med rösti.
Sig CIAO til din Sangria
Prøv en forfriskende klassiker i nye klæder: an Italian Sangria! Fyld et coupe glas med is, hæld Antica Formula over og placer appelsin skiverne i siden og jordbær på toppen, fyld derefter op med lemon sodavand
og pynt med basilikum.