NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Anna Bogdanova og Jacob Søndergaard har droppet bilen til fordel for meget mere bevægelse i hverdagen, og det er mindst lige så godt som timevis af træning nede i fitnesscenteret, siger parret, der begge arbejder professionelt med sundhed og træning.

Anna Bogdanova og Jacob Søndergaard har et helt rum på 50 kvadratmeter til træning. Ikke så underligt, for de arbejder begge med sundhed og træning. De 48 kvadratmeter er dog dækket af Lego, for det er parrets to drenge, der bruger rummet mest. Anna og Jacob går dog også mere og mere op i at bruge transport som træning.

“Vi har ikke længere bil,” siger Jacob, “og alt inden for 50 kilometer cykler eller løber jeg til – skal jeg længere væk, tager jeg toget til stationen og løber derfra. Mange siger, at de har for travlt til at træne, men vi spilder meget tid på at sidde i en bil eller bus.”

“Du kalder det tranSPORT,” ler Anna, som cykler hver dag med børnene og til og fra arbejde, men hun har dog motor på sin cykel, indrømmer hun.

“Men vi går begge meget op i, hvordan vi kan passe træning ind i en travl hverdag. Vi dyrker ikke tranSPORT for at få sixpack og blive stærkere – der træner vi med kettlebells – vi gør det, fordi det giver meget mere overskud til både hverdagen og hinanden,” siger Anna, mens Jacob indskyder:

“Og så kommer man lige så hurtigt frem!”

God grundform kræver hverdagsbevægelse

Efter der er kommet børn, træner Anna og Jacob ikke sammen mere. Mens den ene træner, er den anden sammen med børnene. Men de cykler sammen hver uge hele familien, og de håber også at kunne inspirere deres klienter til mere bevægelse i hverdagen.

“Mange af vores klienter går enten all-in eller gør intet,” siger Jacob. “Men grunden til, at folk ikke kommer i form er, at de ikke har god grundform. Hverdagsbevægelse er en forudsætning for at kunne træne sig op til at være sund og kunne træne effektivt,” siger Jacob.

“Men jeg kan sagtens sætte mig ind i, at man ikke kan overskue bare fem minutters træning,” siger Anna. “For hvis man ikke har lyst til at bevæge sig, er det svært at få det gjort. Jeg prioriterer dog min styrketræning, fordi det giver mig overskud til alt det andet i mit liv.

“Men for mange er sundhed noget nyt, de skal lære,” siger Jacob. “Og for at kunne flytte andre, er man nødt til selv at være i en læringsfase regelmæssigt. Derfor bruger jeg lige nu ret meget tid på fx at lære at spille musik, så jeg kan sætte mig ind i, hvordan det er for mine klienter.”

Plads til andet end sundhedssnak

Når den ene er på optagelse til et sundhedsprogram, og den anden laver træningsvideoer, kan det være svært at forestille sig, at snakken handler om andet end kål og kalorier ved middagsbordet.

”Selvfølgelig taler vi om, hvad vi hver især har lavet, og vi bliver også inspireret af hinandens arbejde, men vi taler jo ikke om, hvilken kål der er flest antioxidanter i,” griner Anna.

“Vi taler om det samme som alle andre; arbejde, børn og irritationen over det Lego, der flyder overalt,” smiler Jacob, mens han bliver overkysset af parrets to hunde, der er klar til hverdagsbevægelse, og Jacob skal løbe med dem.

“Vi er ikke et overmenneskeligt ‘sundhedspar’. Her roder, og vi er bagud med alt muligt. Men vi har gennem tiden oparbejdet en evne til at prioritere sundhed, og vi håber at kunne inspirere andre ved at vise, hvor meget man kan få ud af mere hverdags-bevægelse.”

BAGOM PARRET

Jacob Søndergaard, 39 år, foredragsholder og vært på tv-programmet ‘Rigtige mænd’, som har premiere på en ny sæson til foråret på DR1.

Anna Bogdanova, 34 år, sundhedsrådgiver, forfatter og medejer af De Uimodståelige – et team af 25 fagfolk, der har undervist mere end 7.000 kvinder online og i træningsstudiet. Parret bor i Lyngby med deres drenge Sylvester, 2 år, og Valentin, 7 år, samt deres to hunde Tarzan og Odin.

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

En helt særlig jul

En helt særlig jul

I år begyndte julen for mig allerede i sommer. Dér tog jeg de første spadestik til NORDs Julemarked på Skovriderkroen, som bliver afholdt hen over weekenden den 18.-19.-20. november på Skovriderkroen. For jeg syntes, der manglede et lækkert og smukt julemarked i Gentofte, og når jeg får en idé, vil jeg gerne føre den ud i livet.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X