Vælg en side

Charlottenlund-pige tager landevejene med storm

Første gang Nord mødte Marie Schousboe Vilmann var bag disken i Emmerys. Altid smilende og i godt humør. Nu cykler hun verden rundt som en af dansk cykelsports store kvindelige håb.

Jeg kan, lød det i den 22-årige cykelrytters hoved, da hun kæmpede sig igennem den næstsidste etape i det tjekkiske cykelløb Gracia-Orlova tidligere på året. Virkelig godt gået, for hun blev nummer tre og fik dermed sin første internationale UCI podieplacering. Hun deltog sammen med det danske landshold i kvindecykling. Flere af holdkammeraterne fik også medaljer. For danske kvinder er begyndt at sole sig i succes på landevejene.
Marie Schousboe Vilmann har satset alt for at fokusere på cykelkarrieren. Hun har sat medicinstudiet på standby og flyttet hjem til forældrene i Charlottenlund. For som kvindelig eliteudøver i landevejscykling får man nok hæder men næsten ingen penge.

Født til konkurrence
– Der er stadig rigtig meget, der kunne være bedre for de kvindelige eliteryttere, slår den lette, men stærke cykelrytter fast. Hendes forcer er tempo og bjergkørsel. Sådan en der bider tænderne sammen og bliver ved. Men cykelsporten handler om meget mere end at være stærk. Teampræstationen, som kræver taktik, teknik og koncentration, er noget af det vigtigste, mener Marie.

– Et team der hjælper og ofrer sig for hinanden, understreger Marie, der er født til konkurrence. Charlottenlund-familien dyrkede badminton på højt plan, og hun satsede på løb i Sparta og senere triatlon, men løbeskader gjorde, at hun valgte cyklen. Det har hun ikke fortrudt.


© Foto NORD Magasinet

Satser alt
– Jeg elsker kombinationen af at være i det fri og udvide mine grænser for, hvad jeg tror, jeg kan. Cykling er ekstrem mentalt udfordrende. Samtidig får man en masse oplevelser og venskaber, som ikke kan findes andre steder.

Marie er en fast del af cykelholdet Team BMS Birn. Pionererne inden for dansk kvindecykling og det eneste kvindehold på højeste plan herhjemme. For man skal bestemt ikke tage fejl af Marie. Det kan godt være hendes fregnede ansigt er sødt og kønt, men de blå øjne gnistrer af fighterånd. En målrettethed hvor der kun er plads til én ting. Cykling eller at læse medicin. Studiet har givet hende lov til at holde fri indtil OL i 2020, og selvom det er lidt mærkeligt at flytte hjem igen pga. sportens ringe økonomi, så er det tydeligt, at det for Marie er det hele værd.

FAKTA:
Træning20-25 timer om ugen på landevejen, og derudover styrketræning. Hjælp til træningsplanlægning af Aimhigh/v. Rune Larsen. 

KostSund mad, som kylling, fisk, grønt og brød baseret på økologiske råvarer. Energi-boostere før og efter træning. Fx mælk, banan, tørret frugt og energibarer. Yndlingsmåltid er morgenmad, der består af en stor portion havregrød med chiafrø, banan og blåbær samt en god kop filterkaffe.

RejserEr på månedslange udlandsophold hvert år for at træne og deltage i cykelløb for Team BMS Birn og det danske kvindelandshold.

Drømmer omAt blive stærkere, hurtigere og bedre hver dag, og dermed verdens bedste kvindelige bjergrytter.


error: Indhold er beskyttet.