Vælg en side

Gastro

Restaurant  Hellerup Sejlklub  – spisning med storslået udsigt over Øresund

Restaurant Hellerup Sejlklub – spisning med storslået udsigt over Øresund

Sejlklubben byder på et dansk fransk køkken med klassiske retter til frokost og middag. Vi afholder store og små selskaber, konfirmationer, fødselsdage, bryllupper mv. Terrassen byder på servering med fri udsigt over Øresund.

læs mere
En Køkkenchefs Bekendelser: Jakob de Neergaard

En Køkkenchefs Bekendelser: Jakob de Neergaard

Er der noget du er lidt træt af eller opfatter som overvurderet?
Jeg ville ønske at supermarkederne kunne være mere krakilske/fokuseret på grøntsager i sæson. F.eks. er tomater ikke særlig interessante i december/januar. Det tænder mig som menneske at få en grøntsag i hænderne, der er i sæson – det kunne være rabarber, nye kartofler, ærter og asparges i juni osv.

læs mere
Book os til at holde forårets fester i Hellerup Sejlklub

Book os til at holde forårets fester i Hellerup Sejlklub

Hold dit selskab i Hellerup Sejlklub i hjertet af Hellerup med en uovertruffen udsigt, masser af charme og sejlerliv. Uanset om I skal holde reception, fødselsdag, konfirmation, firmafest eller lignende, så står vi klar til at tage imod jer. Kontakt os for pris og mere info. Eller kom forbi til en snak og dagens ret!

læs mere
Gastrofavoritter fra Nordhavn til Rungsted

Gastrofavoritter fra Nordhavn til Rungsted

Vi har samlet et godt udvalg af de bedste restauranter langs områdets kystlinje og lidt inde i landet. Her er noget for enhver pris. Fra det fine og ekstravagante til afslappet bistro.

læs mere
Mardahl på frokosttur med  Ilse Jacobsen

Mardahl på frokosttur med Ilse Jacobsen

Fejende flot ankom den kendte iværksætter til Bistro Boheme i København. Håret kemokort, gylden hud og strålende øjne. For selv kræft kan ikke få bugt med power og viljestyrke, når man hedder Ilse Jacobsen. N ORDs redaktør Rina Mardahl siger det som det er: At hun altid har haft stor respekt for Ilse Jacobsen. Og der er derfor en vis stemning af forventning og glæde, da de to erhvervskvinder sætter sig til bords i Bistro Boheme.

læs mere
Et nyt år med Thai Lannas takeaway

Et nyt år med Thai Lannas takeaway

Hent eller få bragt Thai Lannas thai specialiteter og nyd din aften. Forkæl dig selv og familien med et smukt måltid fra Thai Lanna i Hellerup, som giver næring til erindringer om varme og længere dage. Eller bestil en menu, hvis du får uventede gæster eller har planlagt at ses med venner, for det er altid et hit og skaber rammen om en hyggelig aften at sætte de velsmagende og veltilberedte thairetter på bordet, når I skal slappe af og nyde at være sammen.

læs mere
Slap af med takeaway fra Thai Lanna

Slap af med takeaway fra Thai Lanna

Hent eller få bragt Thai Lannas thai- specialiteter og nyd din aften. Dagene bliver hurtigt fyldt op med opgaver på denne tid af året – og maven med tunge vinterretter. Forkæl dig selv og din familie med de velsmagende og veltilberedte thai­retter fra Thai Lanna i Hellerup, når I bare skal slappe af efter en lang dag.
Hvis du får uventede gæster eller skal holde en lille julekomsammen med venner eller familie, vil en menu fra Thai Lanna også være et hit som alternativ til den klassiske julemad.

læs mere
Thai Lanna smuk mad til din fest

Thai Lanna smuk mad til din fest

Festhumøret stiger med smuk og velsmagende mad, som består af thaispecialiteter og masser af friske grøntsager, skaldyr, fisk, kød og fint udskårne frugter fra Thai Lanna. Hvis corona igen udfordrer, har Thai Lanna også løsninger til det.
Indbydende thaimad fra Thai Lanna giver din fest et smukt og velsmagende indhold – både til konfirmation, bryllup og til små private sammenkomster, eller når medarbejderne skal forkæles. Thai Lanna sørger naturligvis for at anrette corona-sikkert, de vejleder med planlægning, bringer maden ud og kan også hjælpe med at stille op mv.

