Vælg en side

Apiales 18 Brushed Brass Apiales lysekronen er designet med inspiration fra skærmblomster 26.999 kr.

Ny dansk designvirksomhed ærer lyset med lampekollektioner inspireret af nordisk natur og stolte designtraditioner, med respekt for forskning om lysets påvirkning af vores trivsel og velbefindende.

Det er i skumringstimen, at Nord taler med Nuuras kreative kraft, Sofie Refer. Den tid på døgnet, hvor småbørn bliver utidige og ansatte på arbejdspladserne trætte.
– De store virksomheder ved godt, hvor meget lyset påvirker vores energiniveau, humør og velbefindende, og har sørget for lysregulering, men i det private halter det bagud.
Sofie Refer hører til på den danske designhimmel. Med flere internationale designpriser i ryggen, bl.a. Wallpaper Design Award og Elle Decoration Design Award, samt internationale samarbejder med navne som den verdensberømte engelske arkitekt og designer Norman Foster og arkitekt Saha Hadid, har hun og resten af Nuura-holdet bragt deres danske lysdesign ud til omkring 50 lande. Navnet er afledt af gammelt nordisk og betyder ’lys’ og ’ære’.


Liila 12 Optic Væglysekrone, der et kunstværk i sig selv 25.999 kr.

Stærkt designhold

– Vores intention med Nuura er at designe æstetisk belysning med afsæt i nordiske værdier og design-tradition. Vi ved hvor stor betydning lyset har for os, især her i Norden, hvor vi ikke har så meget lys i de mørke måneder. Så derfor vil vi gerne ære lyset med de lamper, vi laver, siger Sofie Refer. Sammen med Nadia Lassen og Peter Østerberg (kendt fra by Lassens kubelysestager. Red.) og direktør Dan Takiar Petersen, lancerede hun sidste år Nuura og kollektionerne Anoli, Apiales, Blossi, Liila og Miira. Fem forskellige produktfamilier med udgangspunkt i lysekronen.


Liila 1 Medium – Nordic Gold/Opal White væglampe. Oplagt på badeværelset. Pr. stk. 1.899 kr. / Den mindre lysekrone Miira 4 Opal spreder sanseligt lys. Pr.stk. 6.699 kr.

Internationalt input

– Lysekronen er ’en krone af lys’, og for mig den mest ophøjede måde at arbejde med og præsentere lys på, lyder det fra designeren, som altid har elsket lyse-kronernes lys og stemning.
Nuura skaber kollektioner af belysning, med et sanse-ligt og udpræget nordisk formsprog, og lysekronerne fortolkes på nye måder. Fx er lysekronen Miira 4 – fire mindre lamper – allerede en bestseller. Til næste år giver internationale lysdesignere deres bud på Nuuras æstetik med nye kollektioner. Samtidig fortsætter Nuura med at udbrede deres viden om lys. For Sofie Refer er det magtpåliggende, at i et land, hvor vi halvdelen af tiden må leve med mange mørke timer, bliver klar over lysets påvirkning. Humør, energi og velbefindende hænger direkte sammen med lyset.

Vælg den rigtige lyskilde

”Videnskaben har undersøgt og bevist, at selve lysets kvalitet, altså den lyskilde du bruger i din lampe, er afgørende for vores trivsel. Derfor skal du holde øje med tre faktorer, når du køber din LED-pære: Kelvin, Lumen og Ra. Kelvin er lysets temperatur og påvirker din kropstemperatur. Har du en lav kropstemperatur, trives du ikke med en høj Kelvin – fx et lysstofrør. Ra er en værdi for, hvordan lyskilden gengiver farver. En lav Ra-værdi kan forvrænge farverne og dét påvirker humøret. Lumen er lysets styrke og intensitet. En læse- og arbejdslampe bør have en høj lumen, hvor en hyggelampe en lavere. ”Sofie Refer, designer og founder, Nuura.
Tjek lyskildens tal: Kelvin: 2700 • Ra: 90 / Lumen: Erstatter watt. Jo højere, jo stærkere lys.

Besøg NORDs bolig butikker her:

Sengekompagniet bag ny Innovation Living Brandstore

Sengekompagniet bag ny Innovation Living Brandstore

De kendte sovesofaer fra Innovation Living har længe manglet en Dansk brandstore. Nu åbnes der endelig for et samarbejde med Sengekompagniet, kaldet sovesofa cph. Der er sovesofaer, og så er der sovesofaer fra Innovation Living, der rimer på dansk designarv i høj kvalitet. Siden 1971 har Innovation Living skabt multifunk-tionelle sovesofaer i et design, der klæder ethvert hjem med respekt for design og indretning.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.