NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

Der er tilsyneladende ingen grænser for anvendeligheden af guld og diamanter, når verdens allerrigeste skal tilfredsstilles.

For de fleste mennesker er diamanter noget der kun ejes i begrænset omfang og oftest befinder sig på en enkelt lykkelig finger eller to. Eller i en bankboks. Sådan forholder det sig ikke blandt verdens mest velbeslåede, som tilsyneladende, uden at fortrække en mine, gladelig betaler eksorbitant høje priser for accessories af enhver slags med diamanter. Mange, mange diamanter…

Skriv så det fænger

Det skulle nok være muligt at få noget fornuftigt nedfældet med denne pen, som er intet mindre end verdens mest kostbare skriveredskab. Den er skabt af Caran d’Ache i 1999 som en hyldest til den verdensberømte arkitekt Antonio Gaudi og består af massiv sølvbelagt Rhodium garneret med hele 5000 diamanter og 96 rubiner.

Den smukke pen har en værdi af små 1,5 millioner kroner og skulle nok kunne bruges som gaven til ham, der har alt, men ønsker sig bare en lille bitte smule mere.

Diamanter

Diamant er et mineral bestående af kulstof.
Diamanter dannes i over 150 kilometers dybde under ekstreme tryk.
En stor del af verdens diamanter kommer fra Sydafrika, Congo, Sibirien, Indien og Brasilien.
Diamantens størrelse angives i karat.
Diamanter er sjældne. Under en tredjedel af de diamanter der mines, kan bruges som ædelstene.

Bollywood fashion

Indien er en af verdens store diamantproducenter, så naturligvis er det også herfra verdens dyreste og tættest besatte diamantslips kommer. Slipset, som består af ren silke og hvidguld, er belagt med hele 261 diamanter på 77 karat. Den kendte bollywood-skuespiller Salman Khan bar det glitrende slips, designet af modeskaberen Satya Paul, ved et storstilet modeshow i Mumbai. Det forlyder, at det fantastiske slips, som har en værdi af 1,3 millioner kroner, funklede så dramatisk, at Salman Khan var nødsaget til at bære mørke briller under hele showet for ikke at blive blændet.

Tiktak for millioner

Tid er penge. Mange penge. Især hvis man ønsker sig at følge viserens konstante tikken fra verdens dyreste nye ur. For den beskedne pris af 1,5 millioner dollar kan man erhverve sig uret Tour de l’ile fra den schweiziske producent Vacheron Constantin. Uret blev lanceret i 2005 i forbindelse med Vacheron Constatins 250 års jubilæum. I dag skal man dog nok kigge efter uret i samlerkredse eller på auktioner, for med bare syv eksisterende eksemplarer er der ikke ligefrem tale om en lagervare.

Less is more

Der er ikke brugt meget stof til fremstillingen af verdens dyreste bikini. Faktisk er der ikke brugt så meget som en millimeter tekstil. Alligevel er det den dyreste bikini i verdenshistorien og her kommer udtrykket ”less is more” virkelig til sin ret. Helt nøjagtigt koster den 165 millioner kroner og er dermed det perfekte valg på eksklusive feriesteder, hvor dresscoden gælder helt ned til strandkanten. Bikinien består udelukkende af uhyre sjældne diamanter og platin og er designet af Susan Rosen for Steinmertz Diamonds. Den blev første gang vist på forsiden af Sports Illustrated’s badedragt-special i 2006.

Verdens største guldring

Går du og drømmer om en helt unik og meget stor ring, kunne The Najmat Taiba eller Star of Taiba, som den også kaldes, sagtens være noget for dig. Det er nemlig verdens ubetinget største guldring. Den er et uhørt antal milliarder værd, men til gengæld består den også af hele 59 kilo 21 karats guld og 5 kilo diamanter. Hele 28.850 glitrende sten er den smukke ring besat med, så den skal nok vække opsigt i de bedre kredse. The Najmat Taiba befinder sig i Dubai og er et syn for guderne for alle diamantelskere.

Koh-I-Noor – Lysets Bjerg

Koh-i-Noor diamanten er verdens dyreste og mest prestigefyldte diamant nogensinde. Den blev oprindeligt fundet i Andhra i Indien og der går drabelige historier om diamanten over dem alle helt tilbage til 1300-tallet. Koh-i-Noor, også kaldet ”lysets bjerg”, har været i både kongers, kejseres, shahers og stormogulers besiddelse gennem tiden, men den smukke sten påførte, ifølge sagnet, sine ejermænd så voldsomme skæbner, at man antog den for at være kilden til onde magter, med mindre den var i en dronnings besiddelse. Og det er lige hvad den er i dag. I 1850, kort tid efter at England havde besejret Indien, blev Koh-i-Noor overrakt til Dronning Victoria på Buckingham Palace og indsat i imperiets krone.

Ægte smykker og ægte juleglæde

Ægte smykker og ægte juleglæde

Forkæl dig selv – eller én du elsker – med et smukt, ægte smykke designet af Mai Manniche. Vi pakker smukt ind i årets farve: PINK. En smuk og livsbekræftende farve – fordi livet skal fejres. Kig forbi vores butikker (Østerbro og Aarhus) eller shop online OG husk også at følge os på Facebook, hvor vi dagligt laver LIVE streaming med stylingtips og tilbud.

læs mere
Rainbow – en farverig hyldest til livet!

Rainbow – en farverig hyldest til livet!

Smykkedesigner Mai Manniche, har i sin nye RAINBOW kollektion ladet sig inspirere af regnbuen og kombineret farverige ædelstene på smukkeste vis. I kollektionen ses både nye og ikoniske designs af Mai med fantastiske ædelsten, lige fra de varme nuancer i karneol, rosa calcedon og fuchsia calcedon – til kolde toner i amazonit, krysopras og turkis ædelsten.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X