læs mere
Slap af med takeaway fra Thai Lanna

Smagfuld Thai festmad

Skal du booke mad til brylluppet, konfirmationen eller selskabet, som grundet corona er blevet udskudt, er Thai Lanna klar til fest.
Jeres helt egen menu: Har I helt særlige ønsker, så er Thai Lanna altid klar med spændende forslag. Antal retter og gæster er næsten uden betydning. Udover stedets klassiske festmenuer, bestående af tre forretter og tre hovedretter inkl. jasminris og rejechips, kan I altid tilføje ekstra retter. Og skulle I have en særlig thailandsk favorit, som ikke er på menukortet, klarer Thai Lanna den også. Coronatiden gør selvfølgelig, at der kan opstå forskellige udfordringer. Thai Lanna, som følger myndighedernes anbefalinger, har derfor udviklet forskellige løsninger. Fx en ’fællesbuffet hver for sig’. Her pakkes maden i individuel emballage.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Lars Elbæk

Mardahl på frokosttur med Lars Elbæk

Bolig, biler og vildt bryllup. Frokostsnakken med liebhavermægleren, som foregik på stamstedet Rosé Rosé Bistro & Bar, kom vidt omkring. Der er knapt fire kilometer mellem Hellerups nye lokale spisested, Rosé Rosé Bistro & Bar, og Lars Elbæks strandvejsvilla, som han deler med sin udkårne Farnaz Elbæk.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Ulf Pilgaard

Mardahl på frokosttur med Ulf Pilgaard

Man bliver aldrig for gammel til at forelske sig, betroede den folkekære skuespiller sig til NORDs redaktør, da de indtog frokosten på Restaurant Hellerup Sejlklub. Som han sidder der med sit mørke hår og gode glød med et smil på læben, fordi han om lidt kan sætte tænderne i højtbelagt smørrebrød med æg og rejer, og ikke mindst sin nye kæreste Annette Bavnhøj, som er med på en lytter, er det svært at tro, at Ulf Pilgaard næsten lige er blevet 80. 2020 skulle også have været sidste år med Cirkusrevyen, men en vis Corona forstyrrede afskedsforestillingen, så i år bliver det.

læs mere
En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

En køkkenchefs bekendelse: Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær

Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær – 2 stjerner i Michelin. Er der nogle råvarer, som du opfatter som overvurderet? Jeg finder faktisk fois gras lidt overvurderet. Desuden synes jeg, at behovet for at spise så meget rødt kød er overvurderet. Vi skal jo have protein, og det er der også masser af i bælgfrugter. Jeg stiller store krav til bæredygtighed og økolog, men det handler stadig om den bedst mulige kvalitet. Jeg vil gerne bringe naturen ind på tallerkenen.

læs mere
Samtale med Helle Brønnum Carlsen – excellent men langt fra elitær

Samtale med Helle Brønnum Carlsen – excellent men langt fra elitær

Jeg har en fascination af mennesker, som er passionerede og dedikerede til deres arbejde. Mennesker, som kan deres håndværk til perfektion. Af den grund er et af årets højdepunkter for mig, når jeg om sommeren besøger Læsø og Helle Brønnum Carlsen.

læs mere
Æblekage med tranebær & stjerneanis

Æblekage med tranebær & stjerneanis

Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.

læs mere
Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

En krydret kage fyldt med alle julens krydderier.
DU SKAL BRUGE: 2 store æg, 100 g sukker, 1 dl sirup, 150 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 dl sirup, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. natron, 2 dl skyr,
SMØRCREME:
200 g usaltet blødt smør, 50 g flormelis, Kornene fra 1/2 vaniljestang
GLASUR:
300 g flormelis, ca. 1/2 dl kogende vand
PYNT:
Guldstøv og tørret hindbær
ENDVIDERE:
6 små rugbrødsforme eller en stor springform på 20 cm

læs mere
OLIOLI åbner på Strandvejen 189

OLIOLI åbner på Strandvejen 189

Vi glæder os helt vildt, meget! Det bliver vores ottende butik, og vi forventer at åbne i midt september. Udover vores Poké Bowls, Juice og Kaffe introducerer vi også vores morgenmad bestående af Smoothie Bowls og vores ”Poké on Rye”, der er vores version af et asiatisk smørrebrød.”
oliolipoke.dk

læs mere
Eksklusiv private dining med Sushi Lovers

Eksklusiv private dining med Sushi Lovers

Når du har lyst til sushi, kan du altid være sikker på at få den bedste og højeste kvalitet hos Sushi Lovers på Ordrupvej. Nu glæder de sig til – som en ekstra oplevelse – også at præsentere eksklusiv private dining første lørdag i måneden med plads til kun 20 personer. Deltagerne får serveret den ypperste menu bestående af 12 retters snacks, sushi og dessert med tilhørende vine/drinks i samarbejde med kok fra trestjernet Michelinrestaurant.

læs mere
NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

Camilla Zarah Lawes: Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op­skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Peter Mygind

Mardahl på frokosttur med Peter Mygind

Sammen med internationale stjerner som Emma Thompson og Emilia Clarke er han aktuel i biograffilmen Last Christmas. Han spiller hovedrollen i ny krimi-serie. Yderligere turnerer Peter Mygind det ganske land og holder foredrag. Men selvom NORD Magasinet møder en travl mand på Skovshoved Hotel, er der plads til overskud og smil.

læs mere
Restaurant Hellerup Sejlklub

Restaurant Hellerup Sejlklub

Smuk udsigt og dejlig mad
I Restaurant Hellerup Sejlklub kan du hele året nyde dagens ret til 89 kr. Her får du danske retter med et twist tilsat atmosfære og den dejlige udsigt over Øresund. Lokalerne kan også danne perfekte rammer om alle typer selskaber fra 5-200 personer – både til private mærkedage, eller man kan fx holde møde i vores mødelokale med AV-udstyr efterfulgt af spisning.

læs mere
Banan-gulerodsmuffin

Banan-gulerodsmuffin

En lækker sprød sund muffin opskrift af Camilla Lawes
Ingredienser: 1/2 dl solsikkeolie, 2 æg, 3 spsk. honning, 1 meget moden banan, 100 g revet gulerod, 100 g havregryn, 50 g hvedemel, 25 g tranebær, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker,
DRYS: 20 g kokosflager
Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader
Pisk honning og olie sammen med en gaffel, tilsæt ægget et af gangen og pisk til en lys cremet masse. 
Mos bananen og vend dem i sammen med fint revet gulerod.
Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen, vend det i dejen. 
Fordel dejen i muffinsforme der er foret med bagepapir, og bag dem i 8 minutter, drys med kokosflager og bag videre i 8 minutter.

læs mere
Thai Lanna  – mad til den vellykkede fest

Spis dig sund i take-away fra Thai Lanna

Skal du være sund i det nye år, elsker store smagsoplevelser og samtidig vil spare tid, så er områdets førende thairestaurant et af de bedste bud. Thai Lanna, der laver en suveræn take-away, har nemlig altid sat en ære i hjemmelavet mad helt fra bunden. Og de har lavet take-away før det kom på mode. Det er Nusara (Anna) Chamnanpradid og hendes dygtige køkkenteam, som svinger wok og gryder. De kender thaikøkkenet til fingerspidserne, og tilbereder altid frisk og sund take-away i høj kvalitet og altid med de rigtige råvarer.

læs mere
Drik spansk!

Drik spansk!

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er  mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Charlotte Bonnén

Mardahl på frokosttur med Charlotte Bonnén

Charlotten Bonnéns parfumeri har efterhånden været en del af Jægersborg Allé’s livlige butiksliv i 11 år. I denne omgang af ”frokost med Mardahl” krydrer vi karry og spidskommen med duften af Bonnén, når de damer, Charlotte og Rina, sætter tænderne i Strandvejens indiske restaurant Namaste.

læs mere
Panna Cotta med kaffe gele

Panna Cotta med kaffe gele

Pannacotta: (6 små portioner), 1/2 liter piskefløde, 60 g rørsukker, 1 stang god vanilje, 3 blade husblas
Kaffe gele: 1,5 dl lunkent vand, 2 blade husblas, 1 spsk. kaffepulver, 2 tsk. kanel, 2 spsk. rørsukker, 2 spsk. kaffelikør
Fremgangsmåde
Bland fløde, sukker, vaniljekorn og bælg i en gryde og lad det småkoge ved svag varme i 2 minutter. Tag fra varmen og fjern vaniljebælgen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid dem let og pisk dem i den varme fløde. Hæld cremen i skyllet portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglas) og stil på køl I minimum 2 timer. 
kaffegele
Udblød husblas i koldt vand. opløs den i lunkent vand, rør kaffe, kanel og sukker i sammen med Kalua eller en anden kaffe likør. Afkøl i 30 minutter og hæld på pannacottaerne. Stil på køl i minimum 2 timer.
Et dejligt alternativ til den klassiske ris a la mande. Du kan også servere pannacottaen med kold kirsbærsauce.

læs mere
Julebuffeter på thailandsk

Julebuffeter på thailandsk

Det dufter helt af jul, når man øser Kaeng pet bet op på tallerkenen: Lækker, mør and i rød karry med ananas, tomater og basilikum. Kaeng pet bet er faktisk lidt af en juleklassiker, da den ofte bliver bestilt, når Thai Lanna går i gang med sæsonens julefrokoster. Der er nemlig en tendens til, at uanset hvor meget vi elsker and med rødkål og brun sovs, så gør det ikke noget, at julefrokosten kommer fra fjerne himmelstrøg med store smagsoplevelser og lækre råvarer. Thai Lanna har stor erfaring med at tilberede buffeter til julefrokosten, og de anbefaler, at man booker dagen allerede nu, også selvom man ikke ved, om man er 5, 10 eller 50 til julefrokosten. Det behøver den erfarne restaurant først at vide senest nogle dage forinden.

læs mere
Original pizza helt fra bunden hos Lalucci

Original pizza helt fra bunden hos Lalucci

Når du sætter tænderne i pizza fra Lalucci – la pizzeria costa d’hellerup – får du den bedste hjemmelavede, langtidshævede og sprøde bund, ligemeget om du vælger klassisk, fuldkorn eller glutenfri. Al dej bliver lavet fra bunden hos Lalucci, der som de første i Danmark bagte en glutenfri pizzabund.

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Kim Storm-Pallesen

Mardahl på frokosttur med Kim Storm-Pallesen

Hvid skjorte. Et par knapper åbne. Solbriller. En smøg i kæften. Hunden Arthur ved sin side … Jo, solen skinner bestemt på Kim Storm-Pallesen i dag, hvor han og NORD Magasinets chefredaktør, Rina Mardahl, i fællesskab skal fælde dom over et af Hellerups samlingspunkter – værtshuset Sankt Peder.

læs mere
Thai Lanna til sommerens fester

Thai Lanna til sommerens fester

Skal du holde bryllup eller en anden stor fest i august eller september, så kontakt Thai Lanna nu.
For ud over at være områdets foretrukne sted for thai-takeaway, er Thai Lanna også en populær og erfaren leverandør til fester og arrangementer. Fra privatfesterne til musikfestivaler og events. Uanset om du vælger catering eller hele udtrækket med kok og wok, så er det Nusara (Anna) Chamnanpradids og hendes dygtige køkkenteams kendte hjemmelavede thaimad, du og dine gæster får. Sundt og super velsmagende og derfor velegnet til de store fester, hvor god mad er et must. Thai Lanna holder sommerlukket i juli, så tag en uforpligtende snak allerede nu.

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin fra Theo Minges

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr har en særlig kærlighed til tyske kvalitetsvine. Lær og smag på vine fra Theo Minges – økologisk vingård med glade vinstokke.
Hos Theo Minges arbejder man MED naturen, og bruger derfor meget tid i vinmarkerne for at sørge for vinstokkenes sundhed. Som Theo Minges udtrykker det: ”Glade vinstokke giver bedre vin.” Hans vingård ligger i Pfalz og producerer lækre sprøde forårsvine, primært på økologiske Riesling-druer, men også en dejlig Weissburgunder (Pinot Blanc), som tyskerne laver markant bedre end sine franske naboer i Alsace. Som VDP er hans vinhus et af Tysklands bedste, men det kan på ingen måde ses på prisen. Hans vine kan smages i Rotunden lørdag d. 4 maj.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Charlotte Bircow Næss-Schmidt

Mardahl på frokosttur med Charlotte Bircow Næss-Schmidt

NORD Magasinets chefredaktør, Rina Mardahl, har sat kurs mod Restaurant Kinome for at tage en bid af det japanske fusionskøkken sammen med kvalificeret anmelderhjælp i form af iværksætter, foredragsholder, sushi-elsker og tidligere fitness-dronning, Charlotte Bircow.

læs mere
Anerkendt vinanmelder om Rotundens vine

Anerkendt vinanmelder om Rotundens vine

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerrs ’egne’ vine bliver i dette nummer anmeldt af anerkendt vinanmelder.
I Hellerup Food Market er vi fire dedikerede vineksperter, som kritisk smager og udvælger alle de vine, som vi sætter på hylden. Derfor er det en ekstra tilfredsstillelse, når seriøse og saglige vinanmeldere, som Rolf Madsen, deler vores begejstring. Rolf Madsen skriver for Vinexpressen.dk og Berlingske. Hos sidstnævnte bliver Hellerup Food Market også vurderet som en enkeltstående vinforretning på grund af det store sortiment på mere end 2000 vine.

læs mere
Frokoststeder i Nordsjælland

Frokoststeder i Nordsjælland

Der er ikke noget som den gode frokost: let, lækker, fuld af kalorier eller vegetarisk og supersund. Vi har samlet nogle af de bedste bud på en skøn og forskellig frokostoplevelse.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Jens Veggerby

Mardahl på frokosttur med Jens Veggerby

56-årige Jens Veggerby sidder stadig på hjul, 19 år efter han huggede bremsen i  for sidste gang i sin aktive karriere. En karriere, hvor han med stor succes bl.a. deltog i utallige 6-dagesløb og store etapeløb som Tour de France og Giro d’Italia. Og kærligheden til jernhesten er ikke forduftet, hvilket resulterer i et dagligt tilbagelagt kilometersnit på 70-75 kilometer og 3.000 forbrændte kalorier. 

læs mere
Hjemmelavet thai-takeaway fra Thai Lanna

Hjemmelavet thai-takeaway fra Thai Lanna

Thai Lanna laver lækkert og sundt takeaway. 100% hjemmelavet.
I en tid hvor det at spise skal være nemt og lækkert, er der desværre også en tendens til, at det hjemmelavede går fløjten. Det gælder dog ikke et sted som Thai Lanna. Områdets kendte thai-takeaway og catering lavet af Nusara (Anna) Chamnanpradid og hendes dygtige køkkenteam, som har kreeret den lækreste takeaway, før det kom på mode. Forskellen er bare, at her er alt virkelig hjemmelavet. Ned til mindste detalje. På den måde er du sikker på, at din takeaway er sund og i høj kvalitet, fri for præfabrikationer og altid frisklavet. Først når du har bestilt, går køkkenet i gang!

læs mere
P.S. – vi har fået et  nyt mødested

P.S. – vi har fået et nyt mødested

PS Bar & Grill hedder et nyere spisehus centralt på Østerbrogade, som forener hjemlig hygge med international stemning. Til morgenmad spiser jeg amerikanske pandekager og avocadomad. Frokosten er en lækker svampetoast og til aften hjemmelavet burger til min kæreste og et udvalg af snackfadet til mig. PS Bar & Grill er som en forlængelse af hjemmet med morgenmad, frokost, cafehygge, arbejdsliv, intime middage og selskaber. Prisniveauet er yderst rimeligt og kvaliteten høj. Ikke underligt, at PS Bar & Grill siden åbningen sidste år er blevet et eftertragtet sted at mødes, om sulten er lille eller stor.
– Østerbro manglede et lokalt mødested, hvor både de lokale kunne mødes over god mad og vin, og folk nord fra kunne spise en lækker frokost, holde forretningsmøder eller bare mødes med deres venner efter en fodboldkamp i Parken eller før en tur i byen, siger driftschef Patrick de Neef.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Hans Henrik Palm

Mardahl på frokosttur med Hans Henrik Palm

NORDs chefredaktør, Rina Mardahl, har sat den 62-årige erhvervsmand, Hans Henrik Palm i stævne på en af dennes frokost-hjemmebaner i Restaurant Øresunds lille hyggelige, dekorative gårdhave for at snakke om maden, livet og hverdagen.

læs mere
Camilla Lawes’ Honninghjerter

Camilla Lawes’ Honninghjerter

Til jul elsker jeg at bage småkager, en af mine favorit småkager er disse krydrede julehjerter. Ca. 40 stk. Honninghjerter: 150 g farin, 150 g fast honning, 125 g smør, 2 æg, 1 appelsin, 500 g hvedemel, 1 tsk. hjortetaksalt, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. allehånde. Glasur: 250 g flormelis, 1/2 æggehvide, 1 tsk. glukose. Fremgangsmåde: Smelt farin, honning og smør i en lille gryde. Afkøl til stuetemperatur. Pisk æg i massen et af gangen. Riv appelsinen fint og vend i dejen, sammen med mel og alle krydderierne. Ælt dejen godt sammen, juster med lidt mel hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm tykkelse og læg i køleskabet i 1 time, udstik til hjerter. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 175 grader i 10-12 minutter. Afkøl på en rist

læs mere
Blue Taco er smagen af Mexico i hjertet af Kgs Lyngby

Blue Taco er smagen af Mexico i hjertet af Kgs Lyngby

Bløde tacos er lavet på blå majs, inspireret af mexicansk cuisine, lavet med lokale råvarer. Hos Blue Taco i Lymgby kan du opleve den autentiske stemning fra Mexico med sydamerikansk personale og dekorationer. Her er der malet superhelte på væggene, pyntede kranier, billeder af masker samt tørrede majskolber. Kok og ejer, Morten Frydensdal, bruger den blå majskolbe til sine tacos.

læs mere
Sushi Lovers – Internationalt anerkendt, lokalt funderet

Sushi Lovers – Internationalt anerkendt, lokalt funderet

Sushi Lovers, som du kan spise hos lige midt på Ordrupvej, laver så delikat sushi af allerhøjeste kvalitet, at de bliver hentet til både luksushoteller i Østrig og til oktoberfest i München for at lave sushi. Det synes de er sjovt, men hjertet banker for restauranten i Charlottenlund.

læs mere
Kinome – ny japansk restaurant i Hellerup

Kinome – ny japansk restaurant i Hellerup

Hos Kinome får du japansk fusions-gourmetmad med dyb og rig smag. Du kan spise i den lille restaurant med plads til ca. 20 eller købe som takeaway. Råvarer og tilberedning er i top, og der er masser af smag i selv den mindste bestanddel, som fylder munden. Prisen er absolut rimelig for den høje kvalitet.

læs mere
Camilla Lawes – Boost maden til din næste fest

Camilla Lawes – Boost maden til din næste fest

Maden smager skønt. Den er lavet, så du føler, at den er kreeret præcis til din personlige, festlige lejlighed og ikke bare til et nummer i rækken – og så kan du være sikker på, at den er stylet, så den ser ultraindbydende ud, når du bestiller Camilla Zarah Lawes til at stå for måltidet. 

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine egne favoritvine, og nu er turen kommet til det østrigske vinhus Pfaffl. Ifølge Rasmus et unikt vinhus der i 2016 blev det første østrigske vinhus, som blev kåret til årets vinproducent. ROTUNDEN Hellerup Food Market fører Pfaffl.

læs mere
Veganske opskrifter – Mini pizza med linsemos og grønt

Veganske opskrifter – Mini pizza med linsemos og grønt

Små lækre mini pizzaer med linsemos og grønt. Pizza kan laves med næsten alle grøntsager du har liggende i køleskabet og er derfor oplagt som en tøm-køleskabet-ret til weekendhyggen. Jeg giver dig her tre bud på grønt som er lækkert på pizza. Både bagt med i ovnen, men også friske rå grøntsager som toppin

læs mere
Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt. Tilberedningstid: 10 min. Ovntid: 25 min. Portion: 20 små stykker. Du skal bruge: •  130 g smeltet smør •  150 g rørsukker •  2 æg •  Fintrevet skal fra en økologisk citron • 200 g hvedemel • 1/2 tsk. bagepulver • Kornene fra en god vaniljestang • 125 g hvid chokolade. Pynt: • 15 g finthakkede pistacienødder • 25 g afskallede hasselnøddekerner. Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør smørret i sammen med citronskal. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen og vend i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 25 minutter. Drys den færdige kage med de to slags nødder.

læs mere
Marokkansk appelsinkage

Marokkansk appelsinkage

Fantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos. Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min. Du skal bruge: 3 økologiske appelsiner, 400 g mandler, blendet til mel, 60 g kokosmel, 200 g flormelis, 2 tsk. bagepulver, 3 æg, Appelsinsirup, 2 hele appelsiner, 80 g sukker, Pynt. Ristede kokosflager: •  Skyl og kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Afkøl helt. •  Flæk dem og fjern kerner, blend dem til en fin pure. •  Tænd ovnen på 180 grader. •  Bland mandelmel med kokosmel, flormelis og bagepulver og vend det i appelsinpuréen. Rør æggene i et af gangen. •  Hæld dejen i en smurt randspringform (24 cm). •  Bag kagen ca. i 45 minutter.

læs mere
error: Indhold er beskyttet